chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Asa iti gasesti partenerul perfect - Metoda inventata si probata de un matematician

De în Dragoste & Sex 22 ian 2014
Aflat in cautarea perechii potrivite, un barbat in varsta de 35 de ani a constatat ca punea problema gresit si ca avea o abordare comuna a paginilor de matrimoniale, dandu-si seama ca ar putea sa puna in aplicare principiile care il ajutau in calitate de matematician pentru a avea succes.

Timp de 9 luni, de cand se despartise de fosta partenera, a cautat in zadar, trimitand zeci de mesaje pe OkCupid, in speranta ca o va gasi pe cea potrivita pentru el. Majoritatea fusesera, insa ignorate, avand parte de numai sase intalniri pana intr-o dimineata de iunie, in 2012, cand i-a picat fisa. 

Motivul pentru care acest site are succes este tocmai abordarea matematica a ideii de dating. Membrii sunt obligati sa raspuna la intrebari cu multiple variante de raspuns, pe teme variate, de la politica, religie si familie, pana la dragoste, sex sau telefoane mobile. 

Fondat de matematicieni in 2004, OkCupid le ofera membrilor posibilitatea de a alege 350 de intrebari din cateva sute si de a stabili raspunsuri pe care le-ar gasi acceptabile in cazul unui potential partener, dupa care sa noteze intrebarea pe o scara de la “irelevant” la “obligatoriu”. 

Motorul de cautare a unui partener potrivit foloseste aceste date pentru a calcula compatibilitatea unui cuplu. Cu cat procentul se apropie de 100, cu atat persoana are sanse mai mari sa fie sufletul pereche din punct de vedere matematic. 

Insa compatibilitatea in acest caz este bazata doar pe acele intrebari la care partenerii aleg sa raspunda, iar intrebarile alese de McKinlay nu erau printre cele mai populare. 

Pe site apareau mai putin de 100 de femei care sa aiba o compatibilitate de peste 90% cu barbatul, iar asta se intampla in conditia in care orasul avea peste 2 milioane de femei, dintre care aproximativ 80.000 aveau cont pe OkCupid. Pe un site unde compatibilitatea era echivalenta cu vizibilitatea, el era practic o fantoma. 

Secretul compatibilitatii

Si-atunci s-a gandit ca ar trebui sa sporeasca acel numar. Cum? A presupus ca daca ar putea sa ghiceasca ce fel de intrebari erau importante pentru genul de femei pe care le placea el, ar putea sa-si faca un nou profil in care sa raspunda sincer la acele intrebari si sa le ignore pe restul. Astfel ajungea sa apara drept sugestie compatibila pentru femeile care i se potriveau si sa nu fie vizibil pentru cele care nu erau pe gustul lui.  

Interesant este cum a reusit sa afle care erau detaliile importante pentru acel tip de femeie care ii trezea interesul. Astfel a creat 12 conturi false si a programat un script care sa le gestioneze si sa colecteze informatii despre acele utilizatoare care se potriveau tiparului cautat (heterosexuale si bisexuale cu varsta intre 25 si 45 de ani), cu privire la etnie, inaltime, vicii, zodie si nu numai. 

Pentru a gasi raspunsurile cautate, a trebuit sa mai faca putin pe detectivul. Pe site, utilizatorii au voie sa vada raspunsurile celorlalti membri, dar doar in cazul intrebarilor la care au raspuns si ei la randul lor. Din fericire, robotii au depus efortul in locul lui, raspunzand la intamplare la toate intrebarile, din moment ce nu folosea conturile respective pentru a atrage femei, dupa care a introdus raspunsurile femeilor intr-o baza de date. 

Dupa ce a colectat datele a peste o mie de femei, a inceput sa intampine dificultati, fiindca OkCupid are un sistem menit sa previna astfel de “atacuri”. Rand pe rand, robotilor le-a fost sistata activitatea pe site, asa ca a trebuit sa mai lucreze la program, astfel incat sa se comporte ca un simplu utilizator real.

A apelat la un prieten, Sam Torrisi, neurolog care l-a invatat pe McKinlay teorie muzicala in schimbul unor lectii de matematica. Torrisi avea si el un cont pe OkCupid si a acceptat sa instaleze pe calculatorul sau un program spyware care sa monitorizeze tiparul de utilizare a site-ului respectiv. Avand aceste informatii, McKinlay a programat robotii sa simuleze viteza de scriere si frecventa click-urilor lui Torrisi. Si-a cumparat un al doilea calculator si l-a lasat sa functioneze neintrerupt, zi de zi.

Tiparul femeii perfecte

Dupa 3 saptamani, ajunsese la 6 milioane de intrebari si raspunsuri de la 20.000 de femei din intreaga tara. Dar pentru ca planul sau sa functioneze, trebuia sa gaseasca un tipar in datele acumulate si sa grupeze femeile in functie de asemanari. Descoperirea a venit atunci cand a modificat un algoritm folosit pentru prima data in 1998 pentru a analiza culturile de soia bolnave. Cu anumite ajustari, a ajuns sa afle ca acele 20.000 de femei se incadrau in sapte mari grupuri distincte, in functie de intrebarile si raspunsurile lor.

A efectuat procesul respectiv din nou, de aceasta data doar pe un numar de 5.000 de femei din Los Angeles si San Francisco, care intrasera pe site in ultima luna. Rezultatele au fost grupate in mod similar, asa ca putea rasufla usurat, fiindca programul functiona asa cum sperase.

Acum nu mai trebuia decat sa decida care dintre cele sapte grupuri i se potrivea cel mai bine. A vizitat cateva conturi din fiecare grup si a constatat ca femeile dintr-unul din grupuri erau prea tinere, doua grupuri erau formate din femei cu o varsta care depasea limita superioara stabilita de el, iar un alt grup era format din femei care aveau convingeri religioase care nu se potriveau tiparului preferat de McKinley. S-a oprit asupra grupului care continea femei cu varste intre 20 si 30 de ani, majoritatea firi artistice. Acesta era, asadar, carul cu fan in care va gasi acul - partenera ideala. Undeva in acel grup de femei va gasi dragostea adevarata. Intrucat un al doilea grup, compus din femei ceva mai mature, dar cu joburi creative, precum editori sau designeri, i-a atras de asemenea atentia, a decis sa caute si acolo in speranta ca isi va gasi aleasa.

A analizat atent interesele femeilor din cele doua grupuri si a constatat ca educatia era un subiect “fierbinte”, asa ca si-a compus descrierea pentru profil insistand asupra activitatii sale ca profesor de matematica. A ales apoi 500 de intrebari frecvent intalnite in cazul celor doua grupuri de femei si a raspuns sincer la fiecare, dupa care a lasat  calculatorul sa aleaga gradul de importanta al intrebarilor, folosind un algoritm ce lua in considerare ponderea fiecarei variante.

Etapa finala

Cu rezultatele obtinute, a creat doua conturi, unul in care a introdus o fotografie cu el pe munte si un altul care il prezenta cantand la chitara.

Dupa ce a finalizat crearea conturilor, a efectuat o cautare si a gasit zece mii de femei cu o compatibilitate de peste 90%.

Pentru a fi observat, mai avea nevoie de un singur lucru. Membrii OkCupid sunt atentionati cand cineva le acceseaza pagina, asa ca a scris un nou program care sa viziteze automat femeile care i se potriveau cel mai bine, in functie de varsta, astfel: o mie de femei cu varsta de 41 de ani luni, alta mie de femei cu varsta de 40 de ani marti si tot asa, ajungand in doua saptamani la femeile cu varsta de 27 de ani.

Femeile au inceput sa-l observe, chiar si 400 de utilizatoare accesandu-i pagina zilnic, iar mesajele au inceput sa curga.

Maratonul intalnirilor

Acum incepea, insa, adevarata provocare. Trebuia sa mearga la intalniri!

Dupa cateva zeci de intalniri, a formulat chiar si o serie de reguli, astfel incat sa nu iasa epuizat din acest maraton in cautarea dragostei.

Iata ce si-a propus McKinley pentru a putea face fata numarului mare de femei compatibile pe care trebuia sa le intalneasca:

1. Nu bei.

2. Inchei intalnirea cand devine searbada.

3. Fara concerte si filme. “Nu e eficient sa te intalnesti acolo unde atentia este indreptata catre un al treilea obiect, in loc de partener.”

Dupa o luna in care s-a intalnit cu femei din ambele grupuri, si-a dat seama ca femeile din primul grup erau mai degraba o pierdere de vreme. A sters acest grup, iar eficienta procesului de cautare s-a imbunatatit considerabil, insa dupa alte 55 de intalniri, doar trei au dus la o a doua intalnire si doar una dintre femei s-a intalnit cu el si a treia oara.

Stima de sine este facuta praf in cazul unui barbat obisnuit, insa McKinley deja isi punea la indoiala abilitatile matematice.

A venit apoi intalnirea cu numarul 88: Christine Tien Wang, artista si activista in varsta de 28 de ani.

McKinley aparuse la cautare printre barbati inalti si cu ochi albastri si i-a atras atentia compatibilitatea de 91%.

Au urmat doua saptamani de intalniri, dupa care amandoi si-au sters conturile de pe OkCupid, convinsi ca si-au gasit jumatatea.

A trecut un an de cand s-au cunoscut si sunt in continuare impreuna, desi locuiesc separat, el in Qatar, iar ea in California si tin legatura prin Skype.

Cu toate acestea, McKinley sustine ca nu algoritmul este cel caruia i se datoreaza aceasta relatie. “Nu e ca si cand ne-am potrivit si prin urmare avem o relatie extraordinara. Mecanismul ne-a adus in aceeasi incapere.”

Christine confirma acest aspect: “Oamenii sunt mai complicati decat profilele lor. Asa ca felul in care ne-am cunoscut a fost oarecum superficial, dar tot ce s-a intamplat dupa nu este superficial deloc. A fost cultivat cu multa munca.”

Daca ar aparea pe piata un astfel de program ingenios, l-ai folosi pentru a-ti gasi partenerul ideal?

Adio romantism - Sarutul, o necesitate explicata stiintific!

Dovedit stiintific: Femeile sunt de pe Venus, iar barbatii de pe Marte!

De ce el? Dragostea, explicata stiintific

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar