Când o femeie spune STOP, nu mai există cale de întoarcere

De în Dragoste & Sex 15 aug 2018

Femeile iubesc necondiționat și fac față tuturor obstacolelor apărute în calea unei relații fericite, dar când când o femeie se hotărăște că nu mai merită să lupte și vrea să plece, nimic nu o mai poate opri.

Chiar și când nu este tratată cum ar trebui, femeia se luptă să-și salveze dragostea, dar are, totuși, nevoie de respect și afecțiune ca să rămână acolo unde credea inițial că și-a găsit marea dragoste. Dacă nu i se oferă absolut nimic la schimb pentru grija pe care o poartă, la un moment dat, ea se va hotărî să plece, deoarece îi vor trece prin minte următoarele 5 gânduri:

1. A fost singură prea multă vreme

Într-o relație trebuie să se implice ambii parteneri, deoarece dacă se luptă singură, va mai dura destul de puțin până când va vedea că singura ei soluție este să plece. Dacă bărbatul este absent, fizic sau emoțional, atunci nu mai are nici un rost să formeze un cuplu. O femeie nu are nevoie ca bărbatul să-i fie disponibil oricând, dar trebuie să știe că beneficiază de sprijinul și dragostea lui.

Randi Gunther, consilier matrimonial de peste 40 de ani și fondatorul heroiclove.com, declară următoarele: „Trebuie să fie o cale paralelă, în care atât bărbatul cât și femeia să găsească echilibrul dintre nevoia de independență și dorința de atașament. Ca și indivizi complecşi și compleți, aceștia vor avea capacitatea de a forma o relație care să fie mai mult decât suma părților. Ei vor fi dedicați unul altuia și luptei necesare pentru salvarea relației.

2. Nu mai este iubită

Cel mai bun cadou pe care îl poate primi o femeie este dragostea, iar ea va răspunde în aceeași măsură și va trata bărbatul și mai bine dacă acesta îi dovedește că ține la ea. O femeie fidelă va lua în considerare sentimentele partenerului său și va rămâne alături de el la bine și la greu.

3. A fost luată drept ceva garantat

Justice Schanfarber, psiholog și terapeut Hakomi, explică fenomenul în felul următor: „Femeile pleacă din mai multe motive, dar unul dintre ele este mai puternic și bărbații trebuie să-l înțeleagă, anume acela că o femeie pleacă pentru că bărbatul nu-i este alături, el lucrează prea mult, iese tot timpul cu băieții la băute, se joacă prea mult pe calculator, se uită tot timpul la televizor și altele asemenea. Aici nu este vorba despre bărbați răi, ci despre tați buni, care își întrețin financiar familia, care sunt percepuți ca fiind cumsecade în societate, dar care, pur și simplu, dintr-un motiv sau altul, își percep femeile ca fiind ceva garantat și nu mai sunt alături de ele la bine și la greu.

4. Știe că merită mai mult

Femeile știu exact cât valorează și când nu sunt tratate cum ar trebui, ele părăsesc relația pentru care au luptat atât de mult. Femeile simt nevoia să se dezvolte, să învețe și să fie iubite, iar dacă partenerul nu le apreciază, până la urmă vor decide să se concentreze pe propria fericire, în loc să cerșească constant iubire.

5. Nu mai există nici un motiv să rămână

Când a făcut tot ce-i stătea în putință pentru relația respecivă, dar aceasta continuă să fie toxică și ea nu mai este fericită, o femeie nu va mai rămâne alături de bărbatul său. Chiar și atunci când li se pare greu, femeile pleacă dacă nu se simt iubite sau cred că nu mai este nevoie de ele.

Dr. Schanfarber sfătuiește bărbații în felul următor: „Dacă crezi că ești alături de soția ta, încearcă s-o asculți și vezi dacă mintea ta se poate concentra asupra a ceea ce zice. Observă cât de adânc o poți analiza când te uiți la ea, întâlnește-i privirea și menține legătura mai mult timp decât de obicei, vezi cât timp te simți confortabil. Dacă întreabă ce faci, spune-i doar că te uiți la ea pentru că vrei s-o cuprinzi cu totul, că ești curios și că vrei să o cunoști din ce în ce mai bine.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct