Protejează sistemul imunitar al copilului tău - 4 recomandări de la medici

De în Familie 24 dec 2015

Dacă vrei ca cel mic să aibă o vacanţă de iarnă fără griji, medicii specialişti te învaţă cum poţi să protejezi sistemul imunitar al copilului tău şi îţi oferă câteva sfaturi preţioase.

imunitate

În lunile de iarnă, răspândirea virusului gripal este foarte rapidă atât printre preşcolari, cât şi printre şcolari. Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani sunt predispuşi să răcească de 10 până la 12 ori pe an, spre deosebire de adulţi, care pot răci în medie de 2-3 ori pe an.

Statisticile evidenţiază că aproape 42% dintre copii se pot îmbolnăvi în sezonul rece de gripă, iar 50% dintre afecţiunile acestei perioade sunt legate de aparatul respirator superior. 

Dacă tu şi familia ta obişnuiţi să vă petreceţi vacanţa de iarnă departe de casă, trebuie să ai în vedere faptul că cel mic are nevoie de o protecţie sporită. Riscul de a contacta o viroză este foarte mare în cazul copiilor, tocmai pentru că sistemul lor imunitar este fragil, iar organismul reacţionează diferit la fiecare nou virus.

"Cel mai des pot apărea obstrucţia nazală, tusea, durerea de gât, însoţite adesea de creşterea moderată a temperaturii - semne ale rinofaringitei banale. Aceasta se poate complica cu o sinuzită, otită sau poate însoţi o bronşită sau o bronşiolită. Atunci când copilul este expus unui alt mediu decât cel cu care este deja obişnuit, poate deveni sensibil, alergic, iar aceste afecţiuni pot deveni mai frecvente şi se pot manifesta mai agresiv", susţine dr. Florenţa Creţu.

Cum creşti imunitatea copilului în vacanţă

1. Alege îmbrăcămintea potrivită

Îmbrăcămintea trebuie aleasă în aşa fel încât copilul să nu fie nici prea înfofolit, dar nici prea dezbrăcat, cu o atenţie deosebită la mâini şi picioare, care se răcesc primele. Ideea principală este ca micuţul să nu transpire în exces, lucru care poate duce rapid la răcirea organismului. 

2. Oferă-i o supă fierbinte pentru hidratare

Asigură-i energia necesară după plimbarea sau joacă pe ger: o gustare, o cacao fierbinte, o supă. De asemenea, laptele fiert, ceaiul, alimentele lichide şi semilichide îl hidratează şi îl încălzesc.

3. Spală copilul cât mai des pe mâini

Microbii responsabili de bolile respiratorii se transmit nu numai prin vaporii de aer expirat, dar şi prin intermediul mâinilor, pe care rămân mai mult de 6 ore. De aceea, copii trebuie învăţaţi să se spele pe mâini după ce vin de la toaletă, de afară, sau înainte de a mânca. Bineînţeles, această regulă este valabilă pentru toată familia, nu doar pentru copii.

4. Întăreşte sistemul imunitar al copilului

Medicii specialişti recomandă o alimentaţie echilibrată care să contribuie la creşterea imunităţii organismului, în special prin aportul de fier, dar şi o cură cu polivitamine care să completeze necesarul de vitamine şi minerale din alimentaţie în această perioadă. Sursa: specialist Ropharma.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi