Ingrediente necesare:
- 700 de grame de carne tocată
- 100 de grame pesmet
- sare și piper, după gust
- 700 de grame de supă concentrată de vită
- o lingură de zahăr
- o lingură de oțet
- o lingură de sos de soia
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, combină carnea tocată, pesmetul proaspăt (pâine proaspătă trecută prin robotul de bucătărie) cu pătrunjelul, cimbrul, usturoiul și apoi potrivește de sare și piper.
Omogenizează amestecul de carne, apoi porționează chifteluțele și rotunjește-le între palme, făcându-le micuțe, de cca 2 cm diametrul. Te poate ajuta să ai palmele ușor umezite atunci când prelucrezi carnea cu mâinile.
După ce ai format toate chifteluțele dulci-acrișoare, așază-le într-o tavă încăpătoare și dă-le la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.
Când chifteluțele se rumenesc bine, așază-le pe plită și separat combină supă concentrată de vită, zahărul, oțetul, sosul de soia și amidonul într-un bol, potrivit rețetepractice.ro.
Adaugă apoi compoziția obținută peste chifteluțele rumenite din tavă, și lasă sosul să scadă câteva minute, până se îngroașă puțin și glazurează chifteluțele.