Ce să faci dacă te întâlnești cu o regină

De în Lifestyle 13 feb 2019

Puțini sunt cei care au șansa să se întâlnească cu cineva de viță nobilă, dar dacă, vreodată, te întâlnești cu Regina Marii Britanii, îți vei dori cu siguranță să respecți tradiția, chiar dacă nu există reguli stricte de protocol în acest caz.

Iată câteva reguli de politețe care te vor ajuta să treci cu bine peste acest moment intimidant.

1. Ce ar trebui să porți?

Alege o ținută formală, în culori neutre și design modest, care să nu eclipseze Regina. Arată-ți respectul pentru Casa Regală, îmbrăcându-te elegant și sofisticat, fără culori stidente sau accesorii țipătoare.

2. Când ar trebui să te prezinți la întâlnire?

Întotdeauna la timp. În cel mai bun caz, poți ajunge cu câteva minute mai devreme decât gazda, pe care nu este bine să o lași să aștepte, mai ales ținând cont de titlul pe care îl are.

3. Cum trebuie să i te adresezi?

Niciodată nu îi spui direct „Regină”, „doamnă” sau „tu”, chiar dacă titlul oficial de monarh este „Regina Elisabeta”. Întotdeauna i te adresezi cu „Majestate”.

4. Să faci reverență sau nu?

Acest obicei nu este inclus în protocol, dar este considerat potrivit ocaziei. De obicei, când se întâlnesc cu Regina, femeile fac o mică reverență și bărbații se apleacă ușor în față, ducând o mână la spate.

5. Dai mâna cu Regina?

Reverența poate fi urmată de o strângere ușoară și delicată a mâinii, dar întotdeauna doar dacă Regina începe gestul și doar cu degetele, nu cu toată palma.

6. O poți atinge?

Regina nu trebuie atinsă sub nici o formă, cu excepția cazului în care ea este cea care întinde mâna către tine. Întotdeauna mergi în spatele ei și îți adaptezi viteza în funcție de a ei, încercând să nu o împiedici. Ocaziile în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost atinsă de altcineva din afara familiei sunt extrem de rare și una dintre persoanele care a făcut așa ceva, dar a stârnit totuși controverse, este Michelle Obama, fosta primă doamnă a Americii.

7. Despre ce ar trebui să vorbiți?

Zâmbește, fii politicoasă și las-o pe ea să deschidă conversația. Nu începi tu un subiect sau îl schimbi pe cel ales de ea doar ca să scapi de tensiune.

8. Ce nu ai voie să faci sub nici o formă

Ești acolo ca să te întâlnești cu unul dintre cei mai influenți oameni de pe planetă și este considerat nepoliticos să-i întorci spatele, să faci selfie-uri, să ceri autografe, să pleci înaintea Reginei, să pui întrebări personale sau politice și să mergi în fața ei sau să nu te uiți la ea.

9. Ce trebuie să faci în prezența Reginei

Dacă te afli într-un grup când vă întâlniți, ar trebui să formezi un semicerc. În plus, trebuie să ai mâinile libere, pentru că nu știi niciodată dinainte dacă va dori să dea cumva mâna cu tine și trebuie oricum să îi acorzi toată atenția ta. În rest, zâmbește ușor când o vezi și las-o mereu să conducă, fie că e vorba despre conversație sau pasul de mers.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian