Un psiholog celebru a identificat 3 ritualuri care ajută copiii să se simtă iubiţi

De în Familie 28 aug 2018

Copiii mici sunt foarte atașați de părinții lor și vor să petreacă cât mai mult timp împreună, iar cercetările au arătat că atunci când merg la grădiniță sau la școală, copiii sunt foarte stresați din cauza separării de adulți, ceea ce afectează în mod negativ dezvoltarea creierului acestora.

Deborah MacNamara vorbește vorbește în cartea sa, „Rest, Play, Grow: Making Sense of Preschoolers”, despre importanța atașamentului de părinți și ce înseamnă dragostea acestora pentru devoltarea celor mici.

1. Captarea atenției copiilor

Prin luarea în brațe a copiilor le captezi toată atenția și le poți satisface acestora nevoia de conexiune cu cei dragi, dar trebuie să intri prietenos în spațiul lor personal: mai întâi stabilește o conexiune vizuală cu ei, jucați-vă un pic împreună și vorbiți despre cum a fost ziua voastră. De-a lungul timpului, acest ritual te va ajuta să creezi o legătură emoțională putenică cu cel mic, ceea ce-i va aduce numai zâmbete și fericire.

2. Construiește-i un cerc social

Părinții nu pot petrece 100% din timp cu copiii lor, iar acest ritaul de socializare le va crea un cerc de prieteni. Ceea ce trebuie să faci este să ajuți la construirea relației dintre copil și persoana în care vrei să aibă încredere, deoarece copiii sunt din fire mai timizi și uneori se feresc să interacționeze cu persoane noi. Cel mai bun mod de a depăși acest obstacol este să le faci cunoștință într-un mod prietenos, ceea ce-i ajută pe cei mici să-și activeze senzorul de prietenie și apropiere, deoarece observă că părinții aprobă acea relație.

3. Fă despărțirea mai ușoară

Este extrem de dificil pentru cei mici, mai ales aceia sub vârsta de 6 ani, să treacă peste momentele în care unul dintre părinți (sau amândoi) pleacă pentru o perioadă de timp. Dacă trebuie să pleci undeva, îți poți lăsa copilul cu cineva de încredere, dar încearcă să alini despărțirea prin poze, scrisori, filmulețe sau o jucărie care să miroasă a parfumul tău, în orice caz, ceva pe care cel mic să-l asocieze cu tine. Vorbiți înainte de plecare despre ce o să faceți când te întorci, de exemplu o vizită la Grădina Zoologică sau o zi la piscină împreună.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iul