Industria modei e pe calea cea bună

De în Moda 26 mai 2017

În timp ce sfera creativă joacă un rol important în dezvoltarea şi îmbunătăţirea industriei modei, lumea ar trebui să se gândească şi la protejarea mediului înconjurător, chiar dacă dezvoltarea tehnologică şi controversele politice fac reglementările în domeniu destul de greoaie.

Industria modei este al doilea cel mai poluant factor, drept urmare, încearcă să îşi diminueze amprenta de carbon. În acest sens, cercetătorii au descoperit că deşi bumbacul organic se presupune că este greu de crescut, acesta reprezintă o alternativă viabilă la clasicele fabrici de bumbac, care poluează foarte mult.

Între timp, Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) implementează standarde foarte clare de producţie pentru toate produsele de pe piaţă şi promite să reglementeze legislaţia până în 2020. La această iniţiativă s-au asociat mai multe branduri de renume, care elimină din materialele lor substanţele considerate periculoase pentru om. Cercetări asupra noilor materiale s-au lansat peste tot în lume şi cea mai interesantă descoperire este introducerea firelor de plastic provenite din deşeurile depuse in mări şi oceane. Eforturile colective ale Parley Ocean Plastic şi ale unui renumit brand de pantofi au dat roade în direcţia reciclării plasticului şi transformării lui în pantofi. Această introducere a materialelor reciclabile în modă a fost primită cu ochi buni în întrega lume şi este un semn că industria îşi recunoaşte vina şi contribuţia la deteriorarea mediului înconjurător.

În prim-plan sunt acum companiile care fac investiţii majore în cercetare pentru descoperirea de noi materiale. Acestea includ tentative de a folosi în acest sens variante precum ceaiul, florile, pielea ecologică, plasticul, poliesterul şi nanotehnologia. În timp ce aceste materiale au menirea de a reduce amprenta de carbon a industriei modei, au reuşit să îmbunătăţească şi durata de viaţă a hainelor.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Blonda cu Ferrari

19 iul 2018

Pretul pentru gard

16 iul 2018

Jale mare

16 iul 2018
Alte articole din Moda
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iul