charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»

Dragoste perpetua

De în Tu si El. 16 feb 2009
Se cunosc in “lumea lui”, pe teritoriul lui, departe de casa si familia ei. Atractia e puternica si promite sa persiste in timp. Dar relatia lor merge cand sus cand jos, cu despartiri si regasiri. Amandoi sunt tineri, se inteleg bine, se distreaza, se completeaza. El e putin controversat, putin prea legat de o mama care nu a fost prea atenta la el. Iar el oscileaza intre cele doua femei, cu prea multa dragoste oferita de prima si prea putina oferita de cea care ar fi fost firesc sa fie prima. Sentimenul lui e confuz si totul in jurul lui, in relatia lor isi pierde uneori limitele.

Dupa prima despartire amandoi sufera separat, fiecare in coltul lui. Ea isi ia viata cumva de la inceput. Alta casa, un singur venit obtinut cu foarte mari eforturi si pe langa lucru, continuarea studiilor. Prietenii raman aceiasi, doar pe cei comuni ii frecventeaza ceva mai rar. Gandul la el nu ii da pace. Simte ca cearta care a dus la despartire nu e totusi ceva atat de serios, ca se putea rezolva cumva. Poate cu mai multa rabdare si intelegere. Ea le-a avut pe amandoua, dar se vede treaba ca nu a fost suficient. Stie ca barbatii sunt mult prea orgoliosi, insa a atins si ea o limita peste care nu poate trece.

In lumea lui femeia face ce i se spune. Adica i se supune in totalitate barbatului. Traieste cumva in umbra lui, conform regulilor trasate sau chiar impuse de el. Ii e devotata, ascultatoare si traieste pentru si prin prisma lui. Dar suntem totusi in anul 2009. Fetele si-au mai schimbat mentalitatea, nu mai accepta atat de usor sa fie conduse si controlate. Poate ca asta e si problema cu fata lui; e ceva mai deschisa la minte. Iar el nu stie inca daca poate accepta o astfel de emancipare a femeii. Ce daca toti ceilalti europeni au facut-o. Aici, la el acasa nu e asa. Iar asta conteaza, nu-i asa?!? Pentru a te incadra in societatea in care traiesti, te conformezi, te porti ca si ceilalti. Chiar daca asta nu prea mai lasa loc de evolutie.

Dupa o perioada de despartire destul de lunga revin unul in bratele celuilalt. Si incep sa isi restructureze viata impreuna, relatia, sa isi promita si sa isi schimbe regulile initiale. Ea o sa ii fie mai devotata, el nu o sa ii mai impuna atatea. Cum ar fi sa nu iasa din casa cand el e la servici. Sau sa nu se vada cu prietenele de una singura. Si, mai ales, cu prietenii. Deh, e gelos, ca mai toti barbatii! Ce daca ea a stat in casa toata ziua si a invatat si ar avea nevoie de o pauza, de o plimbare sau vrea sa iasa putin impreuna?!? El e din cale-afara de ostenit dupa o zi grea de munca. Asa ca vrea sa se odihneasca. Nu, nici macar in fata televizorului; pur si simplu vrea sa doarma. Si ea sa faca la fel! Si tensiunea dintre ei incepe sa se astearna din nou. Ea nu intelege de ce sa isi inchida tineretea intre patru pereti. Simte nevoia sa fie recompensata dupa o zi intemnitata in casa, macar cu o iesire de seara. Ceva, orice, numai sa nu ramana inchisa la nesfarsit intre patru pereti.

Oare este posibila o dragoste intre doi oameni cu vederi si preferinte atat de diferite? Poate rezista in timp?!? Si pe ce baza?

Relatia lor continua astfel, acumuland frustrari si nemultumiri de ambele parti. Trec ani in care ea tot asteapta ca el sa hotarasca in vreun fel. Trec anii ei si incepe sa nu se mai simte securizant de tanara pentru o relatie care pare sa nu duca nicaieri, sa se roteasca in gol. El tot amana, ii spune ca e prea tanar ca sa inceapa o familie, ca nu e hotarat si tot asa. In cele din urma ea se intoarce acasa, incearca sa se readune, sa se reconstruiasca. Gaseste un job bun, care o multumeste mai ales sufleteste. Sa faci ce iti pace mai mult in viata si sa mai fi si platit pentru asta...iata ceva la care viseaza multa lume.
Relatia lor continua acum la distanta. El ii plateste biletele de avion si ajung sa se vada pentru cate un sfarsit de saptamana, la cateva luni. El e din ce in ce mai blazat, mai trist fara ea, mai gol. Dar cu toate astea nu poate face nici un pas catre ea. Se simte impins de la spate si nu vrea sa cedeze. Din orgoliu?! Din neputinta?! Din nehotarire?! Nu stie nici el sigur.

In cele din urma isi face curaj si vine sa ii cunoasca parintii, sa vada ce fel de viata are ea acum. E un pas important, pe care nu il faci decat daca te-ai hotarat cu adevarat. Dar el nu stie inca sigur. Oricum, parintii ei l-au placut si l-au acceptat. Asa ca...

Dupa aproape 8 ani de relatie, deodata, ea il intreaba ferm ce are de gand. El incepe din nou cu obisnuita amanare si scuzele care de-acum nu isi mai gasesc rostul. Si ea renunta. In sfarsit, se simte eliberata. Pentru cateva luni isi ascunde amaraciunea atat de adanc incat nimeni nu i-o poate intui. Nici chiar ea. Rabufneste intr-un sfarsit, dupa multe luni in care s-a afundat in cat mai multa munca pentru a uita. Poti sa uiti de tine?!? Poti sa uiti ce simti pentru persoana cea mai importanta din ultimii tai 8 ani de viata?!? Fireste ca nu. Accepta o relatie de scurta durata, al carei final il cunoaste de la bun inceput. Acest nou el va pleca in curand din tara si nu va mai reveni niciodata. Asa ca totul pare mai simplu, mai sigur. Si cu toate astea se simte ranita si insuficient de iubita si apreciata. Probabil ca are dreptate. Poate ca era mai bine sa aiba ceva mai multa grija de sentimentele ei. De ea ca persoana.

Si intr-o buna zi primeste din nou telefon de la el. O anunta ca vine “peste” ea. Ca vrea sa o vada, ca a gresit, ca nu poate trai fara ea. Si ea accepta. Asa cum l-a mai acceptat de atatea multe alte ori. De data asta el are mai mult curaj, ii sopteste nu numai vorbe de iubire ci si planuri de viitor: sa facem un copil; acum! Nu ii face propunerea in mod oficial, dar daca s-a ajuns deja la discutia despre copil, e de la sine inteles, nu?!?

Acum, ca ei ii era din ce in ce mai bine, era si mai apreciata la serviciu, are casa ei, suficienti bani sa duca o viata mai mult decat decenta, incepea sa se simta libera si stapana pe sine, sa se uite la viitor cu alti ochi...apare din nou el. Oare el o iubeste cu adevarat?!?

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (25.04.2009, 15:03)
Andreiutza, barbatii nu se schimba. Cel mult isi pot modifica nitel comportamentul si modul de a trata unele lucruri. Si asta eventual pana capata ce si-au dorit.
Oricat de mult ar iubi o femeie, barbatul se iubeste mai intai pe el insusi. Doar femeile uita sa procedeze asa si se pun pe ultimul loc. Si, ca dovada, primesc numai resturi.
Răspunde-i
Andreiutza (06.04.2009, 13:10)
O intrebare la care numai ea poate da raspunsul..dak o mai iubeste sau nu, este dispus sa se schimbe pt ea..sau se intoare ca ea..pt a ajunge p urma acceasi pers trista..inchisa in cei 4 pereti. Totodata oare ea e sigura ca asta isi doreste acum..sa renunte la tot ce a realizat pana acum suficienti bani sa duca o viata mai mult decat decenta, sa se simta libera si stapana pe sine, sa se uite la viitor cu alti ochi.Pt ca exista si riscul k odata cu intoarecerea la el sa piarda tot ce a realizat in acest timp..in care el nu a mai facut parte din viatza ei. E posibil insa sa o iubeasca..atat timp cat a avut curajul sa inceapa sa isi faca planuri..sa uite de acel orgoliu, sa isi ia inima in dinti si sa se duca la ea..Dar este oare asa de mare iubirea incat sa fie dispus sa se schimbe pt ea..sau tot ea va trebui sa se sacrifice, sa isi sacrifice fiatza p care o are acuma. Ideea cred k este k iubire, obisnuinta sau orice ar fi intrebarea care ar trebui ea sa si`o puna e dak el e dispus s inceapa o alta viatza compet diferita de cea care au trait`o pana acuma in care el sa se schimbe fatza de ea..si sa vada altfel viatza..Intr`o relatie fiecare are nevoi de libertate fie ca sunt doar intr`o relatie (de durata sau chiar si scurta) sau sunt casatoriti.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (17.02.2009, 15:06)
Acsela, intrebarea din final este cea care o framanta pe ea acum, asa ca mi-e greu sa iti dau eu o definitie a dragostei asa este inteleasa de ea. Oricum, asta a fost primul lui pas adevarat catre ea, cand simtea ca o pierde pt totdeauna. De ce a avut nevoie sa astepte pana in acest moment?!? Acum depinde numai de ea daca va accepta sa lase tot ce a reusit face in acesti ultimi doi ani si a-l urma pe el acolo, unde va ramane probabil inchisa din nou in "casa".

Cred ca licurici are mare dreptate. Daca s-ar concentra mai mult asupra ei, a ceea ce simte si vrea cu adevarat, atunci nu s-ar mai pierde, cautand raspunsul la intrebarea de final.
Răspunde-i
licurici (17.02.2009, 07:56)
crezi ca se face suficienta distinctie intre iubire adevarata si casatorie? intreb asta pentu ca asteptarile oricarei partenere este ... nu atat iubirea adevarata [a inconstientului] cat unirea facuta public [a constientului] in fata tuturor, a autoritatilor si a lui Dumnezeu. Ma refer la casatorie si la nunta. Poate e clar, majoritatea ne asteptam ca dupa acesta uniune, dragostea adevarata sa fie ceva implicit... si poate de aici deriva comportamentul viitoarei sotii de a pune o presiune constanta asupra partenerului referitor la casatorie... si poate de aici viitorul sot este in continua retragere... inainte de acest mare eveniment...
In cele din va ceda [...la presiunea prea mare, ca orice locomotiva de fier, vorba lui Caragiu] dar [ca un efect secundar] acelasi mecanism se va repeta iar si iar... [ea va face presiuni, el va ceda] Asta se va intampla cand vom lua decizia sa facem [sau nu] un copil, cand vom lua decizia sa facem [sau nu] un ALT copil, cand vom lua decizia sa facem orice altceva care ar schimba complet rutina vietii noastre de cuplu ... Oare ma iubeste cu adevarat? Daca ma iubeste va ceda... Dar nu ne dorim noi oare ca totul sa se intample firesc... fara presiuni... doar surpize peste surprize, doar multumiri peste multumiri... in fond poate asteptarile mele de la partener sunt prea mari... poate ar fi bine sa ma concentrez asupra mea... sa stralucesc... sa atrag... sa iubesc neconditionat... iar si iar intr-o dragoste perpetua...
Răspunde-i
acsela (17.02.2009, 07:04)
defineste ce inseamna a iubi cu adevarat si iti voi raspunde la intrebare.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 mai