Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată neagră zi de zi timp de două săptămâni

De în Sanatate 8 sep 2015

Ciocolata este prietenul la care apelăm ori de câte ori avem o zi grea la birou, ne simţim lipsite de energie sau trecem printr-o situaţie stresantă.

ciocolata neagra

Este dovedit faptul că ciocolata creşte nivelul de serotonină (hormonul fericirii) din creier. Totuşi, este de luat în calcul faptul că există o diferenţă enormă între ciocolata cu lapte procesată şi ciocolata neagră, care nu conţine lapte şi conţine mai puţin zahăr.

Mai mult decât atât, ciocolata neagră are un procent de cacao de 70 până la 99 % .

Iată ce beneficii are ciocolata neagră asupra organismului tău, atunci când este consumată regulat.

Are un nivel crescut de antioxidanţi şi minerale

Ştiai că ciocolata are cel mai mare nivel de antioxidanţi comparativ cu toate celelalte mâncăruri din lume? Antioxidanţii ajută organismul să ţină la distanţă radicalii liberi care pot cauza cancerul. Ciocolata neagră este, de asemenea, bogată în fier, magneziu, cupru, mangan, fibre, fosfor, zinc şi seleniu.

Te scapă de stres

Un studiu condus de cercetătorii din Suedia a ajuns la concluzia că compuşii chimici găsiţi în ciocolata neagră joacă un rol important în îmbunătăţirea nivelului de stres. Potrivit acestuia, dacă consumi 50 g de ciocolată neagră zi de zi, timp de 2 săptămâni, poţi reduce considerabil hormonii de stres. Pentru cele mai bune rezultate, consumă ciocolată neagră cu peste 85% cacao în compoziţie.

Scade nivelul de colesterol

Cacaua din ciocolata neagră este recunoscută pentru proprietăţile pe care le are în cazul colesterolului nociv din sânge (LDL), care poate provoca la un moment dat probleme circulatorii grave. Există, de asemenea, studii potrivit cărora ciocolata neagră îmbunătăţeşte nivelul de colesterol bun din sânge (HDL).

Este un desert sănătos şi delicios

Ciocolata neagră cu 75 - 99% concentraţie de cacao este desertul pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl consumăm zilnic, fără să ne simţim nicio secundă vinovate. Atenţie totuşi la brandurile care produc ciocolată neagră cu adaos de zahăr. Cea mai bună ciocolată neagră este cea cu procentul de cacao cel mai ridicat şi care conţine cât mai puţin zahăr. Sursa

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 sep