Vârsta la care apar primele semne că te transformi în părinții tăi este...

De în Familie 18 mar 2019

Te-ai trezit vreodată că faci sau zici ceva exact ca unul dintre părinții tăi?

Potrivit unui studiu recent, primele semne că o femeie se transformă în mama sa apar la câțiva ani de la nașterea primului copil, adică în jurul vârstei de 33 ani și mai mult de jumătate dintre femeile chestionate au declarat că nu s-au mai râzvrătit împotriva mamelor după ce au realizat că se comportă la fel ca acestea.

Al doilea semn pe care l-au observat femeile sunt primele riduri, liniile fine de pe frunte, firele de păr alb și subțierea buzelor. Pe locul trei în asemănările cu părinții s-a situat urmărirea acelorași seriale și adoptarea acelorași hobby-uri, apoi au urmat folosirea acelorași expresii.

Cât despre bărbați, aceștia încep să semene din ce în ce mai mult cu tații lor, odată cu împlinirea vârstei de 34 ani, tot la câțiva ani de când au devenit la rândul lor tată. În ceea ce privește semnele fizice, primul lucru observat a fost apariția bărbiei duble, apoi a urmat stingerea luminilor din camerele goale ale casei, schimbarea preferințelor pentru posturile radio și TV și adoptarea acelorași principii politice.

Studiul a fost realizat pe 2000 de bărbați și femei, iar Dr Julian De Silva, chirurg estetician la clinica ce a comandat în fază inițială studiul, a declarat: „Cu toții ne transformăm în proprii părinți la un moment dat și este un eveniment ce trebuie sărbătorit, pentru că ei sunt cele mai minunate ființe de pe Pământ. Venirea pe lume a unui copil este în acest sens principalul motiv declanșator al schimbărilor și ambele sexe prezintă atât asemănări fizice cât și psihice. Acest lucru este explicabil prin faptul că începem să ne simțim ca părinții noștrii de îndată ce începem să semănâm cu ei, motiv pentru care vârsta primei operații estetice a scăzut în ultimii ani. Pentru femei, aceasta este de 37 ani, iar pentru bărbați 43, deoarece din ce în ce mai mulți oameni încearcă să întârzie efectele îmbătrânirii ca să-și crească nivelul încrederii în propriile forțe.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 oct