Cel mai mare impact asupra tinerelor fete îl are...

De în Familie 5 mar 2019

Legătura dintre o fată și tatăl acesteia este unică și le modelează amândurora viața. Tatăl este un exemplu de bărbat pentru femeia ce va deveni cea mică și dacă el nu se implică în viața fiicei sale acest lucru poate duce la stimă de sine scăzută a fetei și probleme cu bărbații în general.

Iată cât este de important ca tații să fie înțelegători și să-și susțină fetele încă de mici.

Implicarea de la o vârstă fragedă

Societatea s-a schimbat în ultimii ani și mulți tați au acum posibilitatea de a avea grijă de copii încă de la naștere, când sunt încurajați să își hrănească copiii, să le schimbe scutecele, să le facă baie, să le calmeze crizele de plâns și să îi ducă la culcare. O asemenea implicare profundă formează o legătură puternică între tată și fiică, care va determina viitorul acesteia.

Importanța tatălui la nivel emoțional

Potrivit unui studiu recent, dacă o fată are o relație exemplară cu tatăl său, aceasta prezintă riscuri mai mici de a suferi de anxietate, depresie și stres. Dacă tatăl se implică activ în creșterea ei și întreține relația strânsă cu aceasta, încurajând-o să-și exprime sentimentele, o ajută să aibă succes în viață și să pună bazele unei relații stabile.

Influența tatălui asupra stimei de sine

Implicarea tatălui în viața fiicei și realizarea unei conexiuni cu aceasta este importantă, deoarece aceasta o ajută să se dezvolte și să aibă încredere în sine. Pentru a face acest lucru, un tată trebuie să își încurajeze verbal fata și să fie prezent pentru ea când aceasta are nevoie de ajutorul lui sau când ea vrea să-l implice în hoby-urile ei. Acest lucru o va ajuta pe fată să scape de nesiguranță și să aibă încredere în forțele proprii.

Influența tatălui asupra relațiilor fetei

Tatăl îi arată tinerei ce înseamnă respectul și iubirea și văzând aceste lucruri ea va ține minte cum tatăl ei comunică cu femeile și va avea un model în viață. Pentru o fată mică, relația cu tatăl ei conturează ideea de ce este acceptabil într-o relație romantică și ea va căuta mereu bărbați care să semene cu el, fie că este cu bună știință sau nu.

Influența practică a tatălui

Tații au un rol important în ceea ce privește sănătatea emoțională și fizică, dar și securitatea financiară a fetelor, deoarece o fată își vede tatăl ca pe un simbol al stabilității financiare, pe lângă cea emoțională, ca pe capul familiei. Dacă tatăl este implicat în copilăria fetei, aceasta va fi mai sănătoasă din toate punctele de vedere, parțial pentru că va avea parte de sprijin atunci când va avea nevoie și pe de altă parte pentru că va avea acces la mai multe resurse.

Rolul mamelor

Deși tații joacă un rol esențial în viața fetelor, mamele sunt și ele foarte importante, pentru că oferă fiicelor un exemplu despre cum trebuie să se comporte în viața lor de adult responsabil și cum trebuie să-și crească viitorii copii.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai