armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

5 probleme ce apar in casatorie

De în Dragoste & Sex 24 aug 2011
Tocmai te-ai casatorit. Iti vine sa zambesti din orice, sexul e minunat iar sotul tau este de vis. Apoi te trezesti si descoperi ca ai nevoie sa eviti ceva nemultumiri si frustrari care tocmai ce vor sa se instaleze in locul iubirii. Afla cum sa fii apreciata si sa ai o relatie armonioasa.

Casatoria nu inseamna doar un inel pe deget. Crearea unei relatii stabile si frumoase cu sotul tau necesita multa munca din partea amandorura. Relatia trebuie sa se bazeze atat pe iubire, cat si pe pasiune. Fa-ti timp sa cunosti persoana de langa tine cat mai bine cu putinta pentru a putea sa-ti pretuiesti si mai mult partenerul. Fiecare casatorie incepe cu vise, planuri si multa bucurie. Tine cont de cateva trucuri pentru a evita anumite capcane care pot deteriora relatia ta cu persoana iubita.

 1.Te-ai casatorit. “Eu” sau “Noi”?

O greseala destul de frecventa este sa uiti de propriile ambitii crezand ca de acum trebuie sa te ganditi doar la persoana de langa tine si sa faceti totul impreuna. Nu  menaja relatia renuntand la dorintele si asteptarile tale. Da, faci parte dintr-un cuplu casatorit, dar cu toate acestea sunteti persoane diferite, cu nevoi diferite. Aveti individualitatea voastra, si nu trebuie sa vi-o pierdeti. Pana la urma el s-a indragostit de o femeie increzatoare, cu dorinte, nevoi si aspiratii proprii. Asa ca, nu renunta la ele doar ca poate lui nu i-ar placea.  Incerca sa vorbesti cu partenerul despre ceea ce iti place. Poate cine stie, veti face anumite activitati impreuna, sau poate iti va oferi sprijinul si te va incuraja sa va afirmati. Ofera celuilalt sansa sa te sustina atunci cand ai nevoie de suport psihic.
Stabiliti sa faceti atat lucruri impreuna, cat si sa pastrati momente in care sa va bucurati fiecare de hobbyurile personale. Te poti duce linistita la shopping in timp ce el priveste un meci de fotbal.
Incearca sa nu depinzi in totalitate de partener. Asadar, nu uita de hobbiurile tale dinainte de casatorie. Fericirea ta nu depinde numai de a partenerului. Stabilizeaza-ti propria viata fara a te astepta ca el sa iti faca fiecare zi minunata si complete doar pentru ca v-ati casatorit.
 
2. Nu iti ignora nemultumirile.

Multe dintre noi credem ca e mai bine sa-ti menajezi partenerul si sa nu-i spui ce te deranjeaza la el. Intr-adevar, nu trebuie sa te plangi constant, dar nici daca esti nesincera asupra a ceea ce te deranjeaza nu iti ajuta relatia sa devina mai puternica.
Multe din certurile cuplurilor casatorite provin din nemultumirile unuia dintre soti ca celalat nu face ceea ce trebuie, face prea putin sau neglijeaza indatoririle din casa. Chiar daca poate parea o joaca de copil, aceste lucruri nu trebuie ignorate. In mod sigur, daca nu esti multumita de anumite lucruri, nu incerca sa le corectezi tu singura, crezand ca el va observa. Frustrarea isi va face loc in mintea ta si vei izbucni ca un vulcan. Iar el? Va fi surprins si iritat de comportamentul tau nestiind unde a gresit. Solutia ar fi sa stabiliti inca de la inceput care sunt asteptarile reciproce si sa cadeti de accord cu acestea.
Cand vine vorba de indatoririle casnice, exprima-ti clar dorintele sau chiar nemultumirile. O greseala mare pe care o poti face este sa nu explici clar, inca de la inceput, care iti sunt asteptarile cand vine vorba de cresterea copiilor, treburile ce trebuie facute in casa, sau chiar amenajarea acesteia.
Spune ce ai pe suflet, nu te preface ca nu ai probleme. Nu exista barbat pe lumea asta care sa-ti ghiceasca problemele, sau probleme care sa dispara ca prin minune!
 
3. Tonul vocii este foarte important in solutionarea problemelor

Alta problema care s-ar putea ivi este sa iti spui nemultumirile dintr-o data si pe un ton iritat. Tonul vocii este foarte important in solutionarea si prevenirea problemelor de cuplu. Fac referire la faptul ca barbatii si femeile comunica in mod diferit. Cu siguranta ai auzit de cartea “Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, nu?Ei bine, femeile sunt obisnuite sa spuna aceasi lucruri e de mai multe ori. Dar pentru barbati asta reprezinta cicaleala. Chiar daca tu o faci din dragoste si grija ca el sa nu uite pentru ca are si altele pe cap, este foate probabil ca el sa nu interpreteze asa. Capcana acestei situatii este atunci cand tu vrei sa discuti problema, iar el pare a se inchide in sine. Se va simti incoltit, iar tu ignorata. Fapt ce poate genera discutii in contradictoriu si aminozitati.
Solutia ar fi sa analizezi bine situatia. Fiecare are propriile tabieturi si ciudatenii. Ar trebui discutat cu calm cu partenerul de cuplu si sa vedezi cine cedeaza. Trebuie sa gasiti calea de mijloc in orice situatie. Tonul vocii si argumentele logice pot face minuni. Casatoria nu este o lupta si nu trebuie pusa problema cine a castigat sau cine a avut dreptate dupa o cearta. Daca nu, amandoi veti avea de pierdut. Poate castigi acum batalia, dar vei porni un razboi.
 
4. Nu trece sexul pe ultimul plan

Fie ca este vorba sau nu de oboseala, multe femei nu-si fac sufiecient timp pentru sex. Ai grija sa nu cazi sit u in aceeasi capcana. O viata sexuala sanatoasa creaza o legatura puternica si pozitiva intre tine si sotul tau. Rareori vei vrea sa lasi totul balta si sa faci dragoste cu sotul tau daca nu te simti sexi. Ceea ce trebuie sa faci este sa te simti mereu atragatoare, indifferent ce faci. Asta inseamna ca trebuie sa fie o prioritate pentru tine sa te ingrijesti, chiar si dupa casatorie. Nu neglija acest apect doar pentru ca el te iubeste asa cum esti. Acest lucru te va ajuta si pe tine sa ai mai multa incredere in fortele tale si te vei simti cu mult mai sexi. Daca inainte de casatorie erai cocheta si nu ieseai din casa nemachiata, ai grija sa nu cazi in capcana unei neveste care uita total de sine. Cu siguranta stii ca este mai simplu sa atragi privirile si atentia initiala a unui barbat, dar este mult mai greu sa il pastrezi interesat. Asadar, adu-ti aminte sa pastrezi interesul sotului tau.  Ai grija periodic de manichiura ta, de parul tau, si nu uita de exercitile fizice. Te vei simti si tu mai bine si mai sexi si ii vei pastra si interesul viu. Cu siguranta nici tie nu ti-ar placea sa-ti vezi sotul toata ziua in trening, pe canapea cu bere si seminte in fata televizorului. Fa exercitii fizice de cateva ore pe saptamana. Mergi la sala, spa sau jogging cu prietenele tale. Timpul petrecut cu alte persoane va fi bine venit in relatia ta, iar exercitiile fizice cu siguranta se vor face simtite.
 
5. Nu uita sa ii arati partenerului ca il apreciezi.

Odata ce apar copii, tindem sa uitam de persoana iubita de langa noi. Nu iti indrepta atentia numai asupra copiilor, a serviciului si a curateniei.  Nu uita sa ii zambesti persoanei iubite, sa o tii de mana, sa o privesti in ochi si sa ii spui ca o apreciezi. Nu aluneca pe panta cicalelilor in asemenea hal incat doar sa te plangi de persoana iubita, fara sa ii mai aduci si cuvinte de lauda. Persoana de langa tine este cel pe care il iubesti, alaturi de care vei trai o viata, nu un dusman sau un simplu coleg de camera. Arata-i ce inseamna pentru tine!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr