smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Unde ne e capul??

De în Tu si El. 5 sep 2008
Am auzit foarte multe femei plangandu-se de sotii lor, nu la mult timp dupa ce s-au casatorit. De unde erau cat se poate de atenti, de punctuali, de binevoitori si nu mai stiau ce sa faca pentru a le face fericite, au devenit (sau redevenit) indolenti, egoisti, indiferenti fata de tot ce presupune grija pentru ele, casa, familie sau copii.

Si parca totusi nu era asa! Mergeai in vizita la el acasa si toate erau in ordine, era curatenie, ma rog, atat cat te poti astepta de la un barbat care traieste singur. Ieseati impreuna in oras iar el era dichisit, proaspat spalat si barbierit, cu mainile ingrijite, in permanenta tuns si aranjat. Iar acum!?! Te chinui sa il conving sa se imbrace cu ceva mai acatarii, dai lupte crancene pentru a-l determina sa faca un dus si sa dea barba jos, ca sa nu mai vorbim de mersul la frizer! La fel si cand sa isi improspateze garderoba. Nu vrea cu nici un chip sa accepte orice i-as propune: haine sau incaltari. Oare ce s-a intamplat cu el??

Nu iti vine sa crezi ca e acelasi om care iti facea curte, venea cu flori, iti aducea cadouri, te suna de nu stiu cate ori pe zi, te scotea in oras cat de des era posibil, nu stia ce sa mai faca si sa iti propuna pentru a dovedi ca tine la tine, te apreciaza si te iubeste. Te surprinzi analizandu-l fara sa isi dea seama, asa, cum sta pe canapea, cu picioarele intinse comod pe masuta, cu nasul in televizor, parca blocat in casa. Il rogi sa te ajute in bucatarie, eventual sa duca gunoiul. Degeaba! Poti sa repeti rugamintea de mai multe ori ca tot nu te aude. Ii trece pe langa urechi. Sigur ca e de acord cu tine, cu ce ii ceri, dar asta nu inseamna ca va face ceva in sensul asta. Te apuci de curatenie prin casa, incepi sa pui lucrurile la locul lor pentru a putea sterge praful si a da cu aspiratorul. In mod firesc, activitatea asta s-ar desfasura mult mai repede si mai usor daca ar fi facuta in doi. Ei si? Ce-i cu asta?!? Daca te descurci la fel de bine si singura, ce rost mai are sa se oboseasca si el?? Oricum te plangi mereu ca el nu face treaba ca lumea.

Iar daca aveti deja un copil sau chiar doi, devine si mai “idilic”. Ati stabilit ca lui ii revine sarcina de a duce copiii la gradinita sau la scoala. Intarzie odata, intarzie de doua ori... Se plange ca nu se poate trezi suficient de devreme pentru ca nu s-a odihnit cat avea nevoie. Si pana la urma nu ai incotro si faci tu si asta.

Atunci il rogi ca macar cumparaturile sa le faca el, cand se intoarce de la serviciu. Ii spui exact ce aveti nevoie, eventual ii scrii o lista. Da! Vezi sa nu! Lista s-a ratacit pe undeva, nu stie nici ea unde se afla. Si din amintiri vagi, incropeste niste cumparaturi pe care cheltuie mai multi bani decat era necesar iar seara constati ca nu ai toate ingredientele pentru ce voiai sa pregatesti de mancare, ca nu a luat detergent pentru masina ci pentru spalat manual si tot asa.

Ah, si sa nu carecumva sa te aventurezi sa pleci de acasa si sa il lasi singur in urma ta. Dezastrul pe care il vei gasi la intoarcere o sa iti inghete pe fata orice zambet adus de clipele petrecute. Vasele de spalat nu mai aveau loc in chiuveta, asa ca au invadat atat masa cat si dulapul de bucatarie, hainele sunt imprastiate peste tot, de praf ce sa mai vorbim, cosul de rufe sta sa explodeze, cada si ciuveta de la baie arata sinistru.

Oare ce sa intelegi din toate astea?!? Ca iti e mai bine fara el? Ca te poti descurca si singura? Sa incepi sa te gandesti serios la a va desparti?

E clar ca daca este capabil sa traiasca asa in lipsa ta, la fel o va face si cu tine acolo. Deci nu are rost sa te incrancenezi si sa le lasi pe toate balta, doar doar va observa mizeria si dezordinea care il inconjoara. Nici vorba! Va trece peste ele, se va impiedica de lucruri, va face si mai multa dezordine sa gaseasca ceva de care are nevoie, dar nu va misca un pai. Pur si simplu nici macar nu ii va trece prin cap ca ar putea pune mana sa faca ceva prin casa. Si in cazul asta e clar ca tu esti cea care sa iti asumi responsabilitatea casei, a intregii familii si a cresterii copiilor.

Oare chiar atat sa fie femeile de orbite de dragoste, de dorinta de a fi un cuplu, de a-si intemeia o familie, incat sa nu observe nimic din toate semnele transmise inainte de a ajunge in fata altarului? Sa nu isi dea seama deloc cum stau lucrurile in realitate??

Oare ai cu adevarat dreptul sa te plangi de toate aceste inconveniente? Daca stai sa te gandesti bine, si ridici valul acela de indragostita, iti amintesti unele aspecte pe care nu le-ai apreciat in mod pozitiv la inceput. Dar le-ai trecut cu vederea atunci, sperand ca o sa se mai schimbe de la viata in doi, ca tu il poti determina cumva sa se schimbe. Te-ai bazat cumva pe “puterile” tale de seductie, de convingere, ai sperat ca de dragul tau o sa participe la tot ce e de facut prin casa, ca sa fie altaturi de tine cand ai nevoie.

Nu stiu daca e cazul sa fi dezamagita acum ca nu ai reusit, ca ti-ai dat seama ca nu il vei putea schimba niciodata. Oamenii nu se schimba atat de usor, mai ales dupa o anumita varsta. O fac numai daca sunt foarte puternic motivati.

Dar nu e nici cazul sa lasi umerii in jos si sa cedezi. Este vorba de tine, de viata ta, de familia ta. Exista multe metode de convingere, diferite moduri in care poti determina pe cineva, oricat de incapatanat sau delasator ar fi, sa vada realitatea asa cum e ea, sa fie prezent acolo cand e nevoie de el, sa iti sara in ajutor atunci cand ii ceri asta, sa fie alaturi de tine, impreuna cu tine.

Am vazut de curand un film, Factotum. Nu, nu este despre cum se descurca ea, femeia, cu toate in viata. Ci despre viata in sine si cum trec unii prin ea, asa, in cu totul alt ritm decat sunt obisnuiti cei mai multi dintre noi. E o scena in film in care lui ii vine ideea sa puna casa in oridine si sa faca curatenie. Si cand termina cu toate, intra ea pe usa. Arunca doar o privire, aproape speriata si, ca un vultur gata sa se repeada il intreaba: “Unde e? Unde e tipa pe care ai adus-o in casa? Si pe care ai pus-o sa faca si curatenie?”. El se uita uimit la ea si nu intelege ce i-a casunat. Ea continua cu cearta, il ameninta ca daca o prinde vreodata in casa o bate sau o omoara, dupa care pleaca trantind usa. Iar el continua sa ramana pe canapea si sa isi citeasca ziarul. Concluzia:  femeia in cauza nu s-a gandit nici macar pentru o secunda ca el ar putea fi acela care sa fii facut curatenie. Clar, nu s-ar fi asteptat niciodata de la el sa faca asta! Oare chiar asa sunt toti barbatii??
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

P_0717 (20.09.2008, 10:09)
Categoric ca exista acele semnale inainte de casatorie, dar fie e de vina "dragostea care te orbeste", desi eu nu sunt de acord nici cu sintagma, nici cu intelesul ei profund, cu toate ca , recunosc, mi s a intamplat si mie asta -, fiindca e ca si cum ai spune ca dragostea te ia pe sus cu tot ce are ea frumos, minunat, nemaipomenit, dar te si preschimba, in ac. timp, intr-o fire inconstienta, atat in privinta ta, cat si a celuilalt, dar si a ceea ce se petrece in jur... -, fie se ignora semnalele in cauza, in mod voit de fff multe ori, fiindca suntem tentate/ tentati sa credem ca dupa casatorie "micile scapari" de atitudine, anumite reactii ale partenerului se vor indrepta... Stiti cum spun unele femei : "lasa ca-l schimb eu, il fac eu sa fie si sa se comporte asa cum vreau eu..." Iar barbatii gandesc adesea la fel despre "puterea" lor de a-si "modela" partenera.

Numai ca dupa o vreme apare "surpriza" care, logic, n-ar trebui sa fie deloc o ... surpriza: descoperi ca nu poti schimba nimic, ca, de la un moment dat, partenerul parca nici nu te mai aude, comportandu-se, cu ... dezinvoltura si nepasare, exact asa cum spunea Cristina in continutul blogului ei...

Si, de multe ori, nu cel care se comporta astfel e principalul vinovat... Fiindca el se comporta exact asa cum ii e firea, fire pe care, probabil, nu ai reusit sa i-o observi la vreme, ori din pricina unei ffff. mari iubiri din inima ta, ori fiindca ai crezut, in mod eronat as zice eu, ca tu esti cea care-l poate...schimba!

Daca tinem cont ca fiecare om are firea lui, niste date ereditare si o anume educatie, langa care se alatura, bineinteles, obiceiurile si tabieturile persoanei respective, gandindu-ne, in plus, ca "schimbarea" , daca e necesara, ar trebui sa survina din vointa persoanei in cauza, ca o constientizare a propriillor greseli si ca o dovada a iubirii ce ti-o poarta, daca ti-o poarta, bineinteles -, atunci realizam, in sfarsit, ceea ce trebuia sa stim de mult : ca ne-am facut iluzii crezand ca va fi un fleac sa "indreptam" noi ceea ce nu ne(mai) place sau nu ne-a placut, de la inceputul inceputului, la partenerul de viata...
Răspunde-i
Cristina Marioglou (12.09.2008, 22:22)
si nu obosesti Lumi? macar cateodata nu simti nevoia sa mai fi si tu cea "supusa"? sa te coordoneze altul?
din nefericire, oricat de multe ni s-ar parea ca stim despre omul pe care il alegem pentru tot restul vietii, noi oamenii ne mai schimbam, ne transformam. spre batranete chiar devenim mai uraciosi decat ne asteptam, ridicam cenzurile de bun simt si devenim cineva aproape necunoscut uneori chiar si pentru noi insine, dar pentru cel de langa noi. e destul de dificil sa vezi in perspectiva, pentru o asa perioada lunga, cum si ce va fi, cum va evolua El, cum se va transforma si, pe langa el, tu.

pana la urma cred ca e vorba despre nevoile si frustrarile fiecaruia. daca primele sunt satisfacute in proportie majoritara, ultimele nu mai sunt atat de obositoare si greu de dus. si atunci "caruta" merge.
Răspunde-i
Lumi (12.09.2008, 12:16)
Ceva, undeva imi scapa....sa revedem datele...secolul 21, numarul de virgine la casatorie tinde veriginos spre zero, iar o casatorie se conclude in cele mai multe cazuri dupa multe luni si chiar ani de stat impreuna, deci? De unde surprizele dupa casatorie?
Glumeam pe seama unor prieteni care stateau impreuna de 5 ani si s-au gandit sa se casatoreasca iar eu l-am spus ca mai degraba ar trebui sa se desparta si sa incerce ceva nou. S-au uitat la mine urat insa dupa nici 2 ani au divortat.
Ma gandesc eu ca atunci cand accepti sa te casatoresti sti ce iei si asta pentru ca EL trecut "testul".
Am cativa prieteni, fete si baieti, pentru care "ambalajul" este cel mai important si bine inteles o relatie nu se poate lega daca nu exista si "fluturi in burta". Pentru mine sunt 2 cauze foarte frecvente care duc la sindromul post-marital de esec.
Am zis si mi-am zis de multe ori ca o relatie de consuma in bucatarie. Daca aici iesie bine sunt mari sanse ca casatoria sa mearga bine.
Am si eu un sot din clasa "lenesilor" pe care trebuie sa-l imping mereu de la spate si am stiut asta de cand am acceptat sa ma casatoresc insa n-am renuntat niciodata la ai cere si ai spune specific ce sa faca. Mi-a venit in ajutor si Tine si mi-a confirmat ca intr-adevar un barbat are nevoie de coordonare. Acum radem si el faca glume ca eu sunt Project Managerul in casa si ca el face ce este in plan. Imi cere un pic de coordonare, insa asta fac si la servici, asa ca conduc 2 proiecte, unul acasa si unul la servici.
SI MERGE! Project Management!
Initiez, planific, executam, controlez si inchid proiectul, deci eu, eu, noi, eu, eu.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (10.09.2008, 13:44)
e destul de dificil pentru cele mai multe dintre femei, mai ales cele indragostite, sa isi dea seama de la bun inceput cu ce fel de om au de aface. fara ceva experienta, e destul de greu. iar experienta o capeti traind, avand relatii cu diferiti oameni, in imprejurari diferite. e mare lucru ca tu poti sa iti dai seama, sa ii "mirosi" pe cei nepotriviti. relatia cu sotul tau suna aproape ireala si ideala in acelasi timp.
in cele din urma, fiecare femeie isi gaseste un partener care sa corespunda nevoilor si dorintelor ei.
Răspunde-i
Maria (09.09.2008, 12:31)
Din pacate, exista prea multe femei care accepta langa ele barbati nepotriviti. Ar trebui sa deschida ochii mai bine si sa il vada cu adevarat pe cel care le va fi sot, pe cel care va fi tatal copiilor lor. Eu nu m-as fi casatorit niciodata cu un barbat lenes, insensibil, violent, mincinos sau betiv. Sunt foarte circumspecta si "miros" de la o posta barbatii nepotriviti. Am un sot exemplar, care nu mi-a inselat niciodata increderea, care nu ma minte, care se ofera sa ma ajute (si chiar ma ajuta) in orice privinta, care nu are vicii majore (bautura, tigarile, femeile), care e tandru si atent si pe care stiu ca ma pot baza oricand. Toate femeile ar trebui sa caute (sau sa astepte, uneori nu e nevoie sa cauti in disperare) un barbat langa care sa poata trai o viata, nu unul care sa le faca zile amare.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr