Ţinută de nuntă pentru soacra mică: Trucuri şi sfaturi

De în Nunţi 30 apr 2015

Pregătirile pentru nuntă trebuie să includă şi ţinutele pe care le vor purta părinţii, fie că vorbim despre cei ai miresei sau ai mirelui. Astăzi, Feminis vine cu o serie de trucuri şi recomandări pentru ţinuta soacrei mici.

Mama miresei si mama soacra

Cine spune că ţinuta de nuntă pentru soacra mică este uşor de ales? Dacă vrei să nu ai de-a face cu dureri mari de cap atunci când mergeţi la cumpărături, poate ar trebui să arunci un ochi peste aceste sfaturi cu privire la eticheta.

Care este protocolul de cumpărare a rochiei pentru mame?

Tradiţia spune că mama miresei trebuie să cumpere rochia prima. Alegerea ei este menită să dicteze ceea ce va purta mama mirelui. Cu toate acestea, această abordare poate fi un pic demodată, dacă nu chiar nerealistă.

Sfatul nostru: Când mergeţi la cumpărături, luaţi-o şi pe soacra mare cu voi. La urma urmei, nu vorbim despre un concurs.

Ce trebuie să facă scoacra mică după ce îşi achiziţionează rochia de nuntă ?

Este de aşteptat ca după ce şi-a cumpărat ţinuta, mama miresei să anunţe mama mirelui. Dacă mireasa vrea să fie cea care alege ţinutele celor două mame, este recomandat un dialog prietenos şi în care fiecare să îşi spună punctul de vedere. Cu siguranţă, mama mirelui va dori să ştie şi ea cât mai multe despre ce stabileşte viitoarea mireasa împreună cu mama ei, fapt pentru care, revenim la sfatul dat la primul punct.

Care sunt restricţiile de culoare când vorbim despre ţinuta soacrei mici ?

În mod tradiţional, sunt de evitat rochiile albe, fildeş, negre ( sugerează moarte) sau roşii ( atrag prea mult atenţia). Totuşi, există mame-soacre care ştiu să aleagă o ţinută albă sau neagră pe care să o adapteze într-un mod elegant şi formal. Înainte să fie achiziţionată ţinuta, ar trebui să aibă loc o discuţie cu mireasa, care să îşi exprime dorinţele cu privire la culori şi modele.

Ţinuta soacrei mici trebuie să se asorteze cu cea a domnişoarelor de onoare?

Cel mai important lucru este ca toată lumea să se simtă confortabil. Dacă domnişoarele de onoare sunt îmbrăcate în culori deschise, soacra mică poate să opteze pentru o ţinută în culori complementare mai închise. Spre exemplu, dacă domnişoarele de onoare poartă ţinute turcoaz, soacra mică poate să aleagă o rochie de albastru marin.

Cât de repede trebuie achiziţionată ţinuta soacrei mici ?

Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Totuşi, dacă nu aveţi pe lista cu priorităţi ţinuta mamei miresei, puteţi să o achiziţionaţi cel mai târziu cu o lună înainte de marele eveniment. Dacă se întâmplă acest lucru, în mod cert mama mirelui nu va trebui să fie condiţionată cu privire la ţinuta ei.

Care este lungimea rochiei soacrei mici?

Lungimea rochiei soacrei mici trebuie să depăşească linia genunchilor. Sub nicio formă nu sunt acceptate fuste sau rochii mini sau midi. Dacă mama miresei este trecută de vârstă a două , sunt recomandate costumele deux-pieces cu fuste lungi până la gleznă. Iar pentru mamele care nu au trecut de pragul de 50 de ani, sunt acceptate rochiile mulate, dar care să dea un aer formal şi elegant. 

Chiar dacă soacra mică se implică în pregătirea nunţii, aceasta poate fi scuzată în multe situaţii, dar nu şi atunci când greşeşte în privinţa alegerii ţinutei pentru cea mai importantă zi din viaţa fiicei sale. Fapt pentru care, nu este bine, totuşi, să lase pentru ultimul moment alegerea propriei ţinute. 

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Nunţi
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec