10 reguli pe care Regina Elisabeta le poate ignora

De în Monden 18 oct 2017

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută ca fiind o persoană modestă și demnă, dar ea are totuși anumite drepturi, printre care acelea să nu respecte legile impuse cetățenilor obișnuiți ai Marii Britanii.

Printre regulile pe care Regina le poate încălca, se numără și următoarele:

1. Nu trebuie să țină cont de limita vitezei

Regina nu a fost văzută niciodată în curse de mașini pe drumurile publice, dar teoretic, ea are dreptul să meargă cu ce viteză dorește. Orice interdicție legată de viteză poate fi încălcată de către ea în Marea Britanie, dar desigur, fiind o Doamnă, nu abuzează niciodată de acest drept.

2. Poate conduce fără permis

În ciuda faptului că toate permisele de conducere din Marea Britanie sunt emise în numele ei, Regina Elisabeta poate conduce fără a avea unul propriu. Nu a fost nici măcar nevoie să ia în mod oficial vreo lecție de condus sau să treacă vreun examen, dar este totuși, o șoferiță foarte bună și în timpul războiului a fost șofer pe ambulanță.

3. Poata călători fără pașaport

Majestatea sa este unul dintre puținii oameni din lume care poate călători oriunde fără pașaport și chiar îi plac excursiile.

4. Este o excepție de la dreptul la libera informare

În Marea Britanie, ca în marea majoritate a țărilor, există acest drept al reprezentanților presei de a pune orice întrebare. Familia Regală este însă exclusă din această categorie, membrii acesteia au dreptul să ascundă orice și să spună presei doar ceea ce vor ei, chiar să cenzureze presa, într-o oarecare măsură.

5. Este scutită de taxe

Toți cetățenii trebuie să plătească anumite taxe, în funcție de veniturile pe care le au, dar Regina este scutită de aceste taxe pe venit. Cu toate acestea, Regina s-a oferit în mod voluntar să plătească o parte din taxe, încă din anul 1992.

6. Poate porni un război

Teoretic, Regina Elisabeta poate declara război oricând, oricărei țări din lume, dar practic, deciziile de acest gen sunt supuse votului în Parlament, însă cu permisiunea Reginei.

7. Nu poate fi dată în judecată

Este imposibil ca în mod legal să o dai în judecată. De asemenea, are dreptul să nu ofere dovezi unei curți judecătărești și nu poate fi urmărită penal.

8. Protejează toți copiii

Regina Elisabeta este tutorele oficial al tuturor copiilor din Marea Britanie, deci, teoretic, are dreptul să ia oricând, orice copil, dar nu te îngrijora, nu a făcut niciodată acest lucru.

9. Are dreptul de a vandaliza

În anumite circumstanțe, precum o urgență națională, Regina are dreptul să spargă sau distrugă orice proprietate privată sau publică. Deși sună destul de înspăimântător, cetățenii nu se tem și au încredere în ea.

10. Poate încălca orice lege

De fapt și de drept, aceasta acoperă totul, pentru că Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii poate încălca orice lege dorește, deoarece ea este mai presus de lege. Legile sunt făcute pentru a preveni oamenii să facă lucruri necugetate, iar ea este tot un om, dar nu oarecare, ci unul care deși are dreptul de a ignora toate legile, este modestă și le respectă pe toate.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 noi