Dovedit ştiinţific: Ce să faci ZILNIC dacă vrei să rămâi însărcinată

De în Sanatate 9 mai 2018

Vrei un copil, dar minunea se lasă aşteptată şi ai epuizat deja toate trucurile din bătrâni care îţi promit că vei rămâne însărcinată? Rezultatele unei cercetări recente au arătat că un anumit tip de mişcare poate spori şansa unei femei de a rămâne însărcinată.

Studiul, condus de Lindsey Russo şi coordonatorul ei, Brian Whitcomb, profesor de biostatistică şi epidemiologie de la School of Public Health and Health Sciences de la University of Massachusetts Amherst, a fost centrat pe rezultatele obţinute în cadrul unei cercetări anterioare, la care au participat femei sănătoase, cu vârste între 18 şi 40 de ani, ce au prezentat una sau două pierderi de sarcină de-a lungul timpului.

"Una dintre descoperirile noastre principale a fost faptul că nu există o legătură generală între majoritatea tipurilor de efort fizic şi creşterea probabilităţii de a rămâne însărcinată în cazul femeilor care au pierdut o sarcină, cu excepţia mersului, care s-a dovedit a fi benefic în sporirea şanselor de concepţie în rândul femeilor supraponderale şi obeze", explică Russo.

Whitcomb, ale cărui cercetări asupra factorilor care influenţează fertilitatea şi sarcina implică, de regulă, studiul biomarkerilor la nivel molecular, a adăugat că "stilul de viaţă este cu siguranţă relevant în cazul sarcinii, pentru că poate avea un efect la nivel molecular. Ceea ce mâncăm şi ceea ce facem sunt factori care au potenţialul de a ne modela sănătatea şi îi putem controla. Aşadar, acest tip de studiu este important pentru că oferă informaţii cu privire la lucrurile pe care oamenii chiar le pot schimba pentru a obţine ceea ce îşi doresc - în acest caz, pentru ca o femeie să rămână însărcinată."

Interesant este faptul că nu trebuie să te plimbi ore întregi pentru a vedea rezultatele. Dintre femeile care au participat la studiu, în cazul celor cu o greutate peste medie au fost suficiente chiar şi 10 minute de mers pe jos în fiecare zi pentru a observa o îmbunătăţire a fertilităţii. 

În urma studiului a reieşit şi că femeile care raportează activitate fizică intensă timp de mai bine de patru ore pe săptămână au şanse mai mari de a rămâne însărcinate comparativ cu femeile care nu au parte de acest tip de mişcare.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 oct