armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

O sa va dezvalui un mare secret...

A sosit momentul sa va dezvalui un secret care a rezistat foarte multi ani. Cand recent s-a discutat despre Insula Serpilor si teritorii incolo si incoace inima mea tresarea simtind eminenta dezvaluire a MAREULUI SECRET. Cei (foarte putini din fericire ) care au citit complet documentul de la Haga, vreo 3500 de pagini, au sesizat o anomalie politico geografica. Vreau sa fiti primele care sa aflati si veti intelege de ce este asa graba.

Vorbim de Insula Lirpa. O insula aproape necunoscuta care se afla pozitionata la .......latitudine si ........longitudine. Daca cautati pe harta veti avea un soc, da e adevarat se afla in Marea Neagra exact la intersectia granitelor apelor marine teritoriale. Aceasta pozitionare a facut ca aceasta insula sa se afle din 1877 incoace intr-o situatie de no man s land. De fapt este un protectorat elvetian. Suna complet dement ce cauta Elvetia in mijlocul Marii Negre. Rusii, turcii si englezii care au avut in posesie insula dealungul vremurilor nu s-au putut intelege in 1877 (pe vremea aceia insula nu avea decat o importanta teritoriala) ca atare au zis ca mai bine sa o ia elvetienii in protectorat. Motivul era simplu toti aveau nevoie de un loc unde sa-si tina banutii secreti. Ca atare intr-un fel insula nu apartine nimanui, este un protectorat elvetian si pana una alta s-a descurcat minunat asa. Cateva informatii insula are km patrati un fost port militar transformat din 1967 cu banii Domnului Onasis in poate cea mai frumoasa marina de yacht-uri din lume. Alt baiat serios Domnul Ziegler  dupa singura lui vizita pe insule in 1936 a platit constructia unuei piste de aterizari pentru avioane mijlocii. Cateva ciudatenii conform “Schweizerischer stadge” care este un fel de constitutie a insulei.

Pe insula exista 100 de resedinte, 10 cladiri administrative, un spital, 10 restaurante, 10 hoteluri, 10 banci, 10 baruri si 10 restaurante.
Nimeni sub nici o forma nu are voie sa construiasca vreodata ceva peste aceste cifre si la alte dimensiuni decat cele existente. Proprietatile insulei (resedintele) sunt impartite egal 20 de case ruse, 20 turcesti, 20 romanesti, 20 evreiesti si evident 20 elvetiene. In cele elvetiene locuiesc administratorii insulei si aici ma refer la cei ce deservesc marina, aeroportul, serviciul postal, primarul etc. Este interzisa orice activitate politica, casele se transmit din generatie in generatie si in cazul in care o familie renunta la dreptul de a locui aici este decizia guvernelor tarii de origine de a oferi ca recompensa acest drept unei alte familii. Pe insula nu au voie sa fie mai mult de 1000 de non locuitori. Acest lucru este simplu organizat printr-un sistem de vize foarte foarte drastic. Pana si vizele se acorda in mod egal intre statele “proprietare”. O sa va intrebati de ce toata aceasta conspiratie si nebunie a acestui loc. In aceasta pozitie se intimpla ceva relativ ciudat, Jacques Cousteau a fost primul care a reusit cu adevarat sa explice stiintific ce se intimpla aici in expeditia sa din 1968.

Insula de origine vulcanica are o activitate termica care produce un “fular” de caldura, sunt exact cuvintele comandantului, astfel clima de aici este TROPICALA. Temperatura medie este de 30 de grade cu variatiuni de 2-3 grade in plus sau minus si asta timp de 365 de zile pe an. Apa are 28 de grade pe o raza de ca 3-5 km de insula dupa care evident cu cat te indepartezi se raceste treptat dupa sezon sa zicem. Pe insula cresc orhidee, ananas, banane si poate cei mai buni mango pe care i-am mancat eu vreodata. Cei care locuiesc pe insula se ocupa de aceste plantatii si in 1957 familia Licores a organizat prima plantatie de trestie de zahar. V-ati prins din ce motiv rom-ul cel minunat. Ei fac o varianta exceptionala pe care o inmoaie cu ceva miere de orhidee si rezulta cel mai scump rom din lume. Il gasesti pe insula cu 5-10 euro sticla si la cele 2 licitatii anuale de la Sotheby cu minimum 1500-2000 de euro sticla. E drept nu ai voie sa pleci cu nimic cumparat pe insula si vanzarile la Sotheby sunt complet anonime nimeni nu stie de unde provine acest rom genial. Un elvetian pe nume Bossu a dezvoltat restaurantele de pe insula si Dl Bocusse (poate cel mai cunoscut bucatar din lume) spunea ca ii pare foarte bine ca e secret totul ca altfel ar fi aflat lumea de 10 restaurante si toate cu 3 stele in cartea rosie a lui Michelin. Asta cu secretul este una dintre clauzele obligatorii ale obtinerii vizei. Nu ai voie sa povestesti nimanui despre acest loc. Cel mai faimos caz a fost cel al lui Jack Nicholson (culmea viza lui a fost din cota romaneasca) care dupa ce  a stat pe insula in 1990 la o petrecere in Holywood, fiind destul de ciupit, a povestiti despre aceasta minune. Rezultat i-a fost respins pe viata dreptul de a vizita insula. Va intrebati cum de va scriu eu si risc aceeasi pedeapsa. Dupa semnarea protocolului de la Haga situatia insulei a devenit incerta si timp de 6 luni adica pana in mai s-a abrogat legea secretului. Puteti mintenas sa fugiti la ambasada Elvetiei si sa cereti formularul de viza pentru insula Lirpa se chema cred 1APR si sa specificati la rubrica perioada cel putin 3 segmente (atat aveti voie) sunt calupuri de 2 saptamani si sa aveti mai multa sansa sa prindeti loc. NU CONTEAZA in ce perioada a anului ca e absolut aceeasi vreme. Plajele sunt incredibile, cu nisip extrem de fin si datorita formei zimtate sunt 69 de plaje mici de cca 50-100 m lungime si legea nescrisa spune ca daca e cineva pe plaja nu prea e frumos sa te asezi si tu acolo, treci la urmatoarea.

Datorita acestui fapt nudismul e de la sine inteles.  Din 1987 pe insula exista doar un fel de trotinete electrice si faci din Victoria sa-i spun asa capitala si singurul oras al insulei ca 45 de minute pana la cea mai indepartata si poate cea mai frumoasa dintre plaji numita Corbu.

Datorita regimului special, bancile sunt poate cele mai bogate din lume, nu exista taxe, locuitorii insulei au un salariu pe viata de 1200 de pengar (banii locali) pe an care inseamna ca 10000 de euro, preturile sunt ridicole o camera de hotel absolut incredibila costa 30 de euro pe noapte o masa de exceptie la restaurant e cam 20 de euro. Insula subventioneaza sau mai bine zis bancile subventioneaza totul, preturile sunt stabilite si peste tot costa acelasi pret. Tigarile nu sunt agreate pe insula si nu veti putea cumpara asa ceva, pentru cei care fumeaza luati-va de acasa cat va trebuie pentru cele 2 saptamaini pe care le aveti de stat. Singura problema majora este sa ajungi aici. Unii vin cu yachturile proprii, este singura exceptie de vizitare a insulei si asa am descoperit-o eu in 1986, velierul cu care navigam a avut o problema tehnica si am cerut drept de intrare in port si conform traditiei marinaresti ni s-a acordat. Exista Lirpa Air o companie care are 2 avioane, unul e mereu pe insula, aceste avioane deservesc exclusiv pe cei care primesc viza de vizitare si orarul lor este primit o data cu aprobarea vizei. Zborul tur-retur e inclus in pretul vizei care este de 50 euro.

La fiecare hotel exista un catalog in care se inscriu toti turistii si va recomand cu caldura sa il cititi. Eu stau la Brandes Hotel si acolo au locuit Jean Marais, Bono, printul Nicolae, Nicole Kidman si celebrul cuplu Iosip Broz Tito si a lui Iovanka. Mai recent si Iovanka dar Trump care mi-a fost vecina. Nu ma laud.
Va rog din inima sa nu uitati ca astazi este fools day, o zi a rasului si pacalelilor si sa intelegeti ca nimic din ce am scris nu este adevarat. Poate e adevarat....o dubla pacaleala.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Daniela Ganciu (13.04.2009, 11:06)
Eu una zic mersi ca mai exista oameni care-si pun amprenta pe stilul scriitoricesc si inevitabil ne inveselesc ziua printr-un simplu articol...citesc cu drag posturile lui si astept mereu sa vad ce povesti inedite ne mai impartaseste...sunt genul de articole care "te tin in priza"!

Previzibile sau imprevizibile, articolele te tin captata pana la final!
Răspunde-i
bel60 (07.04.2009, 06:33)
ce poveste frumoasa si ce frumos daca era adevarat,tare romantic
Răspunde-i
Delia Staniloiu (06.04.2009, 16:28)
stimate domn,nu esti chiar asa de imprevizibil pe cit doresti,sincer m-am prins inainte de finalul art.ca Lirpa inseamna april inca de cind spui ca formularul de la ambasada se chiama 1Apr.Poate scriitura asta se vrea una cu haz,sincer eu nu l-am descoperit.In rest,toate cele bune.important e ca ai vointa.
Răspunde-i
dvalica (02.04.2009, 08:37)
si daca-l postezi maine,cat din articol ramane?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Calatorii cu zambet
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr