Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Ce nu ştiai despre piatra lunii în care te-ai născut

Civilizaţii antice precum cele din India şi Babilon de acum 3000 de ani au făcut legătura între pietrele preţioase cu puteri magice şi semnele zodiacale. Primii cumpărători de pietre preţioase îşi consultau astrologul personal înainte de a lua o bijuterie, în speranţa că aceasta le va aduce bunăstare. Nu exista însă o clasificare foarte bine pusă la punct a pietrelor şi cu atât mai puţin o corespondenţă între ele şi semnele zodiacale. Drept urmare, fiecărei pietre i s-a asociat o culoare şi fiecărei culori o zodie. În plus, atât cultura indiana cât şi cea babiloniană asociau unele pietre planetelor şi astfel a luat naştere horoscopul cunoscut în zilele noastre.

Primele dovezi că oamenii de rând au asociat pietrele şi semnele zodiacale cu naşterea lor sunt regăsite abia în secolul 18, în Polonia, când la început, le purtau doar asupra lor, apoi le-au transformat în bijuterii cu proprietăţi medicinale sau talismane. Asociaţia Americană a Bijutierilor a redactat o lista cu ce pietre se potrivesc fiecărei luni a anului şi oamenii au început să se ghideze în funcţie de ea, însă de-a lungul vremii, aceasta a mai suferit modificări.

Asocierile care se fac între pietre preţioase şi lunile anului sunt următoarele:

Ianuarie - Garnetul sau Rodolitul este o piatră lila, care a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Grecia Antică şi termenul înseamnă "piatră trandafirie". În Evul Mediu era considerată piatra speranţei, a adevărului şi a stabilităţii. Toate pietrele din această categorie au fost însă asociate cu vindecarea bolilor de sânge. Tocmai de aceea, triburile asiatice îşi făceau gloanţe din ele, considerând că sunt mai eficiente.

Februarie - Ametistul este o variantă mov de quarţ, descoperită în mai multe nuanţe, de la variante întunecate de mov până la unele foarte deschise, purtate în general de familiile regale. Până la începutul secolul 20 era destul de rar şi scump, apoi au fost descoperite mine importante în Brazilia. Această piatră a fost asociată mereu cu procesul gândirii, se consideră că dă claritate şi descătuşează creativitatea, curajul şi valorile morale. În ultimii ani, ametistul a fost creat cu succes în laborator deci cumpărătorii trebuie să cumpere din sursă sigură pentru a avea ceva de calitate.

Martie - Acvamarinul are culoarea turcoaz şi este o varietate a berilului, cu nume derivat din latină de la cuvintele apă şi mare. Este un cristal mare, hexagonal, de cele mai multe ori sub formă de prismă. În trecut, se credea că este ocrotitorul marinarilor împotriva pericolelor mării agitate. Piatra simboliza fericire şi tinereţe veşnică. În creştinism se presupunea că aduce moderaţie şi controlează pasiunile arzătoare ale celui ce o posedă. Pe lângă aceste calităţi, acvamarinul creşte stima de sine.

Aprilie - Diamantul a fost mereu apreciat pentru duritatea lui şi strălucirea specială pe care le are. El este carbon pur, precum grafitul folosit la creioane. Deşi majoritatea oamenilor se gândesc la diamante ca fiind fără culoare, acestea sunt de fapt de toate culorile posibile şi au fost considerate talismane valoroase în cultura antică hindusă şi indiană, unde au fost descoperite pentru prima oară. Aceste pietre ar aduce proprietarului putere, sănătate, influenţă, viaţă veşnică şi bogăţii de neimaginat. Primul inel de logodnă cu diamant a fost oferit în 1477, de către regele Maximilian, către Mary din Burgundia.

Mai - Smaraldul are culoarea verde cu influenţe de galben şi albastru şi se găseşte în Columbia, India, Brazilia, Pakistan şi estul Africii. Majoritatea smaraldelor conţin un mix de minerale şi au fost apreciate încă de la descoperirea lor. Această piatră preţioasă a fost considerată piatra sacră a lui Venus şi Hermes a sculptat cuvintele creaţiei pe o tablă de smarald. În acelaşi timp, Sfântul Graal se presupune că este făcut dintr-o astfel de piatră verde, care ar fi căzut din coroana lui Satan în timp ce cobora din Rai către Iad.

Iunie - Perlele naturale sunt acoperite de un strat natural de calciu şi se găsesc doar în adâncul mării, într-un tip anume de scoici. În 1900 s-a descoperit că o bilă poate fi pusă în interiorul unei stridii şi perlele pot fi astfel făcute artificial apoi şlefuite, pentru ca aspectul lor să devină mai plăcut. Peste 90% dintre perlele din ziua de astăzi sunt artificiale, însă ele au devenit celebre odată cu povestea conform căreia Cleopatra dizolva perle în vinul pe care i-l dădea lui Marcus Aurelius, însă nici un fel de lichid ce poate fi consumat de oameni nu dizolvă o perlă.

Iulie - Rubinele se găsesc în cea mai mare parte în Burma, Madagascar, India şi estul Africii. Însă mai important decât originea pietrei este claritatea şi culoarea ei, pentru că cele mai preţioase rubine sunt acelea de un roşu intens, fără nuanţe de violet, portocaliu sau maro. Un rubin veritabil va fi mai scump decât orice altă piatră preţioasă, asta şi pentru că acea culoare roşu aprins variază în funcţie de câtă pasiune pune bijutierul când prelucrează piatra, astfel încât atunci când ţii un rubin în mâna stângă să simţi o căldură la inima. Aceasta este o piatră preţioasă care atrage prosperitatea şi atât abundenţa financiară cât şi pe cea spirituală.

August - Peridotul îşi trage culoarea de la fierul şi magneziului prezente în cantităţi mari. Este o piatră foarte veche, întrucât egiptenii o foloseau cu cel puţin 3500 de ani în urmă. O altă cultură care avea o foarte mare colecţie de astfel de pietre era cea otomană, iar sultanul turc avea propria colecţie de invidiat, care se poate admira astăzi la Muzeul Topkapi din Istanbul. A fost mult timp asociată Soarelui şi reprezenta măreţia regală, datorită Imperiului Victorian. În plus, poate proteja împotriva răului, dacă este purtată sub formă de brăţară, pe mâna stângă.

Septembrie - Safirul este la bază un oxid de aluminiu regăsit în toate culorile curcubeului. Piatra poate fi considertă de fapt safir numai când este de culoare roşie, dar este o piatră cu o duritate foarte mare şi durată de viaţă la fel. Poate avea chiar proprietăţi cameleonice, când îşi schimbă culoarea în funcţie de vreme sau tipul de lumină la care este analizat. Este cunoscut cel puţin din secolul al 7-lea înainte de Hristos, când era folosit de etrusci, greci şi romani, importat fiind din Sri Lanka. Se presupune că acest tip de piatră preţioasă proteja regii în războaie şi în viaţa de zi cu zi de invidia supuşilor şi aveau putearea să protejeze împotriva sărăciei, să transforme un om prost într-unul înţelept şi să calmeze apele.

Octombrie - Opalul este un mineral neobişnuit, deoarece spre deosebire de celelalte, nu este translucid. Seamănă cu o masă gelatinoasă întărită, deoarece compoziţia lui variază între 2% şi 21% apă. În trecut, femeile blonde purtau mai mult opal în păr, pentru a proteja culoarea acestuia şi unii oameni credeau că purtătorul lui poate deveni invizibil. Conform legendelor aborigene, pietrele de opal sunt draci, jumătate şerpi, jumătate oameni, care trăiesc în găuri din pământ şi atrag pământenii în adâncuri prin magie.

Noiembrie - Topazul este un silicat de aluminiu şi o credinţă greşită este că tot e de culoare galbenă. De cele mai multe ori, el nu are culoare, dar poate varia între nuanţe de bleu, verde pal şi galben, portocaliu, chiar roz sau roşu. În Roma şi Egiptul antic era importat din Sri Lanka, iar în Evul Mediu se credea că poate îmbunătaţi starea de sănătate a bolnavilor psihic şi preveni moartea. Se crede că răceşte instantaneu apa şi scade subit temperaturile.

Decembrie - Topaz şi Zirconiu albastre, acestea sunt pietre foarte rezistente şi deşi se găsesc în mai multe locuri, în Brazilia este cel mai notabil zăcământ. Cine îşi doreşte astfel de pietre trebuie să fie foarte atent la actele comerciantului, pentru că pot fi confundate uşor cu quarţul. În plus, zirconiul poate conţine urme de radiaţii de la uraniu, care afectează structura cristalului. Zirconiul este în general galben sau verde deschis transparent, dar la prelucrarea termică el capătă nuanţe de albastru sau alb. Era folosit pentru a imita diamantele şi nu trebuie confundat cu zirconiul obţinut în mod artificial, care nu are mare valoare.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar