chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Secretele industriei carnii: chimicalele din salamuri

Secretele industriei carnii: chimicalele din salamuri

PERICOL. Aditivii sintetici din semipreparatele din carne raman in organism  chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri in Romania este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce inseamna ca, in fiecare zi, un roman mananca cam 28-30 de grame de produse
din carne. Anul trecut, media tarilor europene mergea catre aproape 100 de grame consumate zilnic. Totusi, diferenta este data de calitatea semipreparatelor romanesti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta si pentru ca romanii nu se arata preocupati de ce pun in farfurie.

Etichetele fara valoare. Potentiatorii de aroma, care se regasesc chiar si in specialitatile mai scumpe din carne, provoaca un apetit ridicat si dau de pendenta: Glutamatul monosodic da un gust foarte bun. Stimuleaza pofta si te face sa mananci incontinuu. Efectul nu-i imediat, dar mancand si mancand, duce la obezitate.

Din lista lunga de compusi chimici alimentari, colorantii sunt bombe pentru organism. Rosul carmin se extrage dintr-o insecta. In procesul chimic de extractie, se foloseste aluminiul. Consumul distruge celulele nervoase si riscul cel mai mare il reprezinta Alzhaimerul.

Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, in mare parte, de faina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compozitia unui parizer ieftin sau a unui salam. Soia in stare pura, nemodificata genetic, a ajuns sa fie cel mai sanatos ingredient dintr-un salam. Amidonul, in schimb, chiar n-are ce cauta intr-un produs din carne. Pentru ca nu vor sa fie scrupulosi, producatorii promit sa-l treaca pe lista ingredientelor.

Bolile care ne urmaresc Fosfatii din mezeluri impiedica fixarea calciului in oase. Afecteaza cresterea copiilor, iar in 20 de ani, femeile vor suferi de osteoporoza. Barbatii vor scadea la batranete mai repede in inaltime si, in multe cazuri, vor fi obezi. Semipreparatele mai contin gume de omogenizare, care, pe langa faptul ca retin apa, au rolul de a omogeniza. Nu pot fi digerate de tubul digestiv, decat in zece ani. Efectul imediat este aparitia gastritelor si a ulcerelor, dar si a celei mai urate forme de cancer - cel colonorectal.

Carnati Cabanos

Contine: carne de porc inferoara - cu slanina si sorici - 44%, carne de vita - 16%, faina de soia - 40%. Se adauga usturoi, condiment universal, coriandru si agent de afumare.

Aditivi: stabilizatori: (polifosfat de potasiu, caragenan), antioxidant (acid ascorbic), potentiator de gust, glutamat monosodic (aditiv care provoaca apetit mare si dependenta), zaharuri - dextroza, lactoza, colorant natural: carmin, conservant - nitrit de sodiu si nitrat de potasiu. Pentru omogenizare se mai folosesc grasimile vegetale. Se ambaleaza in intestine subtiri de oaie. Se lasa la fiert 20 de minute, la 75 de grade C. Zvantarea se face intr-o camera frigorifica, timp de 2-3 ore.

60% CARNE

Carnati de porc


Contine: carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu si potasiu), antioxidanti (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potentiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoza, dextroza), colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu. Nitritul de sodiu previne cresterea bacteriei ce cauzeaza botulismul, mareste timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaza culoarea rosie a carnurilor procesate si da o aroma specifica.

60% CARNE


Cotlet de porc

Contine: cotlet de porc, un strat de slanina de 0,5–1 centimetri. Carnea, taiata suvite, se injecteaza cu saramura 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o masina speciala cu ac. Se pune apoi intr-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper si coriandru, unde se lasa timp de mai multe ore. In sos se mai adauga antioxidanti, potentiatori de gust. Se lasa sase zile la rece, apoi se afuma industrial. 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, care este foarte grava. Afectiunea reprezinta una dintre primele cinci cauze de deces in Vest. Se manifesta prin scaderea capacitatii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.

62% CARNE

Lebarwurst

Contine: carnea capului de porc in proportie de 62%, slanina tare 7%, organe – inima, rinichi, splina 15%, ficat 16%. Se adauga supa de la fierberea capului, mixul de condimente, ceapa fiarta, zahar si sare. In malaxor se adauga aditivii – colorantul alimentar
– carmin, antioxidanti, amidon de cartofi. Compozitia se ambaleaza in membrane sintetice si se fierbe la 75 de grade C. Un lebarwurst „traditional” trebuie sa contina mai putin de sase grame de sare la 100 de grame de produs si, in principiu, sa aiba cel mult trei aiditivi sintetici, iar termenul de valabilitate sa nu depaseasca zece zile. Un produs mai putin conservat isi schimba culoarea la deschiderea ambalajului.

80% SLANINA SI SORICI

Parizer de porc


Contine: 80% slanina si sorici de porc, 10% carne de pasare dezosata mecanic (in care intra oase macinate), faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin). Dupa amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade C. Din cauza amidonului si a fibrelor din soia, confera starea de satietate. In schimb, este greu de digerat. Carnea dezosata mecanic este pasta rezultata din dezosarea carcaselor de pasare, care este prelucrata cu utilaje speciale. Aceasta pasta poate contine si resturi de piele, chiar si oase.

60% SLANINA SI SORICI

Salam de vara


Contine: 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat - mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat
de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar.

Toate acestea se amesteca in malaxoare, apoi se ambaleaza in membrane artificiale (de plastic), se zvanta si se afuma industrial intr-o camera unde, teoretic, ar trebui sa stea cel putin patru-cinci zile. In alte cazuri, se adauga agent de afumare.

40% SARAMURA


Pastrama


Contine: carne dezosata de la pulpa, spata si muschiul de pe spate. Se taie in suvite, se sareaza, dupa care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapa si de usturoi, antioxidanti, coloranti, agenti de afumare si potentiatori de gust. Carnea sta in sos timp de trei pana la cinci zile, apoi se scoate si se leaga cu sfoara. Se injecteaza cu o solutie de saramura de 20-40%, apoi se ambaleaza in pungi de plastic, in vid. Afumarea se face cu fum lichid, care contine cele mai cancerigene hidrocarburi - cele policiclice aromate.

70% SLANINA SI SORICI

Sunca de porc


Proportiile de carne difera in functie de reteta. Sunca taraneasca contine: 70% carne procesata mecanic (are in compozitie slanina, urme de oase, sorici) - proteine din soia, toata gama de antioxidanti, colorant – carmin. Carnea se injecteaza cu o solutie de saramura, apoi trece in malaxoare de trei ori. Prima malaxare se face la o ora dupa injectarea cu saramura, a doua la 24 de ore dupa depozitarea la frig si inca o data la 48 de ore dupa maturare. Apoi, compozitia se pune in forme metalice care se tin la un tratament termic de 75 de grade Celsius. Dupa racire, formele se ambaleaza in pungi de plastic, in vid.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 14

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alina Cernat (19.05.2011, 23:25)
trist, realmente, si un titlu mai potrivit pentru ultima serie de carti a dlui profesor dr.Menci nici ca se putea: si noi ce mai mancam? de fapt cred ca stim ce sa mancam pt ca informare se face slava domnului(pe net cel putin) dar romanii sunt prea saraci ca sa isi permita sa manance sanatos mereu, din pacate:(
Răspunde-i
IANCU JIANUL (13.02.2011, 00:52)
raspuns ptr dani: DA! Singurele metode de contracarare a E-urilor de orice fel ar fi antioxidantii. Incepand cu ceapa si usturoiul autohton, si continuand cu murele. Au cel mai mare nivel de antioxidanti. Pe scara mai inalta se afla Rodiile si o specie de fructe din Tibet rosii ca stafidele. Se vand prin comanda online 250g 1E ceva de genul. Am vazut Hamburgari grecesti de 2x mai scumpi ca cei romanesti dar fara Glutamat monisodic! Ptr profit producatorii mana in mana cu statul mafiot, luand si dand spagi NE OTRAVESC SISTEMATIC!
Răspunde-i
dani (11.12.2010, 19:50)
Totusi cu ce se combat acesti emulgatori si aceste otravuri alimentare, pentru ca e o utopie sa crezi ca salamurile, crenvusti si toate astea nu vor mai fi consumate. Toti iti dau sfaturi sa nu le mai mananci dar nu ai cum ca intr-un fel sau altul te lovesti de ei in absolut orice consum.Nu se poate ajunge la situatia de a nu mai manca nimic!Exista substante care sa le contrabalanseze?pe care daca sa le consumam sa reduca efectele e-urilor?
Răspunde-i
Dana B (24.11.2010, 13:43)
Sunt de acord ca toate semipreparatele din ziua de azi sunt adevarate bombe pt organism dar oare, nu va dati seama ca tocmai asta se urmareste? Imbolnavirea in masa a populatiei si consumul a cat mai multe medicamente si vaccinuri . Pe vremuri nu erau atatea boli si, mai ales, nu la copii si tineri. Lucrez intr-un spital si sunt atat de multi copii bolnavi incat, ne mai miram de unde atatea boli? Si alimentatia are rolul ei iar daca parintii ar fi mai constienti ca nu tot ce vor copiii lor trebuie sa le dea si ca nu totul e si sanatos, ar fi cu mult mai bine. La scoala copiii mananca deseori chestii cumparate de la chiosc si, cat sunt de toxice pt ei. Asa ca, atentie parinti !!!
Răspunde-i
Tela (25.08.2010, 10:55)
Dintotdeauna salamurile au fost injectate sau tratate nesanatos. Imi este dor de carmageriile de altadata... Pacat ca nu sunt stimulati micii producatori. Micii producatori care mai sunt importa carcase congelate si putini mai fac mezeluri dupa retetele traditionale. Si cu manacarea vegetariana sunt probleme daca folosim preparate din hipermarket. Cel mai bine ar fi sa mancam din gradina (unde nu se stropeste cu chimicale ci cu preparate din plante macerate in gospodarie si se trateaza cu gunoi de grajd!) ?i carne de pasari de curte hranite natural sau direct de la producatorii specializat(dar sa stim cu ce hranesc animalele si pasarile). Un vis frumos, nu?! Nu am reusi sa traim asa, nu? Macar din cand in cand sa alegem sa traim normal, natural, firesc! Va doresc mult curaj si succes!
Răspunde-i
vasile (22.08.2010, 09:48)
Sunt curios ce mananca domnul profesor Mencinicopschi intr-o zi obisnuita.
Răspunde-i
Carmen Ivan (21.08.2010, 14:26)
mezelurile nu sunt sanatoase deloc
Răspunde-i
Ana Maria Teodorov (11.08.2010, 17:36)
Foarte interesant articolul! Multumim!
As dori sa va intreb ce parere aveti de produsele Angst, in special cele asa-zise traditionale. La prima vedere par ok si sunt cam singurele mezeluri pe care le-am cumparat in ultima vreme. M-as bucura sa aflu parerea unui specialist.
Multumesc!
Răspunde-i
Mariela (10.08.2010, 09:08)
Apreciem profesionalismul D-lui profesor Mencinicopschi, dar sa ne spuna si ce este de facut, CONCRET, din partea factorilor responsabili cu legislatia, controlul, etc., nu doar din partea consumatorului, sa fie mai atent la ce consuma, daca nu mai are ce sa aleaga, intrucat toate produsele, incepand cu painea cea de toate zilele, sunt adevarate bombe de distrugere in masa. Oare producatorilor chiar nu le pasa, sunt interesati doar de profit? Acesta e de-a dreptul GENOCID!
Răspunde-i
Rodica Georgeta Floroaia (24.07.2010, 11:48)
Este ca si treaba cu popa : "sa faci ce zice popa nu ce face el ".
Răspunde-i
cip (17.07.2010, 09:32)
mincinicopschi asta e un sarlatan... sa isi aduca aminte cand si-a dat acordul pentru cultivarea porumbului modificat genetic... vine el si ne invata sa traim sanatos??? are insa dreptate in multe pe care le zice, dar actiunile sale nu sunt in concordanta cu spusele...
Răspunde-i
vasile (15.07.2010, 07:49)
Interesele materiale sunt foarte mari si totusi niste masuri ar trebui luate.
Răspunde-i
deeeaa (14.07.2010, 08:27)
da....pai in ritmul asta nu mai mancam nimic,sau aproape nimicsau devenim vegetarieni ... am citit vol 1 'si noi ce mai mancam' este foarte interesanta si pe intelesul tuturor
Răspunde-i
virginia (13.07.2010, 09:17)
sunt de acord cu cele spuse!
foarte adevarat!
dar,in lipsa posibilitatilor financiare ce putem cunpara ?

SUNTEM CONDAMNATI SA TRAIMMIZERABIL!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Si noi ce mai mancam ca sa slabim?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar