zodii

Horoscop 30 noiembrie 2022: Taurii au probleme, Racii...

Citeste mai mult»
Maria Sur

O refugiată din Ucraina vrea să reprezinte Suedia la...

Citeste mai mult»
vitamina k

Vitamina K1 poate ajuta la reducerea riscului de fractură...

Citeste mai mult»
Roman Polanski

Roman Polanski va fi judecat în martie 2024 pentru...

Citeste mai mult»
masti

Cum poţi avea o rutină de îngrijire pentru întreg corpul...

Citeste mai mult»
lidia buble

Lidia Buble a slăbit 8 kilograme la „Sunt celebru,...

Citeste mai mult»
Andra

Andra va cânta în prima zi de concerte de la Târgul de...

Citeste mai mult»
Irene Cara

Irene Cara, cântăreaţa celebră pentru melodiile din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a revenit pe reţelele de socializare şi a...

Citeste mai mult»
Tartă cu ciocolată și caramel sărat

Tartă cu ciocolată și caramel sărat, un desert pe care...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk anunţă restabilirea conturilor de Twitter...

Citeste mai mult»
Armin Van Buuren

Armin Van Buuren revine la Festivalul Untold după o pauză...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 25 noiembrie 2022: Berbecii au probleme în...

Citeste mai mult»
nosfe

Soția lui Nosfe, mesaj sfâșietor pe rețelele sociale:...

Citeste mai mult»
Camilla

Regina consoartă Camilla a donat zeci de ursuleţi...

Citeste mai mult»
sobolan

Poliţia din India spune că şobolanii au mâncat 200 kg de...

Citeste mai mult»
gemeni

Gemeni născuţi în Tennessee din embrioni congelaţi în...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez și-a înlocuit poza de profil de pe...

Citeste mai mult»
gogosi

Cele mai bune gogoși de post. Ingredientul pe care...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că va candida la alegerile...

Citeste mai mult»
fulgi

De ce este bine să mănânci fulgi de ovăz în fiecare...

Citeste mai mult»
Florence Welch

Florence Welch îşi anulează turneul din Marea Britanie...

Citeste mai mult»
hartie

Hârtia igienică, un nou instrument pentru prevenirea...

Citeste mai mult»
culita

Culiţă Sterp, cercetat şi pentru conducerea unui vehicul...

Citeste mai mult»
ghete

De ce sunt ghetele din piele cea mai bună alegere pentru...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 22 noiembrie 2022: Racii sunt vulnerabili,...

Citeste mai mult»
sonia argint

Sonia Argint a divorțat în secret de Horațiu Ionescu:...

Citeste mai mult»
Hengameh Ghaziani

Actriţa Hengameh Ghaziani a fost arestată pentru că şi-a...

Citeste mai mult»
ronaldo

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, fotografiaţi de Annie...

Citeste mai mult»
ghete

Negre sau maro? Ce ghete de iarnă pentru femei sunt...

Citeste mai mult»
zodie

Horoscop 18 noiembrie 2022: Berbecii trebuie să comunice...

Citeste mai mult»
Adnan Otkar

Un celebru teleevanghelist a fost condamnat la 8.658 de...

Citeste mai mult»
pasager

Momentul în care un pilot de avion se apleacă pe...

Citeste mai mult»
culita

Interpretul de manele Culiţă Sterp, cercetat sub control...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Dieta înainte de Crăciun. Mihaela Bilic, trucuri...

Citeste mai mult»
lidia buble

Lidia Buble a primit un an de zile de închisoare cu...

Citeste mai mult»
Jay Leno

Prezentatorul american Jay Leno a primit grefe de piele...

Citeste mai mult»
Theo Rose

Theo Rose este însărcinată. Primele declarații făcute de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 16 noiembrie 2022: Persoanele născute în zodia...

Citeste mai mult»

Momentul în care Harry Styles a fost lovit în ochi cu o...

Citeste mai mult»

INTERVIU Gena Rusu: "Un specialist Feng Shui nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră"

De în Exclusiv 18 mar 2016

Continuăm astăzi interviul cu Gena Rusu, consultant Feng Shui. Specialista ne-a atras atenţia că un specialist Feng Shui poate ameliora situaţia, cu ajutorul remediilor propuse pentru casa fiecărui om care îi solicită serviciile, dar nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră pe care trebuie să le trăim. Aşadar ştiinţa Feng Shui poate avea unele limitări.

Gena Rusu ne-a mărturisit că a început să fie interesată de Feng Shui în anul 2001, când şi-a cumpărat prima broască cu trei picioare care avea un bănuţ în gură. În fiecare zi exista un ritual în viaţa Genei: dimineaţa ea punea broasca cu faţa către uşă, cu bănuţul în gură, iar seara o întorcea cu faţa spre casă şi punea banul jos, lângă broscuţă.

Citeşte şi: Gena Rusu, consultant Feng Shui: "NU influenţează în niciun fel viaţa: broasca, elefantul, pisica Maneki Neko"

Apoi Gena a cumpărat cărţi, a început să citească din ce în ce mai mult despre obiectele Feng Shui, a umplut casa de tot felul de statuete şi de obiecte al căror rol ar fi trebuit să fie acela de a-i îmbunătăţi viaţa, spune ea.

Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, ba mai mult, în 2010, Gena a schimbat departamentul şi şi-a spus în sinea ei că un astfel de obiect Feng Shui ar putea să o ajute să se adapteze mai bine noii situaţii. Aşa că a fost la magazinul de unde îşi cumpăra obiectele Feng Shui, i-a explicat vânzătorului ce îşi doreşte şi acesta i-a recomandat să pună pe birou o statuetă care să reprezinte o maimuţă.

Din păcate, îşi aminteşte consultantul Feng Shui, 2010 a fost cel mai greu şi mai conflictual an din viaţa sa. Ea recunoaşte că în acel an nimic nu îi convenea, totul genera o agitaţie interioară greu de descris, dar şi nevoia de a se exterioriza, aşa că a început să se certe cu şeful ei.

Specialista ne-a povestit că a fost de multe ori la un pas de a-şi da demisia, dar pentru că este încăpăţânată şi nu cedează uşor în faţa problemelor, nu a plecat de la locul de muncă şi a preferat să mă confrunte cu ele.

În 2011, Gena a rămas însărcinată, a avut o sarcină cu probleme şi a stat în pat aproape trei luni şi jumătate, timp în care a butonat destul de mult telecomanda şi a citit prima carte despre Feng Shui tradiţional, carte care demonta tot ce aflase tânăra până atunci despre Feng Shui.

Tot în anul 2011, tânăra mămică a văzut o emisiune în care se vorbea despre Feng Shui, iar invitată era Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din România acreditat de către IFSA (Asociaţia Internaţională de Feng Shui).

Gena Rusu a recunoscut că şi-a dorit să înveţe de la Cristina Groza ce înseamnă Feng Shui tradiţional, iar după ce a născut, a urmat cursurile de Feng Shui Tradiţional, de Coloanele Destinului şi astfel a aflat că 2010 a fost un an guvernat de Tigru. Iar cum Tigrul şi Maimuţa sunt în relaţie conflictuală, din acest motiv ea a înţeles că tot anul 2010 s-a certat cu toată lumea.

După ce a urmat cursurile de avansaţi şi a promovat examenul care atesta că are suficiente cunoştinţe pentru a practica cu succes această ştiinţă şi de a-i învăţa şi pe alţii, Gena Rusu a început să ofere consultanţă în Feng Shui şi a ajuns treptat în acest punct.

Citeşte mai jos interviul complet cu Gena Rusu şi convinge-te că remediile propuse de Feng Shui-ul Tradiţional sunt singurele care pot schimba radical viaţa cuiva.

Care sunt simbolurile de bază în Feng Shui care nu trebuie să lipsească dintr-o locuinţă?

Gena Rusu: Nu există simboluri Feng Shui care să ne apere de probleme, această idee ţine de superstiţie, de credinţe false despre modul în care funcţionează remediile Feng Shui. Nu există obiecte Feng Shui care să poată fi aplicate de toată lumea în aceeaşi direcţie cardinală şi care să schimbe radical viaţa omului. Doar în ceea ce priveşte remediile pentru anul în curs, se pot da aceleaşi sfaturi, însă aceste remedii îmbunătăţesc foarte puţin situaţia. Dacă vrem o ameliorare vizibilă, o schimbare radicală în viaţa noastră, trebuie să apelăm la un specialist care măsoară şi calculează şi apoi vine cu sfaturi concrete, reale şi confirmate de solicitant ulterior.

În calitate de Consultant Feng Shui, ce ne sfătuieşti să facem pentru a ne bucura de un somn liniştit în locuinţa noastră, dar şi pentru evitarea certurilor în familie?

Gena Rusu: După cum spuneam, nu există sfaturi general valabile, însă dacă nu ne permitem din punct de vedere financiar să apelăm la un consultant Feng Shui, este bine să ne bazăm pe intuiţie şi să rearanjăm mobila în casă, aşa cum simţit că ar fi mai bine. Nu funcţionează întotdeauna, fiindcă intuiţia noastră este în relaţie directă cu destinul nostru şi, dacă trebuie să ne despărţim de partenerul de viaţă, asta se va întâmpla, ne vom despărţi, apoi dacă traversăm o perioadă de conflicte marcată în destinul nostrum prin elemente specifice acestei situaţii, de asta vom avea parte, de conflicte.

Un specialist Feng Shui poate ameliora situaţia, cu ajutorul remediilor propuse, dar nu poate şterge cu buretele etape din viaţa noastră pe care trebuie să le trăim, pentru că sunt lecţiile de viaţă pe care trebuie să le învăţăm. Ne naştem ca să învăţam ceva, iar momentele dificile pe care le traversăm ne ajută să învăţăm, cine nu vrea să înţeleagă de ce se tot repetă situaţii şi evenimente, înseamnă că nu vrea să înveţe, aşa că va fi pus în astfel de situaţii din ce în ce mai dificile până va deschide ochii şi va învăţa. Problema este că "necazurile" vor creşte în intensitate ca un bulgăre de zăpadă, dacă nu învăţăm din prima.

gena rusu interviu

Probabil că primeşti foarte des această întrebare: ce putem face - în termeni legaţi de Feng Shui - pentru a avea sau pentru a câştiga mai mulţi bani?

Gena Rusu: Ca să avem mai mulţi bani trebuie să activăm energia prosperităţii prezente, viitoare şi îndepărtate, dar numai cine a învăţat formulele, metodele de calcul, principiile care stau la baza remediilor poate şti unde sunt aceste energii.

Cred că este important de precizat că oricine poate învăţa metodele de calcul. Aşa cum am învăţat matematică, putem învăţa şi Feng Shui, spre exemplu. Chiar şi un copil de clasa a VI-a poate învăţa formulele de calcul, fiindcă totul este bazat pe logică, pe raţionamente clare şi uşor de înţeles. Invit pe oricine doreşte să înveţe Feng Shui la cursul pe care îl voi susţine în perioada 17-20 martie. Pentru detalii accesaţi cursfeng-shui.net.

Cum măsoară un specialist Feng Shui cele nouă energii din locuinţă?

Gena Rusu: Cele nouă energii se află după ce se măsoară cu busolă Luo Pan, în afara locuinţei, pentru ca acul magnetic să nu fie influenţat de aparatura electro-casnică. Se aplică formule, se calculează, iar rezultatele se aşază pe planul casei. Dacă vreţi să aflaţi cum se calculează, vă invit la cursurile mele.

Cum calculează un consultant în Feng Shui ceea ce se numesc Coloanele Destinului? Cât de importante sunt aceste Coloane ale Destinului pentru viaţa clientului său?

Gena Rusu: Coloanele Destinului se numeşte ştiinţa care studiază destinul omului. Se mai numeşte şi Stâlpii Destinului sau astrologie chinezească tradiţională. Rolul ei este foarte important şi când vorbim despre evaluarea din punct de vedere Feng Shui a spaţiului, fiindcă în funcţie de etapa de viaţă pe care o parcurge şi care poate fi analizată cu ajutorul Coloanelor Destinului, se dau sfaturi care contribuie la ameliorarea situaţiei pe care o face Feng Shui-ul.

De cele mai multe ori, atunci când cumpără o casă, omul începe o nouă etapă a vieţii, care va dura cel puţin zece ani, fiindcă Norocul, din punctul de vedere al metafizicii chineze, se schimbă o dată la zece ani. Dacă vor urma zece ani norocoşi, atunci omul va alege instinctiv o casă care va susţine perioada lui favorabilă din viaţă, dacă vor urma zece ani mai puţin buni, atunci va alege o casă care va amplifica lipsa norocului din destinul său. Specialistul în Feng Shui va propune remedii, dar au fost situaţii în care am propus chiar vânzarea locuinţei, fiindcă oricâte remedii ar fi fost puse, situaţia prezentă nu s-ar fi îmbunătăţit considerabil.

Dacă în locuinţă există energii negative, există o predispoziţie către anumite tulburări alimentare, tulburări psihice, depresie sau anumite blocaje? Dacă da, cum le poţi evita dacă locuieşti în acea casă?

Gena Rusu: Orice problemă apare în viaţa noastră la un moment dat, de orice fel ar fi ea, este generată de interacţiunea energiei de bază din locuinţă, care se află cu ajutorul calculelor şi măsurătorilor, cu energia anuală, energia lunară, a zilei şi a orei. Există perioade în care energia ghinioanelor, spre exemplu, nu este prea puternică, fiiindcă un an sau doi cel mult, este consumată de energia anuală, de cea lunară etc.

Însă atunci când peste energia de bază, care se schimbă o dată la 20 de ani, deci are suficient timp să ne influenţeze viaţa, vine o energie care o susţine, în mod inevitabil în anul acela vom suferi şi depresii, şi blocaje, şi tot felul de probleme. Din acest motiv este foarte important să ştim cum sunt dispuse energiile de bază în casa noastră sau în spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea cel puţin trei-patru ore pe zi.

Cum se poate feri o persoană de atacurile energetice? De exemplu, atunci când ajunge acasă, iar lucrurile trebuie să fie amenajate astfel încât persoana să fie în siguranţă?

Gena Rusu: Dacă vorbim despre atacuri energetice, vorbim despre altceva, nu despre Feng Shui. Energiile din casa în care locuim ne pot proteja, într-adevăr, de aceste atacuri, în sensul că au grijă de noi, ne protejează sănătatea, starea noastră de spirit, puterea de a rezolva situaţiile complicate etc. Dar nu formează efectiv un scut împotriva acestora, ci, să zicem, că nu le lasă să funcţioneze împotriva noastră.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Exclusiv
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 noi