Ce să-i faci partenerului pentru a NU îl pierde

De în Explicit 30 sep 2015

Reţeta pentru fericire în cuplu este diferită pentru fiecare relaţie în parte, însă există gesturi pe care le poţi face pentru a te asigura că legătura cu partenerul va trece testul timpului.

1. Jurnalul partenerului

Notează într-un carneţel tot soiul de detalii legate de partenerul tău, de la lucruri care îi plac, lucruri pe care le-a spus sau lucruri pe care şi-ar dori să le facă. Poţi să consulţi acest carneţel ori de câte ori vrei să îi faci o surpriză mai mică sau mai mare. Important este să nu revii imediat asupra detaliilor pe care le-ai notat. Lasă timpul să treacă şi foloseşte ideile notate pentru a face gesturi care îl vor surprinde cu siguranţă.

2. Nu ştii ce cadouri să îi faci?

Spune-i, din senin, că ai un cadou surpriză pentru el şi roagă-l să ghicească. Obţii astfel o listă întreagă cu lucruri pe care şi le-ar dori. Alege unul dintre ele, iar pe restul păstrează-le pentru mai târziu!

3. Ţine-l de mână când vă certaţi!

Aţi încercat vreodată să vă certaţi în timp ce vă ţineaţi de mână sau vă îmbrăţişaţi? Nu? Ei bine, asta probabil pentru că atunci când iubeşti pe cineva, când te ţine de mână, te linişteşti instantaneu. Nu poţi rămâne rece în faţa unor gesturi de afecţiune. Aşadar, data viitoare când sunteţi amândoi puşi pe scandal, ia-l de mână!

4. Schimb de roluri

Nu trebuie să găteşti tu în fiecare zi, aşa cum nici el nu trebuie să ducă mereu gunoiul sau să plătească facturile. Faceţi schimb de roluri din când în când şi veţi reuşi să vă înţelegeţi mai bine, privind lumea prin ochii partenerului.

5. Va mai conta peste un an sau zece?

Dacă astăzi vă certaţi pentru un aspect pe care mâine îl veţi fi dat deja uitării, nu faceţi decât să pierdeţi timp şi energie, în loc să investiţi în consolidarea relaţiei. Ori de câte ori simţiţi că se aprinde un conflict, faceţi o pauză şi întrebaţi-vă dacă merită.

6. Nu-i cumpăra cadouri

În loc să-i cumperi un portofel, un tricou sau un ceas, mai bine îi "cumperi" un vis. Îndeamnă-l în direcţia potrivită. Încurajează-l să facă un pas pe care i-a fost teamă să îl facă până acum. Oferă-i tot sprijinul de care eşti capabilă pentru a-l ajuta să-şi împlinească un vis, fie el un drum diferit pe plan profesional, un hobby care necesită ceva mai multe resurse decât deţine partenrul sau să-şi regăsească liniştea interioară.

7. Un cod al iubirii

Amândoi vreţi acelaşi lucru, să oferiţi şi să primiţi iubire, nu-i aşa? Ei bine, o modalitate inedită de a opri orice conflict, fie el oricât de intens, este alegerea unui cod al iubirii, un cuvânt care să îngroape securea războiului. Faceţi un pact astfel încât ori de câte ori vă certaţi, iar unul dintre voi spune cuvântul magic, sunteţi obligaţi să încheiaţi conflictul. Suna distractiv? Încearcă şi spune-ne dacă funcţionează în cazul vostru!

8. Spune-i ceea ce ştie deja

Ştii deja că prezenţa lui îţi readuce buna dispoziţie, iar el este conştient de asta. Cu toate acestea, spune-i-o ori de câte ori ai ocazia şi aminteşte-i că-l iubeşti, chiar dacă gesturile tale vorbesc de la sine. Confirmarea sentimentelor este cea care menţine scânteia iubirii aprinsă pe termen lung.

9. Prezumţia de nevinovăţie

Ai fi surprisă să constaţi cât de des îţi acuzi partenerul fără să îţi dai seama, din cauza unor cuvinte alese greşit. În loc să întrebi "N-ai făcut..., nu-i aşa?", încearcă să îi acorzi prezumţia de nevinovăţie, formulând astfel: "Ai avut timp/ocazia să te ocupi de...?".

Astfel, nu porneşti prin a-l acuza deja că nu a procedat aşa cum te aşteptai, ci îi arăţi că eşti înţelegătoare şi că vrei doar să clarifici situaţia. 

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Explicit
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 noi