Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Sunt puternica.

Eu am ales sa pun punct dupa aceasta propozitie simpla. Tu ce alegi sa pui astazi, chiar in acest moment? Un semn de intrebare? Un semn de exclamatie? Trei puncte de suspensie? Punct?

Ei, uite, eu recunosc ca nu mi-a fost deloc usor s-ajung aici. Am inceput, zic eu chiar firesc, cu un semn de-ntrebare: “Sunt puternica?”. Si n-am trecut imediat la punct. Am trecut mai intai la trei puncte de suspensie. Pentru ca aveam nevoie sa stiu daca si cum anume sunt puternica. Si apoi, nu doar sa stiu, ci sa si cred. Nu doar cu mintea, ci cu intreaga mea fiinta: trup, suflet, minte, spirit.

Asa ca am inceput sa completez cele trei puncte de suspensie.

Sunt puternica … pentru ca am o minte care chiar funtioneaza. Uneori, uimitor de bine. In general, insa, mintea mea functioneaza suficient de bine pentru a intelege si a prinde sensul atatora cate se-ntampla sau pe care trebuie sa le decid.

Sunt puternica … pentru ca sunt frumoasa. Da, uite, recunosc: cand ma uit in oglinda … chiar imi place ce vad. Si daca se mai intampla sa nu-mi placa efectiv, ori fac ceva care sa aduca imaginea acolo unde vreau, ori pur si simplu accept ca … sunt eu.

Sunt puternica … pentru ca sunt mama. Nu ca inainte de a fi mama, nu eram. Ci pentru ca acest rol, de mama, mi-a adus si mai multa putere: puterea de a da viata, puterea de a avea grija de viata de care eram responsabila, puterea de a spera, puterea de a nu renunta, puterea de a avea rabdare, puterea de a privi cu detasare (restul, in afara copilului meu, atunci cand trebuie), puterea de a astepta (cand fiica mea era inca bebe, faceam foarte multe, dar nu primeam aproape nici un feedback ca este bine ceea ce fac), puterea de a iubi pentru prima data total neconditionat – si cat de minunat este, draga mea, acest incredibil sentiment!   

Sunt puternica … pentru ca sunt un profesionist in ceea ce fac. Ei, asta nu inseamna cum ca le-as face impecabil pe toate. Sunt totusi om. Uneori nu imi ies unele lucruri, alteori nu reusesc sa le duc pana la capat. Dar indiferent cum ar fi, stiu ca in fiecare clipa ma implic trup-suflet-minte-spirit sa dau tot ce-i mai bun din mine.

Sunt puternica … pentru ca iubesc. O, cat de minunat este sa stiu asta! Sa o simt liber si frumos in intreaga mea fiinta! Si cata bucurie imi aduce!

Si mai sunt inca atatea alte motive! Sunt puternica pentru ca sunt fiica, pentru ca sunt prietena, pentru ca sunt coach, pentru ca sunt atenta, pentru ca sunt empatica, pentru ca sunt calda, pentru ca … Uite, gata, ma opresc. Spun doar atat, iar asta le include pe toate: sunt puternica pentru ca sunt femeie si sunt fericita eu cu mine insami!

Observi? Am pus un semn de exclamatie. Nu intamplator. Pentru ca asa s-a intamplat si cand eu lucram intens cu mine pentru a transforma acel semn de-ntrebare in altceva. Si asa cum iti spuneam, am completat cele trei puncte de suspensie si ele s-au transformat intr-un semn de exclamatie. Si imi era atat de plin sufletul de uimire si de bucurie! Doar ca, evident, pana la urma … sunt un om. Un om simplu, normal si firesc. Nu vreun geniu sau mai stiu eu ce. Asa ca s-a intamplat sa mai exista clipe, zile sau chiar saptamani in care semnul de exclamatie se transforma in semn de-ntrebare sau chiar in puncte de suspensie. Pentru ca, in sine, desi mintea mea acceptase ca “sunt puternica!”, restul fiintei mele inca avea indoieli. Adica, sufletul si spiritul inca mai cautau sa simta integral acest semn de exclamatie. Si iarasi … munca! Eu cu mine. Alaturi de un coach, de prietene, chiar si de fiica mea – pentru ca de la ea am invatat atat de multe! Am invatat sa rad, am invatat sa ma joc, am invatat sa ma bucur, am invatat sa imi imaginez … si cate si mai cate! Si zic ca am invatat pentru ca recunosc: le uitasem. Asa ca a trebuit sa le invat din nou. Si, uite, sunt puternica chiar si pentru ca am reusit sa fac asta!

