Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar îl atacă pe Trump într-un discurs la...

Citeste mai mult»
sport

Un studiu solicită ca exercițiile fizice să fie prescrise...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

O primă acuzatoare a depus mărturie în procesul lui...

Citeste mai mult»
romina

Romina Gingașu, dezvăluiri despre căsătoria cu...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Nicole Kidman, premiată cu "Women in Motion" la...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și prințesa Kate celebrează în Scoția cea...

Citeste mai mult»
fotografii

Tendințele de nuntă care cuceresc în 2025

Citeste mai mult»
Gordon Ramsay

De ce refuză Gordon Ramsay să mănânce în propriile...

Citeste mai mult»
Gigi Hadid

Gigi Hadid, zvonuri de nuntă cu Bradley Cooper. Ce...

Citeste mai mult»
gene

Rezultatele finale ale autopsiei lui Gene Hackman şi a...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul ocazionat de jaful armat care a vizat-o pe Kim...

Citeste mai mult»
tort

Patiserii francezi au realizat un tort de căpşuni lung de...

Citeste mai mult»
catinca calina

Catinca Roman, după ce fiica sa a devastat un apartament...

Citeste mai mult»
Pedro Pascal

Actorul Pedro Pascal o numeşte pe JK Rowling „o ratată...

Citeste mai mult»
Wiz Khalifa

Rapperul Wiz Khalifa a fost condamnat în România pentru...

Citeste mai mult»
Hugh Grant

Hugh Grant critică dur școlile care alimentează...

Citeste mai mult»
William si Kate

William şi Kate au publicat o fotografie inedită cu...

Citeste mai mult»
 Carlos Santana

Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney: "Nu-mi pasă" dacă Trump mă numeşte un...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga și-a păstrat cumpătul după ce i-a cedat...

Citeste mai mult»
Nicola Coughlan,

Nicola Coughlan, starul din „Bridgerton”, atacă seria...

Citeste mai mult»
pap

Martin Scorsese spune că moartea Papei Francisc este o...

Citeste mai mult»
 Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»

Chef Aldo Zilli recomanda: Delicii din RESTURI de banana, broccoli sau lamaie

În Diete 19 iun 2014
Multe dintre resturile pe care le arunci pot fi folosite cu succes in bucatarie, iar dieteticienii le recomanda, intrucat sunt pline de antioxidanti si fibre.

De la coaja de banana si pana la samburii de pepene sau foile de ceapa, fie ca iti vine sa crezi sau nu, aceste parti ale fructelor si legumelor pe care le aruncam contin unii dintre cei mai puternici nutrienti. 

“Multe fructe si legume au coaja si frunzele mai colorate decat pulpa in sine. Acesta este un semn ca sunt bogate in compusi puternici, precum antioxidanti puternici. Coaja, tulpinile, frunzele si cotoarele sunt pline de fibre”, subliniaza nutritionistul Sarah Schenker. 

Reteta zilei, de la Laura Cosoi: Piept de rata cu stafide si curmale

Insa cum poti sa transformi semintele de pepene sau frunzele de broccoli in gustari delicioase? Iata ce recomanda bucatarul Aldo Zilli: 

Cheesecake din coaja de banana 

Gatita sa trecuta printr-un storcator, coaja de banana aduce un aport de serotinina, substanta recunoscuta pentru capacitatea de a combate depresia. 

In plus, coaja de banana este bogata in luteina, antioxidant care ajuta la protejarea celulelor oculare impotriva razelor UV - principala cauza a cataractei. 

Ponturi de la Aldo: Elimina capetele si apoi pune coaja de banana la inmuiat pentru cateva zile, schimband apa in fiecare zi. De indata ce apa ramane clara, fierbe cojile, strecoara-le, paseaza-le si obtii o pasta care da dulceata prajiturilor. 

Pentru a obtine un cheesecake din coaja de banana, amesteca 175 de grame de biscuiti digestivi pisati cu 75 de grame de unt topit si toarna-le intr-o forma de tort, dupa care pune-le la frigider pentru a se intari. Ulterior amesteca 700 de grame de ricotta, 3 oua, 140 ml de smantana, 75 de grame de zahar pudra, 3 linguri de faina si coaja rasa de portocala. Adauga cu grija 3 linguri de piure de coaja de banane si toarna peste baza de biscuiti. Coace timp de o ora si jumatate, dupa care las-o sa se raceasca si scoate-o din forma. 

Gustare din samburi de pepene galben 

Ca si semintele de dovleac sau cele de floarea-soarelui, samburii de pepene sunt o sursa concentrata de nutrienti. Sunt bogati in minerale, in special calciu, si grasimi mononesaturate, care contribuie la sanatatea inimii. 

Spala si freca semintele intr-o sita fina, pentru a elimina toata pulpa. Lasati semintele sa se usuce pe un prosop, dupa care prajeste-le in tava in cuptor, dupa ce le-ai uns putin cu ulei. Amesteca-le din cand in cand, iar cand s-au inchis la culoare, adauga putina sare. Lasa-le sa se raceasca si mananca-le ca gustare de sine statatoare sau presarate peste salate. 

Colorant din coji de ceapa 

Desi nu le poti manca negatite, cojile de ceapa contin mai multi antioxidanti decat leguma in sine. Cojile de ceapa sunt bogate in flavonoide, in special quercetina, iar pigmentul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare,iar unele studii spun ca ajuta la reducerea tensiunii si la formarea placii arteriale. 

Smoothie din coaja de pepene 

Zona alba dintre coaja verde si miezul pepenelui este bogata in citrulina. Este un aminoacid important pentru dilatarea corecta a vaselor de sange si pentru buna functionare a circulatie, dar are si un rol esential in eliminarea toxinelor din corp. 

Foloseste un peeler pentru a indeparta coaja verde, dupa care adauga bucati de coaja in blender cu un strop de zeama de lime si pulpa de pepene. Amesteca si vei obtine un smoothie delicios, indragit de intreaga familie. 

O alta varianta ar fi dulceata de coaja de pepene. Da coaja pe razatoare si pune-o pe foc cu unt si cateva lingurite de zahar, pana cand incepe sa se inchege. Serveste dulceata cu inghetata preferata. 

Cuburi de gheata cu coaja de lamaie 

Coaja de lamaie si portocala este bogata in fibre si antioxidanti decat fructul in sine. 

Intr-un studiu recent s-a dovedit ca antioxidantii din coaja de lamaie sunt de 20 de ori mai puternici decat cei regasiti in sucul obtinut din fruct. 

Rade coaja de lamaie si portocala pe prajituri sau salate. 

Poti, de asemenea, sa iti impresionezi invitatii introducand felii de lamaie si portocala umezite in congelator si adauga-le in paharele de suc sau cocktail-uri, pe post de cuburi de gheata. 

Topping pentru paste din frunze de broccoli 

Nu arunca frunzele de broccoli, fiindca au o culoare verde inchis, ce indica un continut de folati, fier si potasiu. Ba chiar iti ofera 90% din necesarul zilnic de vitamina A. 

Pont de la Aldo: Gateste frunzele rapid, asa cum faci cu spanacul. Scufunda-le in apa fiarta, dupa care caleste-le cu putin ulei de masline si usturoi, dupa care le poti adauga peste paste. 

Poti face si o salata, eliminand partea tare si servindu-le cu zeama de lamaie, ulei de masline si parmezan.

Citeste si:

3 aplicatii care te ajuta sa mananci sanatos

Reteta zilei: Laura Cosoi te invata sa faci paste cu dovlecei si ciuperci

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 mai