Ingredientele principale sunt puiul și ananasul. Dar acest lucru nu este suficient pentru a obține acest gust dulce-acrișor. Rădăcina de ghimbir proaspăt rasă și sosul de soia adaugă note orientale puiului cu ananas.
Pentru această rețetă ai nevoie de o tigaie tradițională orientală, care, datorita formei sale ovale cu pereții înalți, asigură gătirea uniformă și rapidă a cărnii. Dacă nu ai o tigaie wok, o poți înlocui cu o tigaie antia derentă. De asemenea, poți însoți puiul cu ananas cu o porție de orez basmati.
Ingrediente:
piept de pui - 350 grame,
sos de soia - 2 linguri,
amidon de porumb - 20 grame,
ananas proaspăt - 200 grame,
rădăcină de ghimbir proaspătă - 20 grame,
ulei de măsline - 40 ml.
Mod de preparare:
Curăță ananasul și îndepărtează miezul cu un cuțit ascuțit. Taie fructul, mai întâi, în felii, apoi în cuburi de aproximativ 2-3 cm. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, care se dau prin amidon de porumb, potrivit DCNews.ro.
Toarnă 30 ml de ulei în tigaie, adaugă ghimbir ras și gătește 2-3 minute. Adaugă, apoi, bucățile de carnea de pui și rumenește-le la foc mare, amestecând des pentru a nu se lipi. Gătește aproximativ 8 minute.
Toarnă sosul de soia și gătiți puiul timp de 1 minut. Adăugați apoi bucățile de ananas. Continuă să gătești încă 1-2 minute, apoi ia tigaia de pe foc. Puiul cu ananas poate fi servit pe masă.
Sfat util: înainte de a începe să gătești, asigură-ge că ai tăiat carnea de pui în bucăți egale, astfel încât să se rumenească uniform. Poți înlocui ananasul proaspăt cu ananas din conservă. Poftă bună!
Cum faci cei mai buni creveți în unt





















