Află acum care este importanța mentorilor femei

De în Cariera 22 noi 2018

Carole Gillespie, jurnalist, mentor și speaker motivațional, a declarat că abia după ce a realizat că poveștile despre patriarhat sunt false a putut trece la următorul pas în carieră și a împărtășit povestea sa cu femeile care aveau nevoie de ajutor.

Vezi aici ce gândea această femeie înainte și cum și-a demontat anumite preconcepții.

1.Dacă muncesc din greu și mă concentrez pe realizarea cât mai bine a treburilor mele, eforturile îmi vor fi recunoscute, voi fi premiată și vor apărea din ce în ce mai multe oportunități pentru mine.

Nu, nu este așa. Realitatea este că dacă ții capul jos, nu vei fi văzută de nimeni, iar dacă nu poți fi văzută nu ți se va ivi nici o oportunitate de a face ceva deosebit, deoarece oamenii care le pot oferi nu știu că exiști.

2.Chiar dacă oamenii îmi spun că fac o treabă bună, eu știu că mă prefac și de fapt doar merg din inerție. Într-o bună zi strategia mea va fi descoperită.

Nu, nu se va întâmpla acest lucru. Pe când alții, în special bărbați, pot părea că au mai multă încredere în forțele proprii, ei nu sunt cu mult mai capabili decât tine. Femeile doar își fac mai multe griji, nu-și dau seama de valoarea pe care o aduc societății și de ceea ce realizează. Dacă te simți ca un „impostor”, înseamnă că încă treci prin etapa în care înveți și ești în creștere. Asumă-ți responsabilitatea, acceptă laudele și primește cu mândrie orice recompensă.

În 1970, când femeile în afaceri încă erau foarte puține, ea a trebuit să-și găsească propriul drum pe scara ascensiunii, dar a reușit să schimbe felul în care fusese educată și să modifice modul în care ceilalți oameni de afaceri o percepeau. Ea a devenit mai încrezătoare în forțele proprii și s-a făcut remarcată, iar oportunitățile au început să apară și acum ajută alte femei, versiuni mai tinere ale sale, să se dezvolte personal și profesional.

Ca și mentor, a învățat că nu-i poți spune cuiva că ceea ce crede este greșit ci trebuie să îndrumi oamenii să-și dea singuri seama unde greșesc și nici nu poți face pe cineva să-și schimbe comportamentul dacă nu oferi mai întâi motivația și ustensilele necesare. Chiar dacă totul se petrece într-un mediu în care cineva se simte de altfel în siguranță, tot este înfricoșător să te confrunți cu temerile tale și lucruri nespuse din diverse motive, care până acum te țineau pe loc.

Fie că ești mentor sau cauți unul, iată câteva sfaturi pentru a face această relație să funcționeze:

1. Lucrează cu situații reale, ca discuțiile și rezultatele să aibă un impact vizibil imediat.

2. Pune întrebările potrivite, care îți fac interlocutorul să se gândească bine înainte de a răspunde și nu mai da indicii care să conducă la răspunsul pe care ți-l dorești tu.

3. Notează-ți ceea ce descoperi despre propria persoană și fii complet sinceră, deoarece este viața ta și nu are rost să ascunzi lucruri.

4. Asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale și fă întotdeauna ceea ce promiți, pentru că sesiunile de consiliere sunt inutile dacă nu se soldează cu schimbări.

5. Înainte de a acționa diferit în situații decisive, pune în aplicare noi comportamente într-un mediu ambiant plăcut și sigur.

Prea puține femei au mentori tot femei, dar fiecare trebuie să caute pe cineva care reprezintă idealul a ceea ce vrea să devină, ca apoi să se ducă oricând să ceară sfaturi, deoarece majoritatea oamenilor adoră să fie întrebați care este părerea lor. Vei fi surprinsă cât de multe persoane chiar acceptă să te ajute dacă le ceri acest lucru, trebuie doar să fii foarte clară în discuția inițială și să spui exact ce-ți dorești. Folosește-te de această primă sesiune de consiliere pentru a vedea dacă între voi există o conexiune reală sau îți creasei o imagine falsă în minte.

Dacă ești o femeie împlinită, atunci împărtășește pașii succesului tău cu cele care sunt abia la început de carieră și acceptă provocarea de a fi mentorul cuiva, dacă ți se cere acest lucru, deoarece veți avea amândouă de câștigat și veți descoperi lucruri noi despre propriile persoane, pe lângă faptul că vă veți face cel puțin câte o prietenă nouă.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 noi