Crezi că te minte? ACESTE întrebări îţi arată ADEVĂRUL

De în Dezvoltare personala 26 ian 2017

Fie că evaluezi un potenţial angajat în cadrul unui interviu şi suspectezi că şi-a "aranjat" CV-ul sau eşti la prima întâlnire şi ţi se pare că pretendentul se pictează în culori mult prea frumoase, există o modalitate extrem de eficientă prin care poţi afla dacă o persoană te minte.

1. Adresează câteva întrebări uşoare, de preferat întrebări al căror răspuns îl cunoşti deja. Întreabă-ţi interlocutorul unde s-a născut, dacă are copii sau care este felul de mâncare preferat.

2. De fiecare dată când răspunde, urmăreşte-i mişcarea ochilor. De regulă, mişcarea ochilor este asociată zonei cerebrale accesate pentru a obţine informaţia cerută.

3. După ce ai identificat tiparul mişcării ochilor în cazul răspunsurilor sincere, adresează o întrebare la care interlocutorul ar putea avea motive să coafeze adevărul. De exemplu, întreabă-l de ce a încheiat ultima relaţie sau de ce a plecat de la ultimul loc de muncă. Dacă ochii se mişcă într-o altă direcţie, interlocutorul nu caută să îşi amintească informaţia, ci mai degrabă caută să inventeze un răspuns credibil, apelând la o altă zonă cerebrală.

4. Odată stabilit şi tiparul mişcării ochilor în cazul răspunsurilor mai puţin sincere, îţi poţi da seama când o persoană minte sau spune adevărul.

De ce funcţionează această metodă?

E dificil să joci teatru controlând până şi mişcarea ochilor, chiar dacă persoana care minte şi-a propus acest lucru. Nivelul de efort mental necesar pentru a-ţi controla mişcarea generală a corpului, mişcarea ochilor în special, inventarea unor scenarii plauzibile şi susţinerea unei conversaţii în parametri normali este unul mult prea mare. Date fiind circumstanţele, adresând câteva întrebări succesive, conform planului de mai sus, poţi reuşi să îţi dai seama dacă interlocutorul spune adevărul sau nu.

 

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct