10 lucruri mai puțin cunoscute despre Grecia Antică

De în Lifestyle 3 noi 2017

Filosofie, clădirile antice și mitologia sunt primele lucruri care îți vin în minte când vine vorba despre Grecia Antică, dar oamenii de acolo nu trăiau numai din lucruri abstracte ci au făcut și ceva ce ar face omul modern să se rușineze.

Aceste 10 fapte mai puțin cunoscute te vor șoca prin simplitatea și totodată ciudățenia lor.

1. Doctorii gustau ceara de urechi a pacienților

Simptomele de bază erau, de cele mai multe ori, suficiente pentru a pune un diagnostic, dar dacă gustau ceara de urechi a cuiva era ceva mai sigur și o practică normală a vremii. Se credea că toate fluidele corpului aveau un gust specific și orice schimbare semnaliza prezența unei boli. Deci dacă ai fi fost pacient în Grecia Antică, doctorul ți-ar fi îndesat un deget în ureche și ți-ar fi gustat apoi ceara, printre alte fluide ale corpului.

2. Transpirația sportivilor era folosită pentru a ușura tensiunea musculară

Înainte de a intra în sala de forță, sportivii se acopereau cu ulei de măsline, iar apoi uleiul era îndepărtat, alături de transpirație și praf, cu ajutorul unei raclete speciale. Acest amestec inedit era turnat într-o sticlă și vândut pe post de medicament pentru a scăpa de tensiunea musculară. Acest remediu era foarte apreciat.

3. Pământul era folosit pentru sănătatea femeilor

Grecii credeau că femeile erau în mod natural mai predispuse la impuritate și poluare și de aceea erau folosite metode foarte inestetice pentru a le vindeca. De exemplu, în cazul unui avort, o femeie trebuia să bea un amestec de vin cu excremente prăjite de catâr. Însă este interesant de observat că nu existau asemenea tratamente inumane și pentru bărbați.

4. Femeile strănutau pentru a evita o sarcină

Potrivit credinței populare, pentru a preveni o sarcină nedorită, femeia trebuia să strănute imediat după actul sexual, dar metoda se dovedea, de cele mai multe ori, inutilă. O altă metodă era să frece de partea genitală o pastă din rășină de pin și miere, procedură ce incomoda continuarea actului sexual.

5. Pe post de hârtie igienică se foloseau pietre și bureți

Pe atunci nu exista hârtie igienică, dar trebuiau să se folosească metode alternative de curățare ale resturilor. Grecii se foloseau de pietre și bucăți rotunjite de obiecte ceramice, iar cei mai înstăriți puteau folosi un burete natural legat de un băț.

6. Oamenii erau îngropați cu pietre, ca să nu se poată scula

Arheologii au găsit în anumite morminte pietre și fragmente de amfore puse în mâinile celor decedați, la picioare și pe capete, deoarece exista teama că cineva s-ar putea scula din morți ca să se răzbune sau să-i bântuie pe cei rămași în viață. Grecii se temeau de zombi și de aceea le puneau piedici în cale.

7. Bărbații cu organe genitale mici erau considerați foarte atrăgători

Grecii antici aveau propriile lor tipare de frumusețe. Dacă te gândești un pic, toate statuile, frescele din temple, arta, vazele, portretele eroilor, ale zeilor și atleților, înfățișează oameni puternici, în formă, fără păr și cu organe genitale mici. Pe de altă parte, în satire, aceștia erau înfățișați precum sălbatici urâți și bătrâni, cu anumite părți anatomice exagerat de mari, pentru că un penis mare era considerat urât și vulgar.

8. Oamenii făceau sport dezbrăcați

În sălile de sport din Grecia Antică, oamenii nu aveau uniforme și își făceau toate exercițiile dezbrăcați. Cei care se jenau de aspectul lor fizic erau excluși din societate și considerați barbari din cauza modului lor de gândire.

9. Declarația de dragostea a unui bărbat consta în aruncarea unui măr către femeie

Dacă modurile moderne de a-ți exprima dragostea sunt destul de simple, bărbatul vine la femeie cu flori și ciocolată, grecii antici erau puțin mai direcți, aruncau direct cu un măr în aleasa inimii lor. Acest act ciudat mai însemna și o cerere în căsătorie.

10. Sprâncenele unite simbolizau sexualitate

Dacă voiai ca cineva să arunce cu un măr în tine, deci să te placă, trebuia măcar să-ți lași sprâncenele să crească și să se unească. În Grecia Antică, o femeie cu această trăsătură era considerată a fi foarte atrăgătoare și sprâncenele ei erau obiectul geloziei multora, iar femeile cu sprâncene subțiri trebuia să și le vopsească sau să-și lipească o bucată din blană de animal.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
11 dec