Dacă te gândești la ceea ce conține de fapt maioneza, adică ulei, ouă, zahăr și condimente, vei vedea că de fapt are foarte mare sens să îți ungi fripturile cu această cremă albă, deoarece conține zahăr ce conferă cărnii o culoare plăcută, maronie, iar uleiul împiedică lipirea cărnii de tigaie.
Maioneza face o crustă excelentă pe orice bucată de carne și totul în doar câteva minute, ca la sfârșit să nu mai aibă acel gust specific de sos gras.
Pentru acest procedeu ai nevoie doar de foarte puțină maioneză cu care poți unge bucata de carne dorită cu ajutorul unei pensulă alimentară, ca și când ai unge-o cu un pic de ulei. Pentru o aromă mai puternică și o frăgezime mai profundă, ai grijă să ungi bucata de carne pe toate părțile, apoi să o condimentezi cum ai face-o în mod normal și să o frigi câteva minute pe fiecare parte, într-o tigaie non-aderentă, în care să nu mai pui nici un fel de grăsime, pentru că are deja maioneza.
Obține astfel cea mai fragedă friptură
Maioneza este esențială pe sendvișuri, poți face cu ajutorul ei un piure foarte bun și poți folosi chiar şi în torturi, dar știai că ea ajută și la frăgezirea cărnii?