Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Cum iti protejezi tenul vara - Cosmeticiana Neli Pfeiffer iti dezvaluie!

De în Frumusete 7 iun 2013
Sanatatea pielii noastre este mai importanta decat credeam. Iar pielea - cel mai mare si mai greu organ al corpului uman - trebuie protejata cat mai bine impotriva razelor nocive ale soarelui, mai ales in acest anotimp. Prin urmare, am stat de vorba cu Neli Pfeiffer, specialist cosmetician, care ne-a explicat care sunt cele mai eficiente tratamente pe care le putem face in vara lui 2013.

Inainte de a pleca in vacanta, tenul si pielea corpului trebuie pregatite intrucat urmeaza sa fie expuse indelungat la soare si au nevoie de hidratare. „Este recomandat un gomaj cu ingrediente cat mai putin iritante (miere zaharisita cu apa) sau un produs pentru gomaj cumparat din comert. De asemenea, ar fi benefic sa hidratam pielea cat mai mult timp, fiindca pe timp de vara tenul este agresat in mai toate conditiile de catre soare”, a subliniat Neli Pfeiffer, specialist cosmetician si manager Apiestetic.

Din pacate, ceea ce nu multa lume stie este ca impactul razelor solare asupra pielii nu se observa imediat. Chiar si intr-o zi noroasa, ne avertizeaza specialistul, razele soarelui sunt prezente si ne afecteaza pielea. „Impactul razelor solare are actiune in timp, lenta si ireversibila. Pielea este un organ cu ’memorie’. Deteriorarea acestuia va avea cauze dintr-un timp mult trecut. Cauza majora a ridurilor, imbatranirii premature a pielii, melasmei, decolorarii pielii, uscarii excesive si a cancerului de piele este soarele si, cu cat inaintam in varsta, cu atat se vad mai mult efectele nocive ale soarelui”, a explicat Neli Pfeiffer.

Ce facem daca am stat prea mult la soare?

Primul lucru pe care il recomanda specialistul cosmetician persoanelor care au stat prea mult la soare este sa aplice creme calmante si hidratante. „De exemplu crema cu galbenele. Se alterneaza cu masti din fructe (capsuni, banana si un pic de miere sa le lege – se va evita lamaia sau citricele!) sau creme pe baza de acizi de fructe”, a explicat Neli Pfeiffer.

Asa cum ni se intampla uneori, in concediu mai facem si anumite excese, iar unul dintre acestea este strans legat de timpul indelungat pe care il petrecem la soare, in dorinta de a ne bronza cat mai rapid. Iar unele dintre noi chiar ignora intervalul de timp in care soarele este cel mai nociv pentru corpul uman (intre orele 10 AM si 2 PM). Daca vi s-a intamplat sa va intoarceti din concediu si sa realizati ca pielea voastra s-a ars practic la soare, exista cateva tratamente eficiente pe care le puteti face chiar acasa, in intimitate. Iata ce ne recomanda specialistul cosmetician:

„Masti de hidratare de 2 ori pe saptamana, utilizarea in continuare a cremei cu FPS. Daca ne-am ‘ars’ la soare, dupa o perioada de deshidratare profunda, tenul are tendinta de a-si gasi singur echilibru si in acest fel incepe sa produca mai mult sebum. De aceea este important sa il mentinem noi intr-un echilibru prin aplicarea unei rutine de ingrijire stricte, de exemplu dimineata -  tonic fara alcool, iar daca avem un ten mixt sau gras, putem opta pentru un tonic usor astringent folosit pentru inlaturarea ultimelor urme de demachiant si a excesului de grasime. De evitat folosirea sapunului (se pot face exceptii pentru cele presate la rece care nu contin asa de multi iritanti si detergenti), cremele cu un pH marit (alcalin) mai mare de 9”. Urmand aceasta serie de tratamente dupa expunerea la soare, la finalul verii orice femeie se poate mandri cu un bronz frumos, dar si cu un ten hidratat.