Asa ca, intr-o zi, am observat ca semnele de pana acum (de-ntrebare, exclamatie, puncte de suspensie) … au disparut. Si-n locul lor? Un punct. Simplu. Sunt puternica. Atat. Stiu asta, o simt si mi-e pur si simplu bine.

Ehe, ma mai bantuie cateodata fantomele celorlalte semne de punctuatie, dar stiu cum sa le-alung. Nu sa le ascund sau sa fug de ele sau sa ma mint cumva. Ci chiar sa le alung.

Si n-am scris toate randurile acestea despre mine. Si nici pentru mine. Le-am scris pentru tine, DRAGA MEA FEMEIE. Este aproape martie si vine ziua ta. Si, orice-ai crede astazi despre tine, eu te provoc asa: “TU ESTI PUTERNICA”. Punct. Zi-mi ca nu-i asa!?  
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Lucia Petrescu (28.02.2014, 20:57)
@Loredana: Iti multumesc foarte mult pt cuvintele minunate.
Răspunde-i
maricica (28.02.2014, 08:47)
Multumim de cadoul primit de ziua noastra draga Loredana.Ma bucur de prietenia unor oameni valorosi ca tine si d-na Aurelia ce puneti in cuvinte ce multa lume simte dar nu poate exprima.Eu am fost si sunt un om puternic ,viata m-a invatat ca trebuie sa lupt cu toate,sa iubesc si sa daruiesc iubire neconditionat.Ma bucur si multumesc inca odata<3
Răspunde-i
Aurelia (27.02.2014, 21:42)
Sunt asa de puternica incat uimesc lumea si stiu asta din multipllele experiente atat de una singura,cat si alaturi de Dumnezeu,care m.a saltat de multe ori din situatii naucitoare ale vietii! Dupa un calvar de 20 de ani,in care depresia si intunericul,bolile si saracia,2 casatorii infrante si 2 tentative grave de suicid,dups umilinte atroce,am inceput usor ...pas cu pas sa urc,facand coaching,facand actiune,schimband setarile mentale,exersand puternic rugaciunea si credinta,mergand atent,urmarindu.mi visul meu..! Asa ca ,deodata,ceva din mine s.a hotarat sa iasa la lumina,sa spuna tuturor adevarul si in 4 luni fix,am reusit,cu toata puterea din mine sa scriu o carte! O carte care circula de ceva timp in lume si in Romania,o carte care are impact masiv in viata oamenilor1 Nu uita! Esti mai puternica decat crezi,Daca am putut eu,poti si tu!
Răspunde-i
Corina (25.02.2014, 11:12)
Imi doresc sa fiu puternica, uneori reusesc, alte ori raman doar cu dorinta. Ma zbat sa imi gasesc drumul in viata, sa nu imi cobor standardele si sa raman EU pana la capat. Sunt puternica? sau doar tind spre acest lucru? Ma lupt cu universul si uneori simt ca ma pierd undeva...in spatiu. Sunt puternica sau doar tind sa fiu puternica? Multe semne de intrebare in viata mea....ramane SPERANTA de a FI PUTERNICA pana la capat, cu bune si cu rele, cu VIATA mea! cu semnul de exclamare de la la final!
Frumos articol!
Răspunde-i
Loredana Vladareanu (24.02.2014, 21:19)
Draga mea Lucia, esti puternica deja. Si crede-ma ca nu ti-o spun gratuit. Simplul fapt ca ai recunoscut intr-un spatiu atat de public acest lucru, te face deja puternica. Pentru ca, in viziunea mea, a fi puternica incepe cu a sti cat mai multe despre tine si a accepta ceea ce stii despre tine. Faptul ca tu ai lasat acest comentariu in care ai recunoscut deschis un lucru nu tocmai comod, deja este un inceput de a fi puternica. Si am convingerea ca daca vei cauta in tine motive ... vei gasi. Pentru ca nu trebuie sa fie lucruri extraordinare pentru a fi puternica. Asa cum povesteam eu despre mine. Sunt lucruri simple, dar toate cumulate duc la ceva atat de frumos: sunt puternica. Stii, ca si o calatorie: drumul pare incredibil de lung, dar este facut pas cu pas. Fiecare pas conteaza pentru ca te duce catre destinatia dorita. Deci, fiecare lucrusor mic pe care-l stii despre tine, conteaza. Si toate lucrusoarele mici te duc catre ... "Sunt puternica."
Răspunde-i
Lucia Petrescu (24.02.2014, 20:09)
Mi-as dori sa fiu puternica asa, ca si tine, draga Loredana, dar nu am fost niciodata. Fiecare cu... puterea sau neputerea sa, nu?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din TOUCHING PEOPLE'S LIVES
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr