Topul celor mai stresante slujbe din lume

De în Cariera 10 apr 2018

Orice angajat se simte stresat uneori, dar depinde cât de mult stres este în funcție de locul de muncă și de poziția ocupată.

Potrivit unui studiu din 2017 al American Psychological Association, nivelul de stres a crescut, iar banii și problemele legate de serviciu sunt principalele cauze. Descoperă în continuare care sunt cele mai stresante slujbe.

1. Șofer de taxi

Faptul că au de-a face cu tot felul de persoane prost crescute, bețive și trafic aglomerat, îi face pe conducătorii auto să fie cei mai stresați oameni.

2. Director de corporație

Se presupune că dacă ești la conducerea unei companii și ai un salariu mare n-ai nici un stres, dar acest lucru este eronat. Pentru a face compania să meargă bine trebuie să te preocupe orice, deci trebuie să lucrezi mult și să iei decizii care îi privesc pe angajați, dar să fii în continuare persoana cu cel mai important cuvânt de spus și să ai în continuare profit.

3. Director în relații publice

Directorii de PR sunt responsabili de reputația clienților pe care îi au și trebuie să fie dispuși să muncească ore suplimentare, iar lucrul cu oamenii, persoanele publice și celebritățile este întotdeauna dificil, pentru că nu poți mulțumi pe toată lumea.

4. Prezentator de știri

Este stresant să ai de-a face zilnic cu publicul și camerele de filmat. Trebuie să fii mereu pregătit să intri în direct dacă este vreun eveniment special, deci trăiești mereu în tensiune și trebuie să le faci față unor oameni importanți în timp ce le pui întrebări delicate, lucru deloc ușor.

5. Reporter de teren

Reporterii de teren lucrează, de cele mai multe ori, în zone periculoase și au de-a face cu termene limită, muncă peste program și salariu relativ mic. În plus, în ultimii ani, industria media clasică are de-a face cu internetul, care a devenit din ce în ce mai accesibil și nu are aceleași rigori.

6. Coordonator de evenimente

Coordonatorii de evenimente sunt angajați doar pentru evenimente cu adevărat importante pentru clienții lor, deci totul trebuie să fie perfect. Fie că este vorba despre o întâlnire de afaceri sau o nuntă, clienții cer mereu perfecțiune. Pentru a supraviețui în industrie ai nevoie de o gamă variată de aptitudini și trebuie să știi să rezolvi rapid orice problemă neprevăzută.

7. Polițist

Polițiștii au un program de muncă dificil și trebuie să facă față unor indivizi dubioși, toate acestea în timp ce se arată disponibili oricărui cetățean ce are nevoie de ajutor.

8. Pilot de avion

Este extrem de stresant să fii singura persoană responsabilă de siguranța a mii de pasageri, timp de mai multe ore de zbor, în diverse condiții meteo.

9. Pompier

Cu siguranță meseria de pompier este una stresantă, deoarece îți riști mereu viața pentru a-i salva pe alții. Un pompier trebuie să poată lua decizii extreme într-o fracțiune de secundă, în cele mai dificile condiții.

10. Militar

Serviciul militar este o onoare și reprezintă un motiv de mândrie, dar separarea de casă și familie plus prezența într-o zonă periculoasă alături de moartea sau rănirea colegilor sunt lucruri extrem de solicitante atât fizic cât și psihic.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi