10 adevăruri crunte, pe care majoritatea oamenilor le acceptă cu greu

De în Dezvoltare personala 11 iul 2018

Julien Smith, scriitor și trainer în afaceri, crede că lumea vrea ca unii oameni să rămână necultivați, deoarece astfel sunt mai ușor de manipulat și oricât de împotriva acestei idei ai fi, chiar dacă te autoeduci, citești și faci cursuri online pentru propria dezvoltare, există încă ceva în interiorul tău care le dă dreptate.

Aceste 10 adevăruri sunt greu de acceptat, dar dacă le înțelegi, viața ta va fi mai ușoară.

1. Cele mai multe amintiri sunt false

Creierul te păcălește fabricând și schimbând anumite amintiri, astfel încât să nu ții minte tot evenimentul ci doar ce ți-ai amintit ultima oară despre el. Seamănă cu „telefonul fără fir”, când anumite informații se pierd pe parcurs.

2. Nu toată lumea are parte de același tratament

Viețile anumitor oameni sunt mult mai grele decât ale altora. Cineva care s-a născut într-o zonă rău famată va părăsi școala devreme încercând să facă rost de mâncare, pe când cineva dintr-o familie bogată va avea condiții privilegiate în societate, astfel încât viața celor din urmă va fi mult mai plăcută. Sunt însă și câteva excepții, de aceea există liberul arbitru.

3. Nimeni nu vrea să iubească pe cineva care nu se iubește pe sine

O să rămâi fată bătrână dacă nu încetezi să visezi cu ochii deschiși la prințul frermecător pe cal alb dacă nu te iubești mai întâi pe tine însăți. Nu-i face pe alții  responsabili de fericirea ta, pentru că altfel vei ajunge să ai numai probleme emoționale și cel mai greu îți va fi când vei fi singură, nu într-o relație.

4. Lumea nu-ți datorează nimic

Chiar dacă arăți bine, ești deșteaptă și educată, acest lucru nu înseamnă că viața ți se va așterne la picioare. Oamenii de succes au două opțiuni, să le fie milă de tine, pentru că meriți mai mult sau să lupte cu tine de pe picior de egalitate. Lupta va fi, de cele mai multe ori, dificilă, dar ce preferi?

5. Ai mai mult timp decât crezi

În fiecare săptămână sunt 168 de ore, iar Albert Einstein a demonstrat că timpul este relativ și mulți cercetători moderni sunt de acord cu el. Trebuie să schimbi mentalitatea din „nu am timp” în „nu este o prioritate pentru mine”. De exemplu, dacă nu faci sport și mănânci junk food, sănătatea nu este o prioritate pentru tine sau dacă nu îți ajuți soțul la treburile casei, atunci căsnicia nu este prioritatea ta.

6. Viața ta va fi întotdeauna imperfectă

Nu va fi niciodată momentul potrivit pentru căsnicie, copii sau schimbarea locului de muncă și mutarea în altă țară. Trebuie să înțelegi că toate aceste așteptări se bazează doar pe fricile tale și pe zona de confort. Ia-ți inima în dinți și fă orice te sperie, altfel va trece viața pe lângă tine fără să-ți dai seama.

7. Nimeni nu este cu adevărat prea ocupat ci doar nu-i pasă de tine

Nu există scuze că jumătatea ta este prea ocupată să-ți răspundă la al nu știu câtelea mesaj sau că șeful este în mijlocul unei întâlniri și nu-ți poate vorbi nici măcar după aceea. De fapt și de drept, acești oameni nu vor să-și facă timp pentru tine, deoarece nu ești pe lista lor de priorități. În momentul în care nu-ți va mai păsa de ceea ce zic sau fac ceilalți, viața ta va fi mult mai frumoasă.

8. Nu poți fii perfectă pentru toată lumea

Nu contează cât de bună, frumoasă, slabă, deșteaptă ești, deoarece întotdeauna vor fi cârcotași nemulțumiți de aspectul sau atitudinea ta. Dacă până și fotomodelele sunt invidioase pe tine, asta nu înseamnă că vei fi ferită de critici din partea altcuiva.

9. Viața este nedreaptă

Oamenii nu-ți vor aprecia întotdeauna munca. Dacă ești harnică și iubitoare nu este o garanție că soțul va rămâne alături de tine toată viața, iar faptele rele scapă uneori nepedepsite. Nu vei primi mereu ajutor când ai nevoie de el, dar acest lucru nu înseamnă că viața este rea pe de-a-ntregul, dar nu cere prea mult de la ea.

10. Persoana care probabil te va omorî ești chiar tu

De obicei, nu te poți omorî singură, datorită instinctului de auto-apărare, dar te poți distruge cu ușurință singură puțin câte puțin, în fiecare zi. Obiceiurile proaste, precum fumatul, alcoolul sau drogurile, încălcarea regulilor de circulație, autostopul și alte acțiuni aparent nesemnificative, te pun în pericol.

Dacă vei înțelege aceste lucruri, viața ta va căpăta sens și nu vei mai face greșeli prea mari, care să te facă să suferi atât pe tine cât și pe cei dragi.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 aug