Micul dejun - traditii din toate colturile lumii

De în Calatorii 22 feb 2013
Fiind cea mai importanta masa a zilei, un mic dejun sanatos si consistent este garantia unui sistem imunitar solid si a unui metabolism eficient. Dar cum arata acesta in diferite colturi ale lumii? Ei bine, va dezvaluim acest lucru mai jos.

Mic dejun in Romania

Traditional, la micul dejun se mananca lapte sau ceai, ori cafea, paine cu unt sau margarina si dulceata, ori gem. Uneori se adauga mezeluri ori branzeturi.

Mic dejun in Bulgaria

Bulgarii isi incep dimineata cu ceai sau cafea turceasca, masline, rosii, oua fierte si nu in ultimul rand iaurt. Din meniu nu lipseste nici laptele de oaie, painea cu susan, untul sau mierea.

Cele mai scumpe hoteluri din lume

Mic dejun in Germania

Aici ne putem delecta papilele gustative cu o sumedenie de gustari: cereale, oua, paine cu unt si gem, mezeluri, branzeturi, iaurt, fructe si suc de fructe, ceai, cafea, ciocolata calda sau lapte.

Mic dejun in Grecia

Grecii au parte de un mic dejun ceva mai simplu, baza fiind painea prajita, fructele, iaurtul si cateodata branzeturi. Meniul contine obligatoriu cafea, din care lipseste cu desavarsire laptele. Bautura poate fi sketo fara zahar), metrio (foarte putin indulcita) sau glyko (foarte dulce). De mentionat ca grecii nu considera micul dejun cea mai importanta masa din zi.

Mic dejun in Turcia

Branzeturile din lapte de oaie si mierea de albine nu lipsesc de pe masa. Localnicii mananca adesea si ekmek, paine traditionala turceasca, cu unt, oua fierte, masline, castraveti si rosii. Acestea sunt insotite, bineinteles, de celebra cafea turceasca sau ceai, servite la pahar, nicidecum in cesti.

Mic dejun in China

Bucatarie chinezeasca este foarte simpla la masa de dimineata si se reduce la orez fiert cu putina carne tocata si legume calite sau inabusite. Si ceai!

Mic dejun in Marea Britanie

Aici ne delectam cu bunatati ceva mai consistente. Baconul, carnatii, pestele afumat, fasolea, ouale, rosiile, ciupercile sunt doar cateva dintre “micile gustari” pe care le gasim la prima masa din zi.

Fara cuvinte! Cele mai bizare 10 case din intreaga lume

Mic dejun in America

Acestia obisnuiesc ca la micul dejun sa consume oua, clatite americane (clatite pufoase), paine prajita, cereale si lapte, sunca sau carnati prajiti, suc de fructe si o cafea.

Mic dejun in Australia

Aici alimentele populare pentru micul dejun sunt ouale, painea prajita cu unt si gem, cerealele cu lapte, ceaiul, cafeaua si uneori... spaghetele cu parmezan.

Micul dejun - traditii din toate colturile lumii

Mic dejun in India 

Cele mai populare mese de dimineata includ oua condimentate, cartofi fierti, ceapa tocata cu sosuri, cafea, fructe, iaurt, clatite umplute cu carne sau legume, taitei de orez obligatoriu cu lapte de nuca de cocos (preparat traditional indian).

Mic dejun in Italia

Italienii aleg briosele, un cappucino sau o cafea. Nu rare sunt cazurile cand acestia servesc la micul dejun si o felie de pizza. 

Mic dejun in Israel

Israelienii se delecteaza dimineata cu iaurt, hering (heringul este foarte consumat in Tara Sfanta) si fructe.

Mic dejun in America de Sud

Aici, prin mic dejun se intelege paine proaspata, pudrata cu zahar ori croissante si obligatoriu cafea cu lapte ori ceai.

Descopera secretele Marii Piramide din Egipt!

Mic dejun in Canada

Aici avem o combinatie consistenta intre clatite si, obligatoriu, sirop de artar, sunca, oua (de regula fierte), briose, paine prajita, cereale, lapte, suc de fructe si cafea.

Mic dejun in Rusia 

Rusii isi incep ziua cu o cana de ceai cald, paine neagra, salam (care aduce foarte bine cu caltabosii nostri), oua prajite, muraturi, ori tartine cu unt, sunca si cascaval si branza dulce.

Mic dejun in Franta

Acestia isi incep ziua cu o ceasca de cafea bauta din castron, ciocolata calda, paine calda (obligatoriu), cu gem si omleta.

Mic dejun in Elvetia

Pentru acestia micul dejun inseamna carne rece feliata, branza, iaurt, fructe, unt si croissante.

Interzis pudicilor! Hotelul unde imbracamintea este interzisa

Mic dejun in Spania

Probabil cel mai des intalnit mic dejun in Spania este o chifla cu unt si gem si o ceasca de cafea cu mult lapte. Unul dintre componentele cele mai intalnite la micul dejun este ciocolata cremoasa, calda, servita cu un fel de gogoasa imbracata in zahar si scortisoara.

Micul dejun - traditii din toate colturile lumii

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
11 dec