Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Sex de complezenta

De în Tu si El. 15 mai 2009
Sau sex din obligatie. Asta parea sa se poarte pe vremuri, cand fetele erau maritate de parinti, pentru o partida buna. Chiar daca ii iubeau sau nu pe soti, acceptau neconditionat implicarea sexuala, ca si cum ar fi facut parte dintr-un contract. Era o obligatie ce trebuia indeplinita, o datorie a lor, fie ca le placea sau nu. Si, de cele mai multe ori nu le placea. Cel putin la inceputul casniciei. E cam greu sa iti placa ceva ce nu prea stii “cu ce se mananca”, mai ales ca partenerul era fie mult mai in varsta, fie prea gras sau prea urat si, oricum, mai mult sau mai putin necunoscut. Si lumea tot mai critica femeile care se prostitueaza! In definitiv cam la asta erau supuse femeile de pe vremuri: sa se culce cu un barbat pe care nu il cunosteau, cu care poate nu aveau absolut in comun. Si diferenta ar consta in faptul ca prostituatele sunt platite? Sotiile de atunci nu erau si ele tot intretinute? Stiu ca e fortata analogia, insa da totusi de gandit.

Zicem ca dragoste cu sila nu se poate. Ba bine ca nu! Foarte multe femei nu au avut incotro si au acceptat sa se casatoreasca cu barbati pentru care nu aveau nici un fel de sentiment sau atractie. Si “ajungeau” sa ii iubeasca in timp, din obisnuinta, din plictiseala sau, pentru ca nu aveau incotro. Desigur, mai erau si unele cazuri izolate in care cuplul chiar se intelegea si comunica foarte bine, chiar si la nivel sexual. Dar…

De aici si pana la casatoriile in care ambii parteneri isi dau acceptul a fost cale lunga. Din nefericire, se pare ca sexul din obligatie se afla inca instituit, ca o recunoastere a puterii masculine asupra slabiciunii feminine. Sunt destule sotii care accepta si in zilele noastre sa se culce cu barbatii lor pentru ca vrea el, nu neaparat si ea. Cu scuzele obisnuite: trebuie sa fac asta, doar sunt sotia lui, nu?!?…barbatii au mai multa nevoie de sex decat femeile (oare?!?), asa ca nu pot sa ii spun nu…nu am cum sa il refuz, e totusi sotul meu…si altele asemenea.

Femeile care gandesc asa au in general o stima de sine si o educatie foarte reduse. Il lasa pe el, pe barbat, sa decida si asupra persoanei lor, a ceea ce isi doresc sau vor ele sa faca. Fie ca e lipsa de maturitate, fie pur si simplu incapacitatea de a-si sustine parerile si drepturile, cert e ca ele cedeaza, accepta, chiar daca nu simt sa faca asta. Iar cel mai trist e faptul ca li se pare normal sa procedeze asa. Nu realizeaza nici pozitia pe care o accepta si nici repercursiunile acesteia.

Am auzit femei spunand ca au acceptat sa faca dragoste cu sotii lor desi erau din cale-afara de obosite, nu se simteau bine fizic, erau foarte suparate sau deprimate etc. Ca si cum ar fi fost nevoie de acest sacrificiu al lor pentru a scapa de insistenta barbatului, de a-l multumi si linisti. E adevarat ca sexul are si rolul de a elibera presiunile acumulate peste zi, sau in timp, ca produce eliberarea endorfinelor (care creeaza o stare buna, pozitiva), dar daca faci asta ca pe o corvoada nu are cum sa iti faca placere si nu ai cum sa te bucuri de toate astea.

De aici se sare in extrema cealalta, a scuzelor permanente ale femeii: “am o migrena ingrozitoare, ma simt foarte obosita, sunt la ciclu” etc. iar intreg mecanismul de functionare capata o tenta pasiv agresiva. Fie barbatul este acceptat oricand, fie este indexat si aruncat intr-un colt, pus in cui si acceptat doar…in cele din urma.

Da, in unele cazuri este foarte greu de ajuns la un numitor comun. Primul pas al femeii ar fi de a se respecta ceva mai mult. Iar pentru asta ar putea sa se intrebe: “Vreau sa fac sex acum?”

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 7

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

concluzie (26.02.2013, 14:45)
Corect. Mare dreptate. De aceea e corect ca barbatii sa aiba mai multe sotii. Bate seara la usa fiecarei sotii si intreaba daca are sau nu chef si astfel o alege pe cea care are. In acest fel nici o femeie nu este injosita, fortata sa faca sex cu sotul "din obligatie".
Răspunde-i
Cristina Marioglou (16.05.2009, 10:51)
Ai dreptate Ana, teama de violenta barbatului poate fi una dintre cauzele sexului "fortat". Din nefericire, inca se mai intampla asa ceva si in zilele noastre.

Pynkysor, de unde ai avut atata rabdare si putere sa tolerezi situatia de care vorbesti atatia amar de ani? Oricum, bine ca "ai iesit la liman", ca sa spun asa; si iti e bine si esti fericita acum. Poate o ajuti si pe Rodica cu niste sfaturi. Mai mult sau mai putin, in trecut, a mers cam pe "aceeasi strada" cu tine.
Răspunde-i
LYDYA PYNKY (16.05.2009, 08:57)
Da,am trait si eu asa ceva si nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut eu.Daca nu faceam sex cu sotul meu,zicea ca mi-am gasit pe altcineva.Dar nu era adevarat.Am trait cu el 12 ani,dar nu a fost o casnicie fericita,din toate punctele de vedere.Au fost niste ani de suferinta.Nu stiam ce e iubirea,nu stiam cum e sa primesti iubire si in acelasi timp sa oferi iubire.Ne-am despartit si acuma pot sa spun ca sunt fericita,pentru ca am alaturi persoana de care aveam nevoie.Ma iubeste si il iubesc.Doresc tuturor femeilor multa fericire si multa multa iubire,ca de asta avem noi FEMEILE nevoie.
Răspunde-i
ana (15.05.2009, 18:21)
foarte interesant articol.Insa eu as mai adauga o cauza la supunerea femeii sa faca sex - frica de violenta barbatului. Chiar am o cunostinta care mi-a zis ca daca nu vroia sa faca sex, sotul ei o viola.
De asta eu i-am explicat sotului meu ca calitatea conteaza nu cantitatea. Niciodata nu m-a impus sa facem sex daca eu nu vroiam. Daca nu aveam chef si el da, atunci trebuia sa depuna eforturi grandioase pentru a ma porni... dar merita efortul... comunicarea e importanta in cuplu.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (15.05.2009, 10:44)
Rodica, fireste ca nu e prea tarziu. Statistic vorbind, mare parte din femei, abia dupa ce trec de 30 de ani reusesc sa aiba orgasm si sa se simta implinite sexual. Desigur, depinde de fiecare persoana in parte. Pentru barbati, varsta "optima" ar fi in jur de 40, pt femei in jur de 30. Asa ca...deschide-ti sufletul si, daca iti doresti cu adevarat asta, ai sa gasesti barbatul potrivit pentru tine. Ai curaj si incredere in tine.

Exista multe cupluri care nu reusesc sa comunice sexual mult timp. Trec multi ani in relatia lor si nu ajung unul la celalalt. Si, deodata se intampla ceva (nu neaparat o minune...lol) si totul se "repara", lucrurile incep sa mearga bine si sa fie amandoi fericiti si impliniti sufleteste.

Miscu are dreptate si le zice bine de tot. Baga la cap ce ti-a scris mai sus, si pune in practica. O sa iti prinda bine.
Răspunde-i
Miscu (15.05.2009, 09:12)
Buna!!
Niciodata nu este prea tarziu pentru a o lua de la capat!! Si in cazul tau cu atat mai mult. Esti o femeie la 35 ani, o femeie matura, trecuta prin viata si care acum stie ce vrea. Vrea implinire sufleteasca si trupeasca. Trebuie sa-ti deschizi inima si sa ai incredere in tine. Increderea in tine se vede si barbatii cu siguranta o vor remarca. Totul depinde de tine. De comportamentul tau, de atitudinea ta, de felul cum te imbraci, te misti, privesti, vorbesti... . Trebuie doar sa incerci si sa nu te lasi invinsa de primul esec. Nu-ti va iesi din prima, pentru ca trebuie sa recunosti ti-ai iesit putin din mana, dar vei vedea ce placut va fi sa-ti dai din nou intalniri, sa incerci sa-l descoperi pe cel din fata ta si sa te lasi descoperita la randul tau, treptat... fara graba, asa pe indelete. Incearca sa-ti faci o coafura nou, sa-ti schimbi putin stilul vestimentar, sa te reinventezi. Acest lucru cere tip, rabdare, vointa. Eu iti doresc succes si sunt convinsa ca vei reusi!!! Toate cele bune, Miscu
Răspunde-i
rodica (15.05.2009, 08:35)
da,aveti dreptate ,am trecut prin asa ceva 15 ani ,am trait cu sotul meu dar nu m-am simtit implinita sexual deloc.nu stiu de ce ,nu am avut alte experiente a fost primul meu barbat si este inca ffindca nu am incercat si altceva. ne-am despartit ,el si-a gasit pe altcineva care-l satisface mai bine,eu sint singura,nu stiu daca am sa-mi gasesc vreodata jumatatea si din p. de vedere sexual.m-am sacrificat eu desi stiam ca nu e bine si pina la urma finalul a fost inevitabil.nu mai am incredere in mine ,nu ma vad o femeie atragatoare desi nu sint urita .neimplinirea sexuala si-a pus amprenta asupra mea facindu-ma sa ma subevaluez,sa ma simt inferioara multor femei desi nu sint nici urita nici proasta.Si toate astea fiindca am acceptat sa stau 15 ani intr-o relatie care nu mi-a adus implinirea de femeie,in care totul era f bine pina ajungeam in pat,acolo se rupea filmul.dati-mi un sfat,credeti ca mai am vreo sansa de-a fi fericita ,de a-mi gasi jumatatea si in pat asa cum nu a fost pina acum?relatia cu fostul a fost buna cu excceptia ca nu ne simteam bine in pat .am nevoie de un sfat de la voi.acum am 35 de ani,nu e prea tirziu?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr