Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Zodia sefului tau: Cum sa ii faci fata cu succes

De în Cariera 30 oct 2011
O noua zi la locul de munca iti da palpitatii? Afla cum sa ii faci fata sefului, oricat de dificil ar parea, in functie de zodie.

Zodia iti influenteaza comportamentul, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Vrei sa te pui bine cu seful si nu stii cum? Afla ce te sfatuiesc astrele!

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Berbec

Berbecii sunt inzestrati din nastere cu o vitalitate ce ii plaseaza pe primul loc in topul celor mai energice zodii. Seful sau sefa din zodia Berbecului te va uimi cu un entuziasm debordant si cu o energie naucitoare, chiar si luni dimineata, cand restul biroului abia se trezeste din amorteala.

Nu se gandesc prea mult inainte de a incepe mai multe proiecte odata si vor avea nevoie de un angajat de incredere, pe care sa se poata baza. A avea un astfel de sef inseamna sa fii tot timpul in priza, cu o multime de sarcini de indeplinit de pe o zi pe alta.

Secretul in cazul unui sef in zodia Berbecului este sa pari mai ocupat decat esti de fapt. Nimic nu il scoate mai rau din sarite decat imaginea angajatului lenes. Asigura-te ca vede ca te implici si veti trai fericiti pana la adanci batraneti.

Taur

Nascuti intr-un semn fix de pamant, barbatii si femeile din zodia Taurului se bazeaza foarte mult pe fermitate, statornicie si pe lucruri concrete, trasaturi pe care le aduc dupa sine si la locul de munca. Daca ai un sef nascut in zodia Taurului, nu spera sa promovezi cat ai clipi.

Taurul traieste conform devizei "graba strica treaba" si va aplica acest slogan si la locul de munca. Taurul este convins ca pasii marunti sunt cei mai potriviti. Asadar, va trebui sa duci la bun sfarsit fiecare indatorire pentru a te putea gandi la pasul urmator.

Tine minte ca seful tau a ajuns acolo unde este prin munca asidua si multa rabdare. Desi s-ar putea sa te descurajeze putin daca iti doresti o ascensiune rapida, fii sigura ca daca esti destul de rabdatoare si destul de isteata incat sa asculti sfaturile sefului tau, vei ajunge sa fii un angajat eficient, motivat si statornic - calitati care te vor ajuta enorm.

Gemeni

Cu un sef nascut in zodia Gemeni, este putin probabil sa te bucuri de vreun moment plictisitor la locul de munca. Gemenii sunt cunoscuti pentru abilitatile lor verbale innascute. Ard de nerabdare sa faca schimb de informatii si sa discute subiecte diverse.

Avantajul unui astfel de sef este ca toti angajatii sunt invitati sa isi prezinte punctul de vedere. Conferintele si intalnirile sunt la ordinea zilei, intrunirile fiind zgomotoase. Pentru a fi mana dreapta a sefului din zodia Gemenilor trebuie neaparat sa iti pui la punct abilitatile de comunicare. Din pacate, degeaba vii cu idei geniale, daca nu reusesti sa le prezinti intr-o maniera atractiva.

In plus, cand ti se incredinteaza un proiect, ai grija sa iti tii seful la curent cu ultimele modificari. Nu vei fi pe placul superiorului daca te multumesti sa ii trimiti un raport final inainte de termenul limita. Ai grija sa tii constant legatura cu seful tau, chiar si atunci cand nu este la birou, deoarece ii place sa stie ce se intampla si il vei gasi adesea "lipit" de telefon sau laptop.

Rac

Femeile si barbatii nascuti sub semnul Racului detin o sensibilitate emotionala iesita din comun si o perspicacitate innascuta in domeniul financiar - calitati ce le influenteaza viata profesionala.

Planeta dominanta in cazul Racului este Luna, sursa de energie feminina si cauza a dispozitiilor schimbatoare caracteristice nativilor din aceasta zodie. Acest lucru ii face pe sefii din zodia Racului sa fie extrem de sensibili la vorbele si actiunile celor din jur. Asadar, gandeste de trei ori si spune o singura data atunci cand vorbesti cu un Rac. In plus, nu primesc foarte bine criticile si prin urmare, ai face bine sa ai grija cum pui problema.

Pentru a dezvolta o relatie profesionala sanatoasa cu un nativ din zodia Racului, fii atenta la schimbarile de dispozitie. Prezinta-i ideile tale si diverse probleme care se ivesc la locul de munca atunci cand vezi ca seful este calm si deschis. Daca sesizezi o urma de iritare, lasa-l sa se calmeze si abia apoi abordeaza-l.

Leu

Leii sunt firi expansive in toate aspectele vietii lor, incluzand relatiile profesionale. Pentru a-l face fericit pe seful din zodia Leului trebuie sa indeplinesti fiecare ordin, fara sa ii pui la indoiala autoritatea. Nu apreciaza oamenii care i se opun, indiferent de circumstante.

Daca se iveste o situatie in care esti convinsa ca seful face o greseala, nu ii atrage atentia in public. Ai mai multe sanse de reusita daca il abordezi in particular si ii explici cu argumente clare de ce ar fi mai bine sa reevalueze situatia. Pune problema in asa fel incat sa nu para ca vrei sa ii stirbesti autoritatea.

Daca ai de a face cu un sef nascut in zodia Leului, ai grija sa nu te prinda descoperita. Si nu ne referim aici la vestimentatie. Leii sunt constienti de propriile puteri si au tendinta de a nu fi foart toleranti cu cei "slabi". Pune-te la punct si fii la curent cu tot ce trebuie, pentru a-i putea tine piept atunci cand este cazul.

Fecioara

Sunt firi practice si perfectioniste, lucru care se observa din plin in relatiile profesionale. Ar fi bine sa te obisnuiesti cu gandul ca a avea un sef Fecioara inseamna a i te alatura in cautarea neobosita a perfectiunii. Nu exista jumatati de masura, tot ceea ce faci trebuie sa fie bine facut.

Seful nascut in zodia Fecioarei are standarde ridicate si pretinde ca angajatul ideal sa se muleze perfect acelui tipar. Perfectionist prin excelenta, seful din zodia Fecioarei te va aduce in pragul disperarii cu verificari si reevaluari ale proiectelor inainte de a se declara multumit. Pentru a te ridica la inaltimea asteptarilor unei Fecioare, nu incerca sa scapi cu scuze mediocre si promisiuni ca vei mai retusa pe ici pe colo prezentarea pe care o aveai de facut, de exemplu.

Nativul din zodia Fecioarei va fi pe deplin multumit doar atunci cand rezultatul final este lipsit de cusur. Prin urmare, daca seful tau e Fecioara, fii atenta la detalii, pentru ca meticulozitatea este una dintre trasaturile caracteristice acestei zodii. In plus, ia criticile la adevarata lor valoare si actioneaza in consecinta. Nu te lasa doborata fiindca ti-a facut observatie, ci incearca sa remediezi situatia cat mai repede posibil.

Balanta

Sociabili, deschisi si corecti, dar mai ales adepti convinsi ai armoniei in toate aspectele vietii, cam asa ai putea descrie nativii din zodia Balantei. Aceste trasaturi le vei observa si in cazul sefului tau, daca este nascut sub acest semn zodiacal. Il vei vedea adesea zambind - un zambet pe care il afiseaza in relatia cu aproape toti cei din jur, fapt ce il face dificil de descifrat. Firea lui neutra, echilibrata, nu iti va permite sa iti dai seama daca este multumit sau nu de felul in care iti indeplinesti indatoririlor.

Avantajul de a avea un sef in zodia Balantei este faptul ca nu incurajeaza favoritismul. Asta inseamna ca nu trebuie sa te temi ca lingusitorii vor avea mai multe sanse decat tine la avansarea mult ravnita. Un alt avantaj in a avea un sef Balanta este siguranta ca va privi o disputa din toate unghiurile inainte de a da un verdict. Esential este ca si tu, in calitate de angajat, sa fii corecta intotdeauna si sa tratezi totul cu seriozitate, deoarece Balanta apreciaza oamenii onesti. Un alt aspect important este echilibrul. Ai grija sa nu actionezi nechibzuit, perturband astfel armonia pe care Balanta o apreciaza enorm.

Dezavantajul de a avea un astfel de sef este ca s-ar putea sa fie putin cam prea indecis cand vine vorba de luarea deciziilor, fapt cauzat de dorinta exacerbata de echilibru. Va trebui sa ai multa rabdare, mai ales atunci cand deja ati discutat detaliile unui proiect de cateva ori, iar seful decide sa modifice pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Sfat: evita orice element tipator si deranjant, in ceea ce priveste atat comportamentul, cat si infatisarea. De ce? Pentru a nu perturba echilibrul.

Scorpion 

Cunoscuti pentru firea lor intensa si neinduplecata, Scorpionii tind sa aiba relatii complicate, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Cunoscuti pentru curajul si tenacitatea care ii caracterizeaza, sefii din zodia Scorpionului sunt printre cei mai apreciati si vei fi mandra sa lucrezi sub supravegherea unui astfel de om. Nu se da in laturi de la nimic, oricat de imposibil ar parea. Toate aceste calitati aduc un avantaj enorm companiei in cadrul careia lucreaza si ofera subalternilor posibilitatea de a invata de la unul dintre cei mai buni.

Din pacate insa, un sef nascut in zodia Scorpionului isi va dori sa gaseasca aceleasi calitati si la tine, subalternul. Pentru a avea o relatie profesionala sanatoasa cu un astfel de sef va trebui sa inveti sa pui piciorul in prag si sa actionezi cu incredere, indiferent de circumstante. Nu apreciaza oamenii indecisi si tematori. Desi s-ar putea sa te sperie putin la inceput, seful Scorpion va scoate din tine tot ce e mai bun, din punct de vedere profesional.

Firi secretoase si precaute, Scorpionii nu vor dezvalui niciodata mai mult decat este necesar. Prin urmare, evita intrebarile intruzive, indiscrete, care in loc sa iti aduca informatii pretioase despre seful tau, nu vor reusi decat sa il enerveze. Daca vrei sa pornesti cu dreptul in relatia cu seful Scorpion, fii onesta, deoarece poseda o minte extrem de agila, care va descoperi si cea mai bine ticluita minciuna.

Sagetator

Desi s-ar putea ca uneori sa te simti coplesita de energia de care da dovada, poti invata multe de la un sef Sagetator. Marele avantaj in a lucra cu un sef Sagetator este ca este tot timpul senin si cu zambetul pe buze, avand un optimism innascut. Asta inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji daca trebuie sa il informezi ca o situatie nu a decurs conform planului.

Dezavantajul firii lui optimiste este ca uneori uita de aspectul practic al vietii. Vei observa adesea ca se bazeaza mi mult pe noroc, intr-un mediu in care calitati precum disciplina si realismul sunt esentiale. Cu toate ca aspectul practic ii scapa uneori, minte ii este sclipitoare, motiv pentru care a ajuns acolo unde este acum. Ca si arcasul ce simbolizeaza ceasta zodie, seful tau tinteste constant catre steaua cunoasterii. Asadar, daca vrei sa iti impresionezi seful nascut in zodia Sagetatorului, fii sigura ca va aprecia un om cu orizonturi culturale vaste. Arata-te intotdeauna dornica sa inveti lucruri noi si veti fi pe aceeasi lungime de unda. Daca ai ocazia, discuta cu el despre carti, istorie sau chiar muzica.

Fire deschisa la nou, Sagetatorul nu va tine cu dintii de anumite standarde impuse, ci se va arata intelegator si flexibil. Sagetatorul are o viziune umanista si liberala asupra lumii, iar daca vrei sa cresti in ochii lui, va trebui sa ai grija ca actiunile tale sa nu contravina acestor principii. Adesea, franchetea cu care isi exprima parerile te poate afecta. Tine minte insa ca, daca iti spune ceva verde in fata, nu o face niciodata cu rautate.

Capricorn

Ambitiosi si responsabili, Capricornii pun activitatea profesionala pe primul loc. Isi doreste sa ajunga in varf si daca asta depinde de felul in care tu iti indeplinesti sarcinile, fii sigura ca nu iti va fi usor. Daca rateaza o avansare din cauza unei greseli comise de un subaltern, nu va trece prea usor cu vederea. Asadar, in relatia cu seful Capricorn, ai grija sa nu strici ceea ce el a reusit sa construiasca prin rabdare si determinare.

Pentru a-l impresiona pe seful nascut in zodia Capricornului, arata-i ca esti dispusa sa treci prin foc si sabie pentru a-ti indeplini sarcinile. Bunul simt si responsabilitatea sunt trasaturi ce te vor face placuta in ochii sefului Capricorn. Din pacate, ambitia si determinarea Capricornului vin la pachet cu o tendinta exagerata de a controla totul. Asta inseamna ca isi va incarca programul pana la limita imposibilului, refuzand sa cedeze si subordonatilor unele sarcini. Acest lucru s-ar putea sa te faca sa te simti nedreptatita. Solutia este simpla: lasa-ti munca sa vorbeasca pentru tine. Reaminteste-i subtil sefului ca ai dus la bun sfarsit proiecte dificile. Nu va trece mult pana cand va observa ca te poti descurca si va capata incredere in tine.

Conservatori si rezervati, Capricornii pot parea distanti si inabordabili in relatia cu subalternii. Asta inseamna ca la inceput, iti va fi destul de dificil sa initiezi o conversatie cu seful tau. Tine minte faptul ca apreciaza stabilitatea, iar daca vrei sa ii intri in gratii, respecta-i dorinta de a pastra lucrurile asa cum sunt. Cu siguranta nu va aproba o schimbare doar de dragul de a o face. Va trebui sa vii cu argumente solide in acest sens.

Varsator

Iti dai seama ca seful tau este Varsator din deschiderea catre nou si indrazneala de care da dovada. Se stie ca Varsatorii sunt rebelii zodiacului. Actiunile lor sunt departe e a fi conventionale, iar acest lucru ii impinge catre tot ce este nou si inedit. Pentru a-i intra in gratii sefului din zodia Varsatorului, trebuie sa iesi din turma. Nu ne referim aici la vestimentatie, ci la felul tau de a privi lucrurile. Nu te baza pe idei traditionale, ci incearca sa gasesti solutii pe carari neumblate. Atunci cand toata lumea sustine o idee, incearca sa lupti impotriva curentului. Asa sigur vei gasi o idee pe placul sefului din zodia Varsatorului. In incercarea de a capta atentia sefului Varsator, mizeaza pe individual, punandu-ti in valoare propriile idei si convingeri.

Varsatorii iubesc tot ce inseamna noutate, in domenii precum cunoastere sau tehnologie. Daca vrei sa fii pe aceeasi lungime de unda cu seful tau, evita idei precum faptul ca evolutia tehnologiei duce la distrugerea lumii sau alte minunatii. Nu e neaparat necesar sa impartasesti acelasi entuziasm in ceea ce priveste cele mai noi gadgeturi, dar este indicat sa privesti lucrurile intr-o maniera echilibrata. Incearca sa vezi cum poate fi folosita aceasta evolutie tehnologica pentru a crea o lume mai buna pentru noi toti.

Cel mai important aspect ce trebuie avut in vedere atunci cand lucrezi cu un varsator este schimbarea. Fii pregatita sa ajungi la munca intr-o dimineata insorita de luni si sa afli ca biroul vostru s-a mutat la un alt etaj, sau ca baietii de la departamentul de IT vin sa iti curete calculatorul, tocmai cand tu lucrai la ceva important. Pentru o colaborare placuta cu un sef Varsator, va trebui sa inveti sa te adaptezi, flexibilitatea fiind unul dintre punctele forte ale angajatului ideal, in opinia excentricului Varsator.

Pesti

Pestii sunt cunoscuti pentru creativitatea lor debordanta. In loc sa fie blocati pe latura rationala si practica a vietii, Pestii prefera sa dea viata geniului creativ cu care au fost inzestrati. Majoritatea oamenilor de succes nascuti in aceasta zodie lucreaza individual, ca scriitori, actori, muzicieni sau alte activitati ce le permit o oarecare libertate. Fapt pentru care, vei intalni un nativ din zodia Pestilor ca sef in domenii precum advertisingm radio, televiziune sau relatii publice. Astfel de domenii necesita creativitate si originalitate, ceea ce inseamna ca isi va dori subalterni sclipitori din acest punct de vedere.

Daca ai cateva idei bune, nu ezita sa i le prezinti sefului. Va fi de-a dreptul incantat. Chiar daca este tot timpul cel cu ideile si este preocupat mai putin preocupat de partea practica, nu trebuie, totusi, sa-l confunzi cu o persoana cu capul in nori. Seful din zodia Pestilor este extrem de receptiv cand vine vorba de gandurile si sentimentele celorlalti.

Lucrand cu un sef nascut in zodia Pestilor, vei fi implicat adesea in activitati de voluntariat. Pestilor le plac activitatile menite sa ii ajute pe cei aflati in impas, voluntariatul fiind cea mai usoara metoda de a-si satisface inclinatiile umaniste. Daca iti cere sa te implici intr-un astfel de proiect, ai face bine sa ii faci pe plac, daca vrei ca atmosfera sa ramana relaxata. Nu uita, cu un sef binedispus, lucrurile merg intotdeauna mai bine.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr