Vezi de ce evită femeile anumite locuri de muncă

De în Cariera 11 mar 2019

Deși Ziua Internațională a Femeii tocmai a trecut, mai sunt încă foarte multe stereotipuri de gen care trebuie demontate.

Un sfert dintre femei evită anumite locuri de muncă din cauza că acestea sunt considerate „doar pentru bărbați”, mai ales în construcții, politică și ca șofer de autobuz.

Un studiu recent a descoperit că aproximativ un sfert dintre femei sunt blocate într-un loc de muncă de care nu se bucură și doar 1 din 10 a reușit să obțină cariera pe care și-o dorea. O treime dintre cele chestionate consideră că au ratat diverse oportunități din cauza că sunt femei și 32% simt că nu au fost luate în considerare pentru o promovare din același motiv. În plus, 67% încă au impresia că bărbații obțin mai ușor succesul profesional.

Studiul a fost comandat de către First Bus, o companie de transport din Marea Britanie, și la acesta au participat 2000 de femei, având scopul să analizeze oportunitățile care li se oferă în carieră atât femeilor cât și bărbaților. Cercetarea a scos la iveală și faptul că jumătate dintre participanți consideră că afacerile au mai mult succes dacă femeile și bărbații sunt reprezentați în mod egal. Sue Whaley, reprezentantul companiei, a declarat următoarele: „Se știe că peste tot în lume sunt mai mulți bărbați care conduc autobuze decât femei, dar din ce în ce mai multe doamne dovedesc că acesta este un job la care chiar se pricep și li se potrivește. Vrem să arătăm lumii că nu există bariere adevărate care să împiedice femeile să lucreze în industrie și că un șofer de autobuz nu este doar atât. Să conduci un autobuz îți pune la încercare toate abilitățile de relații cu clienți pe care le ai.

Cercetătorii au dezvăluit și faptul că 62% dintre cele care au răspuns întrebărilor consideră că există diferențe de salariu bazate pe sexul cuiva, nu neapărat pe calitatea muncii, spre deosebire de ceea ce consideră doar 46% dintre bărbați. Pe de altă parte, 28% dintre bărbați cred că discriminarea de gen nu există și 14% dintre femei consideră același lucru. Trei sferturi dintre participanții la studiu sunt de părere că încă există ideea că anumite meserii sunt doar pentru bărbați, iar 51% dintre femei fac munca actuală din pură coincidență și doar 47% dintre bărbați au nimerit de întâmplare în domeniul în care au intrat. În această ordine de idei, o treime dintre bărbații și 37% dintre femeile care nu au locul de muncă visat își doresc să fi urmat un alt drum.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 noi