obezitate

Obezitatea, factor important în decesele Covid-19. Ce...

Citeste mai mult»
Pamela Anderson

Pamela Anderson vinde pentru 15 milioane de dolari casa...

Citeste mai mult»
Vica Blochina

Cum se menține în formă Vica Blochina. Vedeta a dezvăluit...

Citeste mai mult»
prajitura cu mere

Cum faci cea mai bună prăjitură cu mere de post....

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 5 martie 2021. Berbecii sunt într-o dispoziție...

Citeste mai mult»
coronavirus

Variante ale SARS-CoV-2, mult mai periculoase decât s-a...

Citeste mai mult»
Roxen

Ce melodie va interpreta Roxen, reprezentanta României la...

Citeste mai mult»
Mariah Carey

Mariah Carey, dată în judecată de fratele ei. Ce acuzații...

Citeste mai mult»
coronavirus

Cum îți dai seama că ai avut Covid-19. Simptomele pe care...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum îți dai seama că trebuie să pui punct unei relații

Citeste mai mult»

Horoscop 4 martie 2021: Gemenii au probleme în plan...

Citeste mai mult»
dolly parton

Ce a făcut Dolly Parton după ce a primit prima doză a...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin, tată pentru a şaptea oară la vârsta de 62...

Citeste mai mult»
Irina Shayk

Irina Shayk, adevărul despre relația cu Bradley Cooper:...

Citeste mai mult»
miere si usturoi

Cum ții bolile la distanță. Remediul naturist pe care...

Citeste mai mult»
supa crema de conopida

Supa cremă de conopidă, întotdeauna o idee excelentă...

Citeste mai mult»
Adela Popescu

Adela Popescu a dezvăluit la ce nume s-a gândit pentru al...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 3 martie 2021. O zodie câștigă bani, o alta ar...

Citeste mai mult»
Miss Germania

O femeie de 33 de ani, mama a doi copii, încoronată Miss...

Citeste mai mult»
Gal Gadot

Gal Gadot, însărcinată cu al treilea copil. Actrița și-a...

Citeste mai mult»
Giulia și Vlad Huidu

Giulia, adevărul despre relația de 14 ani cu Vlad Huidu:...

Citeste mai mult»
abdomen

O nouă descoperire despre organismul uman. Ce au...

Citeste mai mult»
detoxifiere colon

Cum să-ți detoxifiezi colonul. Băutura magică pe care...

Citeste mai mult»
Gina Pistol

Gina Pistol a dezvăluit cu ce probleme se confruntă în...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry, mărturisiri neașteptate în fața...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 2 martie 2021. Leii vor profit rapid, Gemenii...

Citeste mai mult»
par frizzy

Păr uscat, păr deteriorat, păr frizzy? Readu-l la viață!

Citeste mai mult»
bruschete cu pui

Bruschete cu pui, rețeta ideală pentru un brunch sănătos

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 27 februarie 2021. Gemenii au probleme,...

Citeste mai mult»
Cristina Ciobanasu

Vlad Gherman, mărturisiri dureroase după despărțirea de...

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă dacă este administrată o singură doză a...

Citeste mai mult»
Meghan Markle și Prințul Harry

Adevăratul motiv pentru care Prințul Harry a părăsit...

Citeste mai mult»
Cori Gramescu

Cheia unui plan de slăbire de succes: consilierea...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum păstrezi aprinsă flacăra iubirii. Sfaturi pentru a...

Citeste mai mult»
pui pe sticla

Cum faci cel mai bun pui pe sticlă la cuptor

Citeste mai mult»

O versiune modificată a vaccinului Moderna, testată...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 26 februarie 2021. Gemenii vor intra într-o nouă...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Doi câini ai cântăreţei Lady Gaga au fost furaţi, după ce...

Citeste mai mult»
Adi Bărar - Cargo

Liderul şi fondatorul trupei Cargo, Adi Bărar, internat...

Citeste mai mult»
coronavirus

Cât de periculoasă este, de fapt, varianta britanică a...

Citeste mai mult»

INTERVIU Gena Rusu: "Un specialist Feng Shui nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră"

De în Exclusiv 18 mar 2016

Continuăm astăzi interviul cu Gena Rusu, consultant Feng Shui. Specialista ne-a atras atenţia că un specialist Feng Shui poate ameliora situaţia, cu ajutorul remediilor propuse pentru casa fiecărui om care îi solicită serviciile, dar nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră pe care trebuie să le trăim. Aşadar ştiinţa Feng Shui poate avea unele limitări.

Gena Rusu ne-a mărturisit că a început să fie interesată de Feng Shui în anul 2001, când şi-a cumpărat prima broască cu trei picioare care avea un bănuţ în gură. În fiecare zi exista un ritual în viaţa Genei: dimineaţa ea punea broasca cu faţa către uşă, cu bănuţul în gură, iar seara o întorcea cu faţa spre casă şi punea banul jos, lângă broscuţă.

Citeşte şi: Gena Rusu, consultant Feng Shui: "NU influenţează în niciun fel viaţa: broasca, elefantul, pisica Maneki Neko"

Apoi Gena a cumpărat cărţi, a început să citească din ce în ce mai mult despre obiectele Feng Shui, a umplut casa de tot felul de statuete şi de obiecte al căror rol ar fi trebuit să fie acela de a-i îmbunătăţi viaţa, spune ea.

Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, ba mai mult, în 2010, Gena a schimbat departamentul şi şi-a spus în sinea ei că un astfel de obiect Feng Shui ar putea să o ajute să se adapteze mai bine noii situaţii. Aşa că a fost la magazinul de unde îşi cumpăra obiectele Feng Shui, i-a explicat vânzătorului ce îşi doreşte şi acesta i-a recomandat să pună pe birou o statuetă care să reprezinte o maimuţă.

Din păcate, îşi aminteşte consultantul Feng Shui, 2010 a fost cel mai greu şi mai conflictual an din viaţa sa. Ea recunoaşte că în acel an nimic nu îi convenea, totul genera o agitaţie interioară greu de descris, dar şi nevoia de a se exterioriza, aşa că a început să se certe cu şeful ei.

Specialista ne-a povestit că a fost de multe ori la un pas de a-şi da demisia, dar pentru că este încăpăţânată şi nu cedează uşor în faţa problemelor, nu a plecat de la locul de muncă şi a preferat să mă confrunte cu ele.

În 2011, Gena a rămas însărcinată, a avut o sarcină cu probleme şi a stat în pat aproape trei luni şi jumătate, timp în care a butonat destul de mult telecomanda şi a citit prima carte despre Feng Shui tradiţional, carte care demonta tot ce aflase tânăra până atunci despre Feng Shui.

Tot în anul 2011, tânăra mămică a văzut o emisiune în care se vorbea despre Feng Shui, iar invitată era Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din România acreditat de către IFSA (Asociaţia Internaţională de Feng Shui).

Gena Rusu a recunoscut că şi-a dorit să înveţe de la Cristina Groza ce înseamnă Feng Shui tradiţional, iar după ce a născut, a urmat cursurile de Feng Shui Tradiţional, de Coloanele Destinului şi astfel a aflat că 2010 a fost un an guvernat de Tigru. Iar cum Tigrul şi Maimuţa sunt în relaţie conflictuală, din acest motiv ea a înţeles că tot anul 2010 s-a certat cu toată lumea.

După ce a urmat cursurile de avansaţi şi a promovat examenul care atesta că are suficiente cunoştinţe pentru a practica cu succes această ştiinţă şi de a-i învăţa şi pe alţii, Gena Rusu a început să ofere consultanţă în Feng Shui şi a ajuns treptat în acest punct.

Citeşte mai jos interviul complet cu Gena Rusu şi convinge-te că remediile propuse de Feng Shui-ul Tradiţional sunt singurele care pot schimba radical viaţa cuiva.

Care sunt simbolurile de bază în Feng Shui care nu trebuie să lipsească dintr-o locuinţă?

Gena Rusu: Nu există simboluri Feng Shui care să ne apere de probleme, această idee ţine de superstiţie, de credinţe false despre modul în care funcţionează remediile Feng Shui. Nu există obiecte Feng Shui care să poată fi aplicate de toată lumea în aceeaşi direcţie cardinală şi care să schimbe radical viaţa omului. Doar în ceea ce priveşte remediile pentru anul în curs, se pot da aceleaşi sfaturi, însă aceste remedii îmbunătăţesc foarte puţin situaţia. Dacă vrem o ameliorare vizibilă, o schimbare radicală în viaţa noastră, trebuie să apelăm la un specialist care măsoară şi calculează şi apoi vine cu sfaturi concrete, reale şi confirmate de solicitant ulterior.

În calitate de Consultant Feng Shui, ce ne sfătuieşti să facem pentru a ne bucura de un somn liniştit în locuinţa noastră, dar şi pentru evitarea certurilor în familie?

Gena Rusu: După cum spuneam, nu există sfaturi general valabile, însă dacă nu ne permitem din punct de vedere financiar să apelăm la un consultant Feng Shui, este bine să ne bazăm pe intuiţie şi să rearanjăm mobila în casă, aşa cum simţit că ar fi mai bine. Nu funcţionează întotdeauna, fiindcă intuiţia noastră este în relaţie directă cu destinul nostru şi, dacă trebuie să ne despărţim de partenerul de viaţă, asta se va întâmpla, ne vom despărţi, apoi dacă traversăm o perioadă de conflicte marcată în destinul nostrum prin elemente specifice acestei situaţii, de asta vom avea parte, de conflicte.

Un specialist Feng Shui poate ameliora situaţia, cu ajutorul remediilor propuse, dar nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră pe care trebuie să le trăim, pentru că sunt lecţiile de viaţă pe care trebuie să le învăţăm. Ne naştem ca să învăţam ceva, iar momentele dificile pe care le traversăm ne ajută să învăţăm, cine nu vrea să înţeleagă de ce se tot repetă situaţii şi evenimente, înseamnă că nu vrea să înveţe, aşa că va fi pus în astfel de situaţii din ce în ce mai dificile până va deschide ochii şi va învăţa. Problema este că "necazurile" vor creşte în intensitate ca un bulgăre de zăpadă, dacă nu învăţăm din prima.

gena rusu interviu

Probabil că primeşti foarte des această întrebare: ce putem face - în termeni legaţi de Feng Shui - pentru a avea sau pentru a câştiga mai mulţi bani?

Gena Rusu: Ca să avem mai mulţi bani trebuie să activăm energia prosperităţii prezente, viitoare şi îndepărtate, dar numai cine a învăţat formulele, metodele de calcul, principiile care stau la baza remediilor poate şti unde sunt aceste energii.

Cred că este important de precizat că oricine poate învăţa metodele de calcul. Aşa cum am învăţat matematică, putem învăţa şi Feng Shui, spre exemplu. Chiar şi un copil de clasa a VI-a poate învăţa formulele de calcul, fiindcă totul este bazat pe logică, pe raţionamente clare şi uşor de înţeles. Invit pe oricine doreşte să înveţe Feng Shui la cursul pe care îl voi susţine în perioada 17-20 martie. Pentru detalii accesaţi cursfeng-shui.net.

Cum măsoară un specialist Feng Shui cele nouă energii din locuinţă?

Gena Rusu: Cele nouă energii se află după ce se măsoară cu busolă Luo Pan, în afara locuinţei, pentru ca acul magnetic să nu fie influenţat de aparatura electro-casnică. Se aplică formule, se calculează, iar rezultatele se aşază pe planul casei. Dacă vreţi să aflaţi cum se calculează, vă invit la cursurile mele.

Cum calculează un consultant în Feng Shui ceea ce se numesc Coloanele Destinului? Cât de importante sunt aceste Coloane ale Destinului pentru viaţa clientului său?

Gena Rusu: Coloanele Destinului se numeşte ştiinţa care studiază destinul omului. Se mai numeşte şi Stâlpii Destinului sau astrologie chinezească tradiţională. Rolul ei este foarte important şi când vorbim despre evaluarea din punct de vedere Feng Shui a spaţiului, fiindcă în funcţie de etapa de viaţă pe care o parcurge şi care poate fi analizată cu ajutorul Coloanelor Destinului, se dau sfaturi care contribuie la ameliorarea situaţiei pe care o face Feng Shui-ul.

De cele mai multe ori, atunci când cumpără o casă, omul începe o nouă etapă a vieţii, care va dura cel puţin zece ani, fiindcă Norocul, din punctul de vedere al metafizicii chineze, se schimbă o dată la zece ani. Dacă vor urma zece ani norocoşi, atunci omul va alege instinctiv o casă care va susţine perioada lui favorabilă din viaţă, dacă vor urma zece ani mai puţin buni, atunci va alege o casă care va amplifica lipsa norocului din destinul său. Specialistul în Feng Shui va propune remedii, dar au fost situaţii în care am propus chiar vânzarea locuinţei, fiindcă oricâte remedii ar fi fost puse, situaţia prezentă nu s-ar fi îmbunătăţit considerabil.

Dacă în locuinţă există energii negative, există o predispoziţie către anumite tulburări alimentare, tulburări psihice, depresie sau anumite blocaje? Dacă da, cum le poţi evita dacă locuieşti în acea casă?

Gena Rusu: Orice problemă apare în viaţa noastră la un moment dat, de orice fel ar fi ea, este generată de interacţiunea energiei de bază din locuinţă, care se află cu ajutorul calculelor şi măsurătorilor, cu energia anuală, energia lunară, a zilei şi a orei. Există perioade în care energia ghinioanelor, spre exemplu, nu este prea puternică, fiiindcă un an sau doi cel mult, este consumată de energia anuală, de cea lunară etc.

Însă atunci când peste energia de bază, care se schimbă o dată la 20 de ani, deci are suficient timp să ne influenţeze viaţa, vine o energie care o susţine, în mod inevitabil în anul acela vom suferi şi depresii, şi blocaje, şi tot felul de probleme. Din acest motiv este foarte important să ştim cum sunt dispuse energiile de bază în casa noastră sau în spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea cel puţin trei-patru ore pe zi.

Cum se poate feri o persoană de atacurile energetice? De exemplu, atunci când ajunge acasă, iar lucrurile trebuie să fie amenajate astfel încât persoana să fie în siguranţă?

Gena Rusu: Dacă vorbim despre atacuri energetice, vorbim despre altceva, nu despre Feng Shui. Energiile din casa în care locuim ne pot proteja, într-adevăr, de aceste atacuri, în sensul că au grijă de noi, ne protejează sănătatea, starea noastră de spirit, puterea de a rezolva situaţiile complicate etc. Dar nu formează efectiv un scut împotriva acestora, ci, să zicem, că nu le lasă să funcţioneze împotriva noastră.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Exclusiv
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 mar