Ce este, de fapt, ORGASMUL feminin

De în Dragoste & Sex 10 noi 2016

Deşi vânat cu ardoare, în egală măsură de femei, cât şi de bărbaţi, orgasmul feminin este, de multe ori, atât de complicat încât puţine cupluri se bucură de prezenţa lui constantă.

În general, sunt acceptate trei metode de a ajunge la orgasm: stimularea clitoridiană, vaginală şi o combinaţie între cele două tipuri de stimulare. Există, însă, numeroase alte nuanţe, cu privire la sincronizarea cu partenerul, ritmul potrivit şi nu numai.

Un studiu recent, publicat în jurnalul Socioaffective Neuroscience & Psychology de către cercetătorii de la Concordia University din Montreal, Canada, a scos la iveală că unele femei pot avea parte de artificii orgasmice în urma stimulării a numeroase zone erogene trecute adesea cu vederea. Printre aceste zone speciale se numără buzele, sfârcurile, urechile, gâtul, dar şi degetele de la mâini sau de la picioare.

Desigur, se ştie că starea de excitaţie poate fi generată de interacţiunea cu aceste zone ale corpului, însă nu a fost dovedit ştiinţific până acum că poate fi indus orgasmul unor femei prin stimularea acestor zone. Cu toate acestea, depinde de modul în care este definit orgasmul.

Conform cercetării extinse pe această temă, echipa de specialişti a ajuns la concluzia că femeile au "o varietate remarcabilă de experienţe orgasmice". Cercetătorii au ţinut să sublinieze că "orgasmul nu trebuie să vină neapărat dintr-o anumită zonă, dar nici din stimularea tuturor acestora", întrucât variază enorm de la femeie la femeie.

Astfel, cercetarea defineşte orgasmul ca fiind un fenomen subiectiv, o experienţă care depinde în totalitate de ceea ce ştie şi înţelege femeia despre orgasm.

Mai degrabă decât a fi un simplu omolog al orgasmului masculin, cercetătorii susţin că orgasmul feminin este un amalgam de experienţe.

Cea mai comună definiţie medicală acceptată implică o contractare a muşchilor din zona genitală, acompaniată de eliberarea de endorfine şi, uneori, de ejacularea feminină. Cu toate acestea, punctul cheie asupra căruia se concentrează toată atenţia este "apariţia plăcerii sexuale intense", care este, de cele mai multe ori, subiectivă, în funcţie de experienţa individului la momentul respectiv. Practic, obiectivul acestui studiu recent este acela de a demonstra că orgasmul feminin nu are o definiţie concretă.

În cadrul studiului, echipa a subliniat că nu s-a axat pe cercetarea biologică.

"Am trecut în revistă istoria dezbaterii pe tema orgasmului clitoridian şi vaginal, aşa cum a apărut de-a lungul timpului, cu idei conflictuale şi date din domeniul psihiatriei, psihanalizei, epidemiologiei, teoriilor evoluţioniste, fiziologiei şi neuroştiinţei."

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

(14.11.2016, 03:00)
...este, de multe ori, atât de complicat încât puţine cupluri se bucură de prezenţa lui constantă. Citește mai departe… Source: feminis.ro

...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep