chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Femeile parasite si dansul

De în Tu si El. 23 mar 2011

Am vazut ca e o moda asa, dupa ce o femeie este parasita sa se refugieze in dans. Face un curs de dans, se duce la tango, eventual argentinian si isi spune cumva ca de acum inainte… Da, e cumplit sa fii parasita. Sa te doara sufeltul si sa nu intelegi unde ai gresit. Si atunci vrei sa o iei de la capat, sa incerci din nou, sa cauti solutii si alt fel de modele, mai bune, in care relatia si comunicarea cu viitorul El sa fie altfel, sa functioneze.

Sunt frumoase femeile care danseaza. Mai ales acelea care se si pricep. Unele se nasc cu talentul acesta, simt muzica, ritmul ei si se pliaza perfect. Invata foarte usor pasii de dans si isi “urmaresc” partenerul fara sa “carteasca”. Dar mai sunt si cele greu de condus. Cele care vor sa detina controlul. Cam asa e si in relatie. Si, de multe ori, asta e unul din motivele pentru care ea nu functioneaza.

Unele sali de dans sunt atat de triste. Rar gasesti sali de dans in care exista perchi. De cele mai multe ori ei sunt in numar foarte mic si “marcati”. Iar femeile ajung sa danseze singure, cu un partener imaginar sau, si mai neplacut, unele cu celelalte. Si atunci, care dintre ele va fi in rolul partenerului? Si ce fel de dans va mai fi acela daca o ea invata pasii lui de dans si conduce perechea? Cum o dai nu e bine!

O femeie ranita din dragoste emana in afara ei durere. Ajunge sa te doara durerea ei, sa o simti si sa vrei sa i-o alini, desi stii ca nu poti. Fiecare are nevoie de propria lui durere, sa si-o inteleaga si sa si-o poarte. E buna si durerea asta la ceva in cele din urma. Te invata sa te aperi, sa nu te mai lasi ranita, sa ii intelegi mai bine pe oamenii care vor sa-ti faca rau si sa ii poti opri la timp. E un fel de auto-conservare. In unele cazuri. Pentru ca in altele, unele femei se obisnuiesc atat de tare cu aceasta durere incat nu mai stiu ca exista viata si fara de durere. Ca pot sa mai fie fericite. Si atunci o accepta asa, ca facand parte din viata lor, si o duc nu neaparat ca pe o povara, cat ca pe o haina. Nu neaparat a lor.

Tangoul argentinian e un dans complex, dificil, care cere mult timp, exercitiu, talent chiar. Dar nu poti sa il dansezi de una singura. Vrei sa inveti si sa te perfectionezi in tango argentinian, dar daca nu ai deja un partener e destul de dificil. Dorinta de a fi un cuplu cu cineva se suprapune intr-o oarecare masura cu acest pas in doi pe ritm de dans. Cine stie, poate ca viitoarea relatie o sa fie altfel!? Poate vei fi mai pregatita, vei sti mai mult, vei fi mai constienta si mai responsabila cu tine decat in relatiile anterioare. Si nu il vei mai lasa sa te raneasca.

Cui nu-i place sa se uite la un cuplu care danseaza frumos?!? Orice fel de dans, nu numai tango sau tango argentinian. Si cui nu-i place sa aiba in preajma un cuplu care se intelege; doi parteneri care se iubesc si se respecta? Am vrea sa predomine acestia, dar viata ne arata ca uneori e dificil sa ajungi pe aceeasi lungime de unda, sa dansezi viata in acelasi ritm cu celalalt.

Poate ca nu-si gasesc un nou partener in sala de dans, la cursuri, dar reusesc sa capete mai multa incredere in ele. Inima lor ranita incepe sa se vindece treptat, cu fiecare nou pas invatat. Pe urma vor avea suficienta incredere sa o poata lua de la capat. Poate nu chiar imediat, dupa ce termina cursul de dans, dar candva…

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 11

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (16.06.2011, 21:24)
Draga Nuty, in primul rand gandeste-te ca daca te merita cu adevarat, ar fi ramas alaturi de tine. Imi dau seama ca ti-e tare greu acum, dar o sa treaca, ai sa vezi. Si apoi ai sa te simti mult mai puternica si mai stapana pe tine. Invata sa te iubesti si sa te respecti in primul rand pe tine, si apoi o vor face si ceilalti. Gandeste-te ca de multe ori barbatii sunt slabi si nu fac fata unui prea plin, unei femei care ofera prea mult, daca nu tot, care e prea puternica si descurcareata. Barbatii au nevoie in preajma lor de femei care sa depinda de ei, sa fie vulnerabile si usor de controlat. Mi s-a intamplat sa aud din partea unor barbati, dupa ce s-au despartit de prietenele sau sotiile lor, lucruri de genul: "era prea mult pentru mine. nu ii puteam face fata. era prea puternica, prea stia ce vrea si se descurca singura. am simtit ca nu avea nevoie de mine."
Fii linisita, vei iubi din nou si vei fi iubita, ai sa vezi. Si nu esti nici urata, nici proasta, nici altfel. Esti doar tu insati, dar fara el. Doar atat. N-ai de ce sa te simti urata sau mai prejos fata de cealalta, doar pt ca a ales-o pe ea si a renuntat la tine. Uneori nu ne potrivim cu partenerii pe care ni-i alegem si pe care simtim ca ii iubim. Foloseste timpul acesta sa te aduni, sa te cunosti mai bine pe tine si sa inveti din aceasta experienta care inca te doare. Daca simti nevoia, poti sa imi scrii pe adresa de email. Sunt alaturi de tine.
Răspunde-i
Nuty (16.06.2011, 19:55)
Asa este draga prietena nu am stiut ce sa cer nu am avut cu cine sa comunic ma doare ca am facut compromisuri de dragul lui nu merita iubirea mea si nici sa plang pt el sincer mi-e frica sa mai iubesc i-ti multumesc ca esti alaturi de mine astazi am plans pt ca nu stiu cum sa scap de ganduri simt ca o iau razna as pleca undeva departe sa nu ma cunoasca nimeni ma simt urata a nimanui si nu ma mai recunosc te rog sa-mi dai un sfat te pup
Răspunde-i
Cristina Marioglou (14.06.2011, 14:20)
Nuty, experientele de genul acesta vin in viata noastra si datorita lucrurilor pe care le facem noi. Ori dam prea mult si complet neconditionat, ori nu stim sa cerem ce ni s-ar cuveni. Cu siguranta vei invata ceva din acest lucru si, cum spui si tu, esti puternica si vei merge mai departe. Si stii cum se zice, daca ai putut iubi o data, o vei mai putea face si alta data.
Iti multumesc pentru cuvintele tale si sunt alaturi de tine. Daca tu crezi ca pot face mai mult pentru tine, scrie-mi. Te pup si eu.
Răspunde-i
Nuty (11.06.2011, 19:07)
sunt in aceasi situatie draga mea are pe alta ma parasit o cunosc am vorbit cu ea se iubesc acum o luna a venit sa ne impacam lam iertat pt ca eu lam iubit foarte mult avem un baiat de 12 ani dar dupa 3zile a plecat dinou ce sa mai fac?am acceptat situatia am baiatul si merg mai departe mie greu inca 17ani sunt destui dar asta este a ales acest drum treaba lui poate ma va iubi si pe mine cineva candva iubesc mult dansul viata in general sunt puternica cred eu si Dumnezeu ma va ajuta te pup Cristina lumea este rea si parsiva dar in tine am incredere
Răspunde-i
P_0717 (25.03.2011, 11:11)
Fara urma de indoiala, Cris!

In plus, o felicit si eu pe dna Ola. E pe drumul cel bun, cu siguranta!
Răspunde-i
Cristina Marioglou (25.03.2011, 00:20)
Cred ca ai dreptate Petruta. Dar pe langa asta, prin dans femeia incearca sa isi recapete un echilibru, increderea in sine. Dupa care o ia de la capat, ceva mai puternica si mai stapana pe sine.