Cum alegem factorul de protectie potrivit pentru pielea noastra

Specialistul cosmetician pe care l-am consultat pentru acest articol ne-a explicat ca o crema buna pentru protectie solara este o crema care contine ingredientele necesare pentru a proteja de soare: titanium dioxide, zinc oxide, avobenzone (denumit si butyl methoxydibenzyl methane), tinosorb si/sau ecamsule (unul sau mai multe dintre ele); de asemenea, o crema buna pentru protectia solara contine ingredientele necesare hidratarii pielii, mai ales din surse naturale. „Produsele stupului (mierea, laptisorul de matca) se pliaza perfect pentru nevoiile unui ten deshidratat in urma expunerii la soare, restabileste necesarul de vitamine si antioxidanti din piele si reface mantaua hidrolipidica a pielii”, a subliniat Neli Pfeiffer.

Trebuie sa retinem, asadar, ca factorul de protectie trebuie sa fie cat mai mare, deoarece nici un produs cu SPF nu poate proteja de toate razele ultraviolete, oricat de bine ar fi formulat, ne atrage atentia cosmeticianul. Protectia pe care o ofera aceste produse este urmatoarea: SPF 15 – protejeaza de 93.3% din razele UV pe o perioada determinata; SPF 30 – protejeaza de 96.6% din razele UV; SPF 50 – protejeaza de 98% din razele UV. „Exista inca foarte putine produse cu SPF mai mare de 50, dar protectia de razele UV nu este mai mare de 98%”, a adaugat specialistul.

 „Apa de mare are un efect daunator asupra pielii”

Intotdeauna am crezut ca apa sarata a marii are efecte benefice asupra pielii noastre. Dar se pare ca transformarile pe care le aduce nu pot fi trecute cu vederea de specialisti si ca, de fapt, deshidrateaza profund pielea. „Apa de mare are un efect daunator asupra pielii. Pe langa faptul ca diminueaza efectul cremei cu FPS, aceasta deshidrateaza profund tesuturile pielii. Desi la analiza chimica a apei de mare, ea contine o multitudine de vitamine, acestea - din cauza razelor solare - nu sunt absorbite de catre piele”, ne atrage atentia Neli Pfeiffer.

Este recomandat insa, ca dupa fiecare baie in mare, sa ne spalam cu apa dulce, stergand apoi corpul cu un prosop. „Acest lucru este recomandat intrucat apa de mare contine saruri, iar dupa evaporare, acestea raman pe corp, formand un depozit care poate fi absorbit de substantele grase, avand drept consecinta o deshidratare a pielii prin absorbtia apei din tesuturi, ceea ce accelereaza procentul de imbatranire a pielii”, ne-a explicat specialistul cosmetician.

Hidratare de la interior spre exterior

Specialistul nostru spune ca ne putem hidrata tenul si pielea de pe intreg corpul pe perioada verii printr-o cura simpla de polen si laptisor de matca. „Produsele stupului vin in ajutorul nostru vara, astfel o cura de polen si laptisor de matca ajuta la restabilirea carentelor de vitamine si oligoelemente din organism.

S-a descoperit prin cercetarile de laborator din ultimul timp ca polenul crud reechilibreaza flora bacteriana normala a intestinelor”, ne-a declarat Neli Pfeiffer. In plus, polenul imbunatateste si activitatea creierului, iar femeile care il consuma sunt mai optimiste. „Este foarte util pentru persoanele care desfasoara munca intelectuala, deoarece le creste capacitatea de lucru si scade fenomenele de oboseala, reduce efectele stresului, diminueaza depresia psiho-emotionala. Acei oameni care obisnuiesc sa ia polen sunt mai voiosi si mai optimisti”, arata specialistul.

Sfaturi de la Neli Pfeiffer pentru cititoarele Feminis.ro

In ceea ce priveste protectia tenului in timpul bronzarii, dar si dupa bronzare, trebuie urmate cateva reguli simple pe care le putem face si acasa. Dar prin procedurile specializate in salonul de cosmetica, doamnele si domnisoarele pot obtine rezultate mai bune si adaptabile tenului lor: 1 hidratare; 2 regenerare (a NU se confunda cu peelingul) – exista creme care refac tesutul distrus de razele UVA si UVB; 3 protectie (prin expunere cat mai putina la soare si prin creme cu FPS).

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr