Ingredientele principale sunt puiul și ananasul. Dar acest lucru nu este suficient pentru a obține acest gust dulce-acrișor. Rădăcina de ghimbir proaspăt rasă și sosul de soia adaugă note orientale puiului cu ananas.
Pentru această rețetă ai nevoie de o tigaie tradițională orientală, care, datorita formei sale ovale cu pereții înalți, asigură gătirea uniformă și rapidă a cărnii. Dacă nu ai o tigaie wok, o poți înlocui cu o tigaie antia derentă. De asemenea, poți însoți puiul cu ananas cu o porție de orez basmati.
Ingrediente:
piept de pui - 350 grame,
sos de soia - 2 linguri,
amidon de porumb - 20 grame,
ananas proaspăt - 200 grame,
rădăcină de ghimbir proaspătă - 20 grame,
ulei de măsline - 40 ml.
Mod de preparare:
Curăță ananasul și îndepărtează miezul cu un cuțit ascuțit. Taie fructul, mai întâi, în felii, apoi în cuburi de aproximativ 2-3 cm. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, care se dau prin amidon de porumb, potrivit DCNews.ro.
Toarnă 30 ml de ulei în tigaie, adaugă ghimbir ras și gătește 2-3 minute. Adaugă, apoi, bucățile de carnea de pui și rumenește-le la foc mare, amestecând des pentru a nu se lipi. Gătește aproximativ 8 minute.
Toarnă sosul de soia și gătiți puiul timp de 1 minut. Adăugați apoi bucățile de ananas. Continuă să gătești încă 1-2 minute, apoi ia tigaia de pe foc. Puiul cu ananas poate fi servit pe masă.
Sfat util: înainte de a începe să gătești, asigură-ge că ai tăiat carnea de pui în bucăți egale, astfel încât să se rumenească uniform. Poți înlocui ananasul proaspăt cu ananas din conservă. Poftă bună!