Si eu va multumesc, doamna Ola Ana. Mai ales pentru faptul ca ati avut suficient curaj sa ne impartasiti prin ce treceti acum. Deja cred ca reusiti sa va mentineti bine pe picioare si ati facut pasii cei mai dificili. Tot ce ati povestit pare ca un fel de model, pe care multe femei il urmeaza sau prin care trec chiar de mai multe ori in viata. Poate ca avem nevoie de astfel de stadii, de astfel de dureri ca sa devenim noi insine. Oricum, nu sunteti singura care trece prin asa ceva si acum, ca ne-ati spus toate acestea, pe mine cel putin ma aveti si mai aproape.
Eu va admir si va doresc sa fiti si pe mai departe la fel de curajoasa si puternica.
Răspunde-i
ola ana (24.03.2011, 17:09)
Mi-a placut articolul, mi-a placut la nebunie, poate si pentru faptul ca si eu ma numar printre acele femei care incearca sa treaca peste un divort, iar dansul este si pentru mine o forma de relaxare, o forma de a imi deschide sufletul, un mod placut de a consuma energia, de a stapani furia.
Este greu sa te decizi sa faci acest pas, sa divortezi, mai ales cand nu ai prea multe mijloace materiale, cand mai ai si copiii de purtat la scoala, cand mai locuiesti si la sat.De multe ori am vrut sa renunt, ma gandeam ca trebuia totusi sa accept acele mizerii pe care mi le facea, decat sa suport acum judecata celor din jur, alte mizerii pe care mi le face si in prezent, pentru ca , din cauza ca sunt singura aici, pentru ca acest imobil in care locuim este bun comun si nu am avut posibilitatea sa fac partajarea, pentru ca el nu doreste acest lucru si locuim in continuare sub acelasi acoperis.Am ajuns sa suport in proportie de 90% cheltuielile copiilor la facultate, am ajuns sa ii suport si lui cheltuielile legate de : curent, butelie, curatenie, iar cand m-am opus sa mai platesc, ne-au taiat curentul.Am ajuns sa fie in unele situatii mai rau ca inainte.Am castigat insa ceva si anume: faptul ca nu ma mai loveste, am reusit sa termin o facultate, am reusit sa calatoresc, sa imi fac cateva concedii frumoase cu copiii, nu imi mai spune ca nu sunt buna de nimic, a nu fac bine nimic.
Este foarte grea lupta aceasta pentru libertate, insa sper sa ma ajute bunul Dumnezeu sa pot merge inainte si stiu ca voi reusi intr-o buna zi.Cad si ma ridic, iar cad si iar ma ridic, dar stiu ca va veni vremea cand voi reusi sa raman in picioare.
Multumesc doamna Cristina Marioglou pentru acest articol.
Răspunde-i
P_0717 (24.03.2011, 00:18)
erata:
"alege"
"credeam eu sau credeau altii..."

Deformatie profesionala sa+mi verific textele sau sa...lucrez II texte simultan... :)
Răspunde-i
(24.03.2011, 00:09)
De f. multe ori se intampla cum spui tu, Cris. Poate de prea multe ori. Dar cred ca mesajul subliminal cel mai evident al unei pers. care alegw calea dansului dupa ce a fost ... parasita e, in primul rand, asa , grosso modo: "nu sunt de lepadat...pot fi oricand cucerita, deci sunt mai puternica decat credeam eu sau altii..."

Si totusi, as sfatui orice femeie sa danseze in primul si in primul rand din placerea teribila si din fericirea pe care ti-o creaza dansul, momentul, atmosfera, melodia, si nu dintr-un motiv secundar, oricat ar parea ac. de important...

Pup, Cris!

Sapt. frumoasa, tie si tuturor!

Petruta
Răspunde-i
Cristina Marioglou (23.03.2011, 14:09)
Bianca, situatia descrisa de tine nu e ceva nou. Exista multe femei care traiesc in felul asta, impartindu-si sotii cu altele. Cred ca teama de a nu ramane singure le determina sa accepte astfel de situatii. Si o stima de sine foarte redusa. Stiu, e greu de inteles si acceptat, dar asta e.
Răspunde-i
bianca curalea (23.03.2011, 13:06)
cristina, am observat ca femeile parasite sau care isi banuiesc barbatii de infidelitate se refugiaza in dans si in sala de fitnes. parca e o regula, din pacate. am o prietena de 44 de ani si acum 2 luni sotul i-a spus ca el are o relatie stabila cu altcineva si lasa la aprecierea ei daca divorteaza sau accepta situatia cu conditia ca cealalta nu este o simpla amnta. i-a spus totul in fata. el este plecat de luni pana vineri in alt oras cu serviciul si vine " acasa" doar de vineri pana luni dimineata. ce e mai grav e faptul ca el nu face niciun efort sa repare situatia si mereu ii spune ce face cu cealalta in timpul saptamanii, gen shoping, plimbari, chiar si ce ii face aia de mancare.si ea plange toata ziua. eu nu o inteleg. nu inteleg de ce accepta situatia. au doua case la tara si un apartament care sunt pe numele parintilor ei, deci material nu poate pierde nimic; copiii sunt mari, ea este o doamna frumoasa si cu toate astea accepta situatia. mai nou se duce la sala ca are impresia ca e grsa si din cauza asta a facut barbatu-sau ce a facut. nu o judec , dar nici nu inteleg cum mai poate sta langa el stiind ce face. mi se pare josnic din partea amandurora. din partea ei ca accepta prostia asta de viata si din partea lui ca nu a avut curajul sa faca ce trebuie pana la capat, adica sa divorteze si apoi sa isi vada de viata lui. practic o tortureaza. nici nu renunta la ea , nici nu inceraca sa o faca sa uite ce se intampla, mai ales ca ea ar accepta situatia daca el nu i-ar spune tot ce face cu cealalta si ca el este indragostit de amandoua si nu stie ce sa faca. eu nu vad un motiv in lumea asta pentru care o femeie sa accepte asa ceva, mai ales ca ea este o femeie frumoasa si implinita profesional.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar