Nutriţioniştii îţi dezvăluie garnitura perfectă pentru peşte

De în Diete 25 noi 2015

Dr. Mihaela Bilic, Medic Primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, ne vorbeşte despre combinaţiile pe care le putem face în farfuriile noastre, alături de carnea de peşte.

peste garnitura

Să ne reamintim că, deşi suntem în Postul Crăciunului, avem anumite zile cu dezlegare la peşte. Tocmai de aceea, avem un motiv în plus pentru a consuma acest tip de carne, extrem de benefic pentru sănătatea noastră.

Dacă vrei să ştii cu ce se mănâncă peştele, află chiar de la medicul nutriţionist care sunt cele mai bune combinaţii pe care le poţi face.

"Garnitura consacrată pentru peşte sunt cartofii fierţi sau la cuptor. Dacă te iei după obiceiurile anglo americane regula e peşte şi cartofi prăjiţi (fish& chips). În tradiţiile româneşti orice tip de peşte, de la saramură la peştele prăjit, merge perfect cu mămăliga.

Popoarele germanice pun peştele lângă varză, bucătăria mediteraneeană îl combină cu orice legumă la grătar, asta dacă nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peşte. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peşte cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similară pe bază de peşte crud.", a explicat zilele trecute medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina oficială de Facebook.

peste garnitura

Aşadar, un lucru e sigur, spune specialista: peştele este o proteină similară cărnii şi, pentru că nu are deloc glucide (carbohidraţi), ea trebuie asociată cu produse care conţin amidon, precum cartoful, mazărea sau fasolea boabe, orezul, mămăliga, pastele sau banala pâine - dar în cantitate mică (adică 2-3 linguri).

"Orice altă legumă folosită la garnitură e binevenită, iar porţia poate fi mai mare, măcar de dimensiunea bucăţii de peşte: fasole verde, varză, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel", ne sfătuieşte Mihaela Bilic, Medic Primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Sfatul medicului este să construim farfuria ideală pe gustul nostru, având ca obiectiv principal asocierea alimentelor între ele, deoarece disocierea reprezintă un lucru "dezechilibrant, făcut de dragul slăbitului".

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi