Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Stapanul lumii subterane a intrat in retrogradare

 

De sambata seara ...

Pluto, stapanul Scorpionului, a lumii subterane si a lumii interlope, a intrat in mers retrograd, la ora 19.05, din  7 gr 30 Capricorn, dupa o stationare de 5 zile (din 4 aprilie) la acest grad si se va reintoarce pana la 4 gr 53 Capricorn, ca pe 16 septembrie, la ora 03.52 sa revina in mers normal. In cateva saptamani ar trebui sa avem oportunitatea de a relua proiecte care am fost obligati sa le abandonam in noiembrie – decembrie anul trecut. De altfel din multe puncte de vedere, frecvent va bate la usa o... a doua sansa, in lunile care urmeaza.

Trebuie sa retinem ca, in temele natale, Pluto tinde sa actioneze chiar mai plutonian atunci cand este retrograd, decat atunci cand este in mers normal. Este mult mai intens, aduce un grad mai ridicat si mai profund de concentarare si, prin urmare, o mai mare patrundere si intelegere a suconstientului. Iata macar un motiv pentru care multi dintre noi pot percepe si pot intelege mai multe decat este normal si de aici suspiciunea fata de motivatia celorlalti.

Capacitatea de regenerare a organismului este mult mai mare si mai profunda atunci cand Pluto este retrogrard, decat atunci cand este in mers normal. Persoanele cu Pluto retrograd in tema natala au o abilitate extraordinara de a depasi boli grele care altora le provoaca de multe ori, invaliditate permanenta. Sa nu uitam, ca, de fapt, miscarea retrograda a planetelor lente este indreptata intotdeauna spre interior – psihic  si  pe modelele psihologice care afecteaza corpul fizic, pe cand, in mers direct, tinta lor este actiunea exterioara, sunt urmarite circumstantele externe.

Sub tranzitul plutonian, suntem presati sa eliminam si sa ne eliberam de tot ceea ce este vechi, uzat, anacronic, depasit, trecut in viata noastra. Cand Pluto retrograd ne tranziteaza tema natala, suntem indemnati sa renuntam la atitudini invechite, modele de gandire rigide sau formale de comunicare, de nevoia obsesiva de securitate emotionala, de emotiile care ne blocheaza evolutia, intr-un cuvant, ne obliga la forma de curatenie interioara intensa. Este un moment excelent pentru a cobora in sufletele noastre ca sa vedem exact ce trebuie sa facem, de ce avem nevoie si ce trebuie sa eliminam.  Deoarece Pluto retrograd aduce o puternica forta de introspectie, ar trebui sa folosim aceste momente pentru a evalua ce anume face sa simtim ca ne controlam viata, unde avem nevoie de detasare si de ce este nevoie de o asemenea atitudine si in ce conditii ridicam garda, actionam defensiv ca sa ne punem la adapost de atacurile din partea celorlalti.

Pluto retrograd este un moment in care noi ar trebui sa incercam sa obtinem un control si mai mare asupra vietilor noastre, pe cand atunci cand este in mers direct el ne indeamna sa obtinem controlul asupra profesiei si a aigurantei noastre materiale, a resurselor. Interesant este ca in momentele de retrogradare plutoniana, majoritatea dintre noi, constient sau inconstient, cautam forme active de regenerare fiziologica si afectiva. Cunosc persoane care se supun periodic unor cure de dezintoxicare si eu apelez frecvent la asemenea cure si trebuie sa recunosc ca ma simt excelent. Este ca si cum am face legatura intre innoire, propriu Eu si psihic.

Aspectul dominant al lunii aprilie, pana pe 23 mai precis, din momentul in care Pluto se repliaza in retrogradare, este patratul dintre el si Marte. Pluto in Capricorn – Marte in Berbec. Marte in Berbec este in domiciliu si ii are alaturi pe Mercur retrograd, Jupiter, Uranus si Soarele. Trei planete de foc – Soare, Marte, Jupiter intr-un semn de Foc – Berbec inseamna o energie intreita, caniculara, mistuitoare, parjolitoare. Radicala pozitie pentru noi. Marte, nici el nu se simte bine deoarece este implicat intr-un camp de forte plutoniene condensate si intunecate si care par sa actioneze impotriva sa prin presiunea si tensiunea la care il supune patratul cu Pluto aflat in Capricorn (sa nu uitam, ca Pluto, mai inseamna un Marte la puterea a 3-a!). A face incursiuni incununate cu succes in acest teritoriu ne obliga mai intai sa descoperim si sa intelegem esenta contextului plutonian in vietile noastre si felul in care stim sa o folosim, este ceva de genul gandirii de perspectiva in comparatie cu gandirea imediata, un castig programat pe termen lung si nu unul imediat.

Patratul Marte – Pluto afecteaza si organismul nostru precum si nivelul propriu de energie combinand impulsivitatea, impetuozitatea si reactivitatea martiana care ne propulseaza inainte, cu deceleratia plutoniana care obliga la deversarea namolului din noi, a reziduurilor adunate de la ultima retrogradare pana in prezent si ne duc asemeni unui torent vijelios in directia in care circumstantele colective o impun.

Efectul energetic este si mai puternic datorita conjunctiei lui Marte cu Uranus, ca si cum am musca dintr-o folie de aluminiu sau am zgarma cu unghiile pe o bucata de tabla. Asteptati-va la o fluctuatie a nivelurilor de energie in urmatoarele trei saptamani, obisnuiti-va cu ele si armonizati-le cu voi. Faceti miscare cand trebuie, odihniti-va cat trebuie, ingrijiti-va cum trebuie pentru ca monstrul plutonian actioneaza asemeni unei pile rugoase si curata pana in cele mai departate coclauri ale organismului nostru si nu se opreste nici macar la nivel subatomic ci continua sa riscaie si sa elimine tot ce este in plus, de prisos sau mort. Ori aceasta curatare porneste din exterior spre interior. Iar corpurile noastre, covarsite de atata schimbari, numai asa pot procesa si regla procesele la care sunt supuse.

Din fericire avem aliat un intreg contingent de scuturi receptoare de energie cum sunt Chiron, Ceres, Venus si de curand, si Neptun in Pesti. Ele actioneaza asemeni unei adieri care racoreste atunci cand atmosfera se incinge. Neptun ne deschide fereastra spirituala 4 luni, timp in care putem restabili legatura cu noi insine, cu credintele noastre si ne calauzeste in noile teritorii in care tocmai am pasit.

Faptul ca Neptun este in Pesti, domiciliul lor este diferit de momentul in care era in Varsator si de cei 7 – 8  ani de receptie mutuala cu Uranus, care a fost pana nu demult in semnul lor, face ca accentul sa se schimbe. Mecanismele ierarhice de control spiritual incep sa se naruie, dar numai pentru cei care nu se acata de pozitiile lor. Paradigma este ca vor fi sprijiniti atata timp cat oamenii vor mai avea chef sa le cedeze energie si sa le sustina. Acestea vor insemna la fel de mult ca si Pestii pentru Epoca Varsatorului si care sustineau egalitarismul spiritual si isi clamau responsabilitatea in acest sens.

Tranzitul de 15 ani a lui Neptun prin Pesti aduce un potential crescut de a evidentia abuzurile spirituale asupra maselor de oameni, aceleasi oglinzi vechi reflectate in aceleasi spriale regresive vechi, aceleasi tipare anacronice ale unui Trecut pe care oricat l-am forta nu mai poate sa redevina Prezent. Este o mare greseala ca sub semnul Varsatorului sa plasezi pe Cineva mai Sus deoarece oamenii au acum un impuls extrem in a-si asuma responsabilitatea propriilor nevoi spirituale. Reculul il resimte fiecare si multi dintre noi nu ar dori sa faca aceasta trecere.

Intrarea lui Neptun in Pesti este marcata de conjunctia Chiron – Ceres – Venus, un amestec foarte interesant. Vindecarea spirituala si vindecare intregii planete depinde foarte mult de cum procedam la abordarea unor noi cai spirituale, de intreruperea abuzurilor, maltratarea, ignorarea si dominarea femeii mai ales din punct de vedere spiritual. Este momentul in care feminismul, femeia in esenta, isi reclama importanta si pozitia in societate si face ca vechile ierarhii sa se naruie. Influenta feminina a fost mereu prezenta, la fel de importanta, dar oare cati stiu ca feminina Ceres este cel mai mare asteroid, nicidecum masculul Chiron, care a fost si este foarte bine integrat si analizat astrologic si eronat. S-a afirmat despre el ca ar fi cel mai mare asteroid?! Cati stiu ca Ceres, in prezent, nu mai este considerat doar un asteroid si sta pe picior de egalitate cu masculinul Pluto,  planeta pitica? Ignorarea lui Ceres, zeita recoltelor si a fertilitatii, din punct de vedere astrologic, in raport cu Chiron si Pluto sugereaza ca societatea moderna trebuie sa vina in contact cu ranile ei, cu nevoia de vindecare, de responsabilizare si de transformare, dar si sa-si recunoasca deschis disfunctionalitatile care vizeaza fundamentele vietii, inclusiv sursele de subzidenta.

Date critice pentru anul in curs:
•    Patratul Pluto – Marte9 – 23 aprilie si 10 – 11 august – va actiona intens si chiar obsesiv la nivel mental, vom fi tentati sa rezistam presiunilor externe, controlului si manipularii de catre ceilalti, deci cel mai indicat ar fi sa nu actionam sub presiune.
•    Patratul Pluto -  Venus: 26 – 27 aprilie, 8 iulie, 18 septembrie – indica nevoia de a ne schimba atitudinea fata de bani dar si fata de situatii si lucruri care se pot complica.
•    Patratul Pluto – Mercur: 19 iunie, 28 septembrie – fiti foarte atenti sa nu cumva sa spuneti ceva ce sa regretati mai tarziu si care sa nu mai poata fi reparat.

 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Minerva (14.04.2011, 02:40)
Citeste Cer si destin a lui Armand Constantinescu, apoi Arroyo. Vei vedea surpriza. Constantinescu este continuatorul astrologiei clasice, pe cand Stephen Arroyo si Liz Green sunt intemeietorii astrologiei psihologice sau consonantiste ori astrologiei moderne. Diferenta este vizibila. Ca initiere in astrologie insa este bine sa incepi cu Constantinescu si chiar Dan Ciuperca. Mai exista un astrolog, mai putin cunoscut, Maria Pancescu care are scoase 2 carticele la Editura Antet si unde face o serie de demonstratii de
astrologie.
Succes!

PS - Cu Marte in Capricorn ai si energia necesara studiului sustinut!
Răspunde-i
Minerva (14.04.2011, 02:39)
Citeste Cer si destin a lui Armand Constantinescu, apoi Arroyo. Vei vedea surpriza. Constantinescu este continuatorul astrologiei clasice, pe cand Stephen Arroyo si Liz Green sunt intemeietorii astrologiei psihologice sau consonantiste ori astrologiei moderne. Diferenta este vizibila. Ca initiere in astrologie insa este bine sa incepi cu Constantinescu si chiar Dan Ciuperca. Mai exista un astrolog, mai putin cunoscut, Maria Pancescu care are scoase 2 carticele la Editura Antet si unde face o serie de demonstratii de astrologie.
Succes!
Răspunde-i
Ioana vladislav (13.04.2011, 17:38)
Minerva,ai intarit tot ce am spus despre tine! Nici nu ma gandeam ca vei raspunde mesajului.Iti multumesc! Mi-ai luminat ziua!:)
Eu incerc de o vreme sa intru(cu pasi marunti inca,ce-i drept) in lumea ezotericului.
Am inceput cu astrologia ,care ma fascineaza,imi da o dependenta tot mai mare si care cred ca o sa ma acapareze treptat si nu voi putea decat sa ma las prada sclaviei sale dulci si imbietoare.
Eu am niste calitati native in a simti "nevazutul". Am vise,premonitii inca de mica. Spre exemplu,zilele acestea ma uitam la televizor si dintr-o data am simtit ca vad un tv stricat si dupa 3 zile,asa s-a si intamplat.Bine,asta e un exemplu stupid,dar mi se pare cel mai la indemana acum.
Intr-adevar,rezonez complet cu ceea ce ai spus despre experienta plutoniana.
Eu o simt poate prea mult,avand Luna in scorpion cj Pluto(pe unde mai pun si faptul ca acum am si Soarele,jupiter,mercurul si marte in casa a 8-a ). Dar trebuie sa recunosc ca niciodata nu ma simt la fel de motivata,de inteleapta,de puternica,ca dupa o regenerare plutoniana(phonexiana,cum imi place mie sa spun).Pt mine,tranzitele lui pluto sunt mai revelatoare si mai intime decat cele ale lui Saturn(sper sa nu ma pedepseasca batranul zodiacului pt ca spun asta,dat fiind faptul ca mi se apropie revolutia solara).Am Soarele cj Marte cj NN in casa a 10-casa capricornului,dar totusi rezonez mai mult plutonian.
Răspunde-i
Mihaela Tonoiu (13.04.2011, 17:35)
Minerva chiar nu te lasi de minciuni?
Numai Urania cunoa?te meserie, tu habar nu ai. Minti lumea la cabinetul din Prundu pentru bani frumusei ca sa iti faci chipurile nu stiu ce cursuri pe banii naivilor.
Renunta ca esti chiar obraznica si voi oameni buni nu o mai credeti, pe mine m-a mintit cum a stiut ea mai bine. Minerva din tot ce mi-ai spus, nimic nu a fost adevarat.
Răspunde-i
Minerva (13.04.2011, 11:35)
Exista pe Internet o gramada de programe de astrologie. Eu lucrez cu 2, profesionale si licentiate / Solar Firede Lux si Managing Your Health & Wellness. Ai nevoie doar de data nasterii, ora si locul nasterii. Sa fii atenta ca din 1979 Romania a trecut, dupa 40 de ani la ora de vara. De asemenea, unele programe au atlas, altele nu. Si afli tema astrala.
Răspunde-i
diana szebenyi (13.04.2011, 08:04)
cum pot afla care este harta mea natala?
Răspunde-i
Minerva (13.04.2011, 02:25)
Parerea mea este ca un Pluto retrograd e mai puternic decat cel in mers normal, in afara faptului ca ne obliga la introspectie si la eliminarea balastului din noi, activeaza anumite puncte care mai apoi deschid o serie ce canale in lumea subtilului si fac sa ne conectam nu doar mai puternic, ci si constient la cosmos, la Univers. Putere de regenerare interioara, senzualitate si feminitate, o intuitie extraordinara...de ce nu incerci o incursiune in lumea ezotericului? Ai putea vedea multe...altfel.
Răspunde-i
Ioana vladislav (12.04.2011, 21:00)
Eu am Pluto retrograd in tema natala cj Luna in scorpion(!) si cj Saturn in balanta(deci se apropie revolutia mea natala),asa ca,ma simt usor tematoare,dar si curioasa(ca Luna nu se dezminte) pt ceea ce imi va rezerva viata in urma acestor tranzite ''epice''(sa ii citez pe americani,care la orice folosesc acest termen).In plus mai am si NN in gemeni in opozitie cu NN in sagetator in tranzit...si partenerul meu de viata are NN natal in cj cu NN in tranzit.Deci ,anul asta va fi plutonian,transformator ,revelator din atatea puncte de vedere...sper sa am puterea sa primesc totul cu optimism si intelepciune.
Minerva,esti o persoana deosebita,f inteligenta(ca doar esti Varsator,e ca un pleonasm de altfel...varsator inteligent...)si ma bucur ca te-am gasit pe acest site,si ca ti-am gasit articolele minunate.Acesta e primul pe care l-am citit,deci ma asteapta o seara plina,pt ca intentionez sa le citesc pe toate.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar