Cum să munceşti într-un oraş nou - 5 sfaturi practice

De în Cariera 30 noi 2018

Programele de lucru au devenit din ce în ce mai flexibile peste tot în lume, datorită noilor tehnologii, care le permit angajaților să lucreze la distanță de locul de muncă și pentru că au sporit cerințele pentru condiții de muncă mai bună.

Mulți oameni lucrează acum departe de casă, deoarece au nevoie să fie productivi, dar să găsești ceva de lucru într-un oraș nou poate fi greu, așa că ține cont de următoarele sfaturi dacă vrei să-ți faci viața mai ușoară.

1. Identificarea posibilelor locuri de muncă

Pentru a satisface creșterea cererii de locuri de muncă la distanță, mulți angajatori și-au făcut acum mai multe birouri regionale, primăriile au instalat mai multe locuri cu WiFi gratuit, iar cafenelele au devenit mai prietenoase cu posesorii de laptopuri.

2. Folosirea tehnologiei

În ultimele decenii, comunicrea s-a îmbunătățit vizibil datorită progresului tehnologic și există acum aplicații de trimis mesaje gratuit, e-mail-uri și chiar multe video-call-uri, care te vor ajuta să comunici cu colegii și superiorii de oriunde v-ați afla. În plus, poți folosi diverse programe ca să permiți cuiva să vadă în timp real ce ai tu pe ecran și puteți împărtăși fișiere prin Google Drive sau Dropbox, pentru a realiza astfel mai rapid și mai ușor anumite sarcini.

3. Conexiunea la internet

Vei avea neapărat nevoie de o conexiune la internet cu viteză mare pentru a vedea cum trebuie documentele și filmările importante, așa că verifică să ai o conexiune bună acolo unde te duci să muncești sau investește într-un hotspot mobil. În plus, cumpără-ți o pereche de căști performantă și o baterie externă, pentru că n-ai vrea să se piardă nimic important.

4. Găsește locații adecvate pentru întâlnirile față în față

Gândește-te la specificul întâlnirii și la participanți când cauți o locație pentru întâlnirea ta de afaceri, deoarece este o mare diferență între o întâlnire colegială și una cu posibili parteneri. În plus, verifică dacă restaurantul sau cafeneaua la care te gândești oferă separeuri, ca să aveți mai multă intimitate.

5. Ține cont de fusul orar

Cum din ce în ce mai multe companii se extind la nivel internațional, principala problemă o reprezintă menținerea productivității în funcție de fusul orar al fiecărui angajat. Rezervă-ți timp să cunoști echipe noi, chiar dacă acest lucru se va face doar online și ține cont de programul filialelor regionale atunci când duci la îndeplinire o sarcină, pentru a putea crea astfel un lanț al comunicării eficiente, ceea ce-ți va face munca mai plăcută.

De asemenea, delegarea responsabilităților este un alt aspect de care trebuie să ții neapărat cont, pentru că acest lucru arată că ai încredere în cealaltă persoană, pe care o încurajezi să îmbrățișeze noi provocări în timp ce tu îți ușurezi munca.

Poate părea interesant să ai un program de lucru flexibil și să locuiești într-un orș nou, dar găsirea unui loc adecvat de muncă într-o zonă pe care nu o cunoști foarte bine, reprezintă mereu o provocare. Așadar, fii pregătită să ai toate ustensilele la îndemână, ca spațiul de lucru în sine să fie ultima problemă cu care te confrunți.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Calugarita

22 apr 2019

Urgenta

22 apr 2019
Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr