charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»

Barbatul interzis

De în Tu si El. 21 apr 2009
Exista multe femei care se indragostesc de un barbat la care nu pot ajunge. Incepand din adolescenta, cand fac o pasiune pentru un actor foarte sexy sau la moda, profesorul de chimie, vecinul cel tanar care tocmai s-a mutat pe acelasi palier, tatal celei mai bune prietene (care e inca foarte tanar) etc.

La o varsta atat de frageda, cand inca nu stii foarte bine ce vrei de la viata, de la tine, pare destul de ok. Lucrurile nu prea ies din normal pentru ca nu ai suficient curaj sau posibilitatea de a pune in act ceea ce gandesti si crezi ca simti. Dar daca ulterior asta devine un obicei, lucrurile se pot complica, iar tu nu vei ajunge prea usor sa ai o viata de cuplu, cu tot ce presupune ea.

Cele mai “interesante” astfel de indragostiri sunt fata de colegul de serviciu, eventual chiar seful, care fireste, e insurat, are familie si copii. Stand atatea ore impreuna, muncind “cot la cot”, impartind atatea…asta poate constitui scuza cea mai la indemana cand e vorba sa justifici o astfel de alegere. Daca respectivul vizat se arata disponibil sa se implice intr-o relatie extra-cuplu, atunci chiar intri intr-un cerc vicios care nu face altceva decat sa iti alimenteze motivul unei astfel de alegeri. Sa fie vorba despre frica de a te angaja intr-o relatie fireasca? Sau poate teama de responsabilitatile ce decurg dintr-o astfel de relatie? Ca doar e mult mai la indemana sa fii singura, fara obligatii, sa faci ce vrei cand vrei, fara sa dai socoteala nimanui…

Oricare ar fi alegerea respectiva, clar e ca barbatul nu e complet disponibil, altfel nu s-ar califica nevoilor tale. Si e vorba despre nevoi diferite, in functie de fiecare persoana in parte. Unor femei le e pur si simplu teama ca ar putea fi iubite, respectate, apreciate, adorate. Si pentru ca nu au avut parte (sau asa au perceput ele) de o dragoste adevarata, de un barbat care sa le iubeasca doar pe ele, neconditionat, atunci se ascund in spatele acestui “nu este posibil in cazul meu” si se apropie doar de cei angajati deja intr-o relatie. Si partea proasta e ca sunt in stare sa duca o astfel de relatie vreme indelungata. Atata timp cat nu se afla, cat nu iese nimeni din limite si parametrii in care ea se simte in siguranta, relatia este perceputa ca fiind ok.

Sunt si unele femei care se multumesc cu foarte foarte putin. Asa au apucat ele, asa au fost obisnuite, ca merita si pot avea parte de foarte putin. Si nu stiu ca se poate mai mult. Nici macar nu au curajul sa afle ca se poate si altfel Iar in acest caz, o relatie “dubla”, in care el mai are si pe alta (prietena, concubina, nevasta, orice), e singura satisfacatoare. Oricum de la un barbat implicat si intr-o alta relatie nu poate primi foarte mult. Eventual cate o seara doua pe saptamana, poate un week-end intr-un foarte rar, dar nicidecum nu poate fi vorba de o vacanta sau sarbatori. Ei, e bine si asa, decat deloc!

Mai e si genul femeii careia ii place sa se lase dominata, controlata, intretinuta. Stie ca e vioara a doua, ca nu are parte de prea mult. Dar se complace in acea situatie “calduta”, in care nu e ea cea care trebuie sa aiba grija de el, care nu e responsabila pentru cresterea copiilor…E doar cealalta femeie din celalalt dormitor. Si ii ajunge atat. Nu se gandeste mai departe, nu se gandeste la un viitor. La viitorul ei sau al lor, in doi. Nu are nevoie de asta, pentru ca se gandeste el la toate. Daca nu e el cel care ii furnizeaza absolut tot, se ocupa in mare de partea financiara. Iar asta completeaza confortul psihic de care are nevoie orice om dependent de altcineva. Pentru ca aici e vorba mai mult de dependenta decat de implicare intr-o relatie.

Fiecare din noi am auzit sau am cunoscut macar o persoana care sa aiba o astfel de relatie, cu altcineva deja implicat. Poate ca ne-a mirat, poate am respins ideea si persoana. Se pare ca a-ti asuma o relatie cu un barbat cere totusi un pic de curaj si responsabilitate. Iar de astea duc lipsa astfel de femei, care se ascund in spatele altor cupluri.

Ele nu se gandesc sa faca rau, sa strice o relatie, o casnicie, sa il desparta pe el de cealalta si sa il aiba doar pentru ele. Le e teama sa si-l asume, asa ca prefera sa il imparta. Tot ce au ele nevoie e cineva care sa vina si pe la ele din cand in cand, care sa le inlature ideea de singuratate, sa le confirme, fie si in foarte mica masura, ca pot fi frumoase si iubite.

Ajung sa isi iroseasca viata, sa treaca pe langa atatea alte ocazii de a fi fericite, de a avea o familie a lor. Iar asta doar din lipsa de incredere in sine.

De multe ori tindem sa dam vina pe trecut, pe parinti, pe mediul in care am crescut, sa acuzam pe ceilalti pentru propriile noastre greseli sau neputinte. In momentul in care o sa avem suficient curaj sa ne asumam propria viata, cu responsabilitate, sa avem curaj sa traim, atunci o sa ne putem da seama ca avem ceva mai multa putere si o putem folosi pentru a fi fericite.

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 11

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (25.04.2009, 14:38)
Barbie, femeile care inseala au cam aceleasi motive si scuze: imaturitate, lipsa de incredere si de respect fata de prorpia persoana (si a celuilalt, implicit), dorinta de a cuceri si de a controla etc. Poate vina unora dintre femei este ca se ofera pe tava, fara pretentii, fara cerinte de nici un fel, fara restrictii sau reguli. Din ce am observat eu pana acum, cele mai detasate si fericite femei sunt acelea care tin barbatii in shah in permanenta. Sentimentul ca pot pierde oricand femeia iubita ii lasa fara suflare si fara timp de a se mai uita sau gandi la altele. E si asta o varianta care ar putea ajuta a nu mai fi inselata.

Cinderela are dreptate. Un barbat care nu te respecta, nu se respecta nici pe sine si nu iti poate oferi prea multe. Invata sa nu te mai multumesti cu putin si sa ceri ce crezi ca ti se cuvine. Astfel vei putea fi fericita si respectata.
Răspunde-i
georgeta iordachescu (25.04.2009, 14:20)
Fetelor,e tare urat ce fac unii barbati...eu va recomand sa nu va pierdeti timpul nici a-i intelege nici de a va pierde timpul langa un astfel de barbat incapabil de a-si asuma roul pe care si l-a luat singur.
Din proprie experienta va spun ca nu se merita sa faceti nici un efor pt niciunul care ajunge sa va insele sau sa va trateze urat...nimic din astea nu merita niic o femeie,mai ales care astepta un bebe...
Răspunde-i
Barbie29 (24.04.2009, 15:56)
Nu am spus ca nu as fi fericita langa un barbat care nu ma inseala !!! Isi doreste vreo femeie oare sa fie inselata? Sunt doar realista si cred ca asta cu barbatul fidel e ca si cu fantomele ,toata lumea vorbeste despre ele dar nimeni nu le-a vazut (am ales comparatia ca sa mai si glumim!)Spunem mereu de ei ca inseala dar oare intr-o oarecare masura nu e si vina noastra uneori? Dar ce parere aveti despre femeile care inseala ?
Răspunde-i
Cristina Marioglou (24.04.2009, 13:51)
ooops! Barbie...zici tu ca cei care nu inseala o fac din lipsa de respect fata de propria lor persoana?!? Hmmm! Poate ca o fac din maturitate si pentru ca nu simt nevoia sa insele. Sunt multumiti si fericiti in relatia lor.

Stai linistita...sunt multi care termina psihologia si...Precum sunt multi care aleg sa faca facultatea asta in speranta ca or sa se "vindece". Cand de fapt ar fi mult mai indicat sa faca o cura terapeutica.

Faptul ca tu nu ai fii fericita alaturi de un barbat care sa nu te insele...Zici tu asa pana te frigi. Dupa aia, cand vezi cat si cum doare, poate mai schimbi parerea.

Si e o oarecare diferenta intre cei care nu au vointa si puterea de a fi ei insisi, se lasa ghidati de altii, precum spui tu, si cei ajunsi la o oarecare maturitate, care stiu ce vor si cum sa le fie viata.
Răspunde-i
Elena B (24.04.2009, 11:46)
Categoric exista si exceptii dar dupa parerea mea barbatii care nu inseala niciodata sunt aceea carora le lipseste stima de sine,genul care inchis care nu socializeaza si care de regula sunt ghidati de alte persoane. Am cunoscut o astfel de persoana si nu era in stare sa faca primii pasi pentru a avea o relatie si culmea este ca terminase psihologia si ar fi trebuit sa fie mai usor pentru el sa gaseasca solutia pentru schimbare.Oare vom fi mai fericite cu genul asta de persoana (fidela)? Eu una sigur nu !!!
Răspunde-i
Cristina Marioglou (23.04.2009, 22:28)
Elena, in mod uimitor, sunt unii barbati care "reusesc" totusi sa nu isi insele sotia. Si in mod cinic, sunt considerati de catre ceilalti barbati drept niste fraieri. Da, barbatii simt nevoia de permanenta reconfirmare, de a cuceri iar si iar, de a cauta si a gasi mereu o alta femeie mai buna, mai frumoasa, mai...

Dana, imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva. Mai ales intr-o perioada destul de complicata pentru tine, ca viitoare mamica. Faptul ca ai putut trece peste acele evenimente spune ca tii inca la familia ta. Ramanem sa ne intrebam daca barbatii ajung sa se maturizeze vreodata cu adevarat.

Loredana, increderea in tine nu o prea ai cand accepti o astfel de relatie...in trei. Din start pornesti de la ideea ca nu meriti suficient cat sa ai o relatie fireasca, obisnuita. E bine ca ti-ai dat seama ca asa ceva nu te poate multumi si nu te face fericita. Daca ai reusit sa faci pasul asta inseamna ca esti pe drumul cel bun...pentru tine insati.
Răspunde-i
Loredana (23.04.2009, 16:41)
E adevarat. O astfel de relatie "pare" comoda, dar nu e nici pe departe. Esti doar pansament si sac de box. E o idee acceptata de femei fara sansa, fara educatie, femei care au suferit destul, femei care au pierdut, femei... Eu am trait-o pe propria mea piele, e oribil: jigniri, gelozii nefondate, batai, scandal! E aiurea si inuman genul de relatie "afther home". Inca sunt terorizata de cele intamplate. Nu recomand nimanui sa se impleticeasca in minciuni si amagiri. Doare si iti pierzi increderea, incepand cu tine insuti. Acesti barbati...cum pot saruta in aceeasi zi atatea perechi de buze?
Răspunde-i
dana (22.04.2009, 17:26)
eu inteleg si ma regasesc in acest articol. eu am trecut prin asa ceva in urma cu cateva luni. eram insarcinata in ultima luna cand sotul meu si-a gasit o tiganca pe post de amanta. aia nu era casatorita si avea si un copil din flori. l-am prins vorbind cu ea la telefon la o luna dupa ce am nascut si atunci a inceput initial sa nege acest lucru apoii sa ma acuze ca nu il inteleg ca el isi doreste si altceva. relatia lor a mai continuat inca 2 luni cand l-am gasit intr-o seara la ea in scara blocului. dar....in urma cu cateva zile a aflat adevaratul motiv pt care ea a stat cu el:BANII. i-a spus in fata ca ea a stat cu el pt bani ca l-a vazut dornic de ceva nou. acum ea are pe altcineva si sotul meu s-a lecuit de ea. dar nu sunt sigura ca nu va mai exista o alta. barbatii sunt niste curiosi care uneori o mai i-au si in barba
Răspunde-i
Elena (22.04.2009, 15:47)
De ce inseala barbatul ? Indiferent de cat de frumoasa este femeia de langa el in mod sigur se va uita dupa o alta la un moment dat,cine spune ca nu si-a inselat sotia niciodata minte.Dar ce ii determina pe ei sa insele? Dupa parerea mea sunt trei variante 1. Ceva din interiorul caminului il goneste ( sotia s-a ingrasat si si nu il mai surprinde cu nimic nou,e geloasa,certareata etc) , 2.Ceva din exterior il atrage (o femeie mai "dotata" decat sotia, ceva nou si atractiv ca un trofeu) si 3.Vrea sa vada daca mai poate sa atraga si pe altcineva in afara de sotie,simte nevoia de a fi din nou un cuceritor,iar daca reuseste prinde gustul din nou si o face iar si iar.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (22.04.2009, 14:47)
multumesc. motivele pot fi similare, la care s-ar mai adauga faptul ca ei simt nevoia de o permanenta reconfirmare a masculinitatii. poate despre aceste motive intr-un articol viitor.
Răspunde-i
doinita (22.04.2009, 09:41)
bun articol... dar de ce mint unii barbati?de ce simt nevoia sa aiba doua sau mai multe femei,in acelasi timp? De ce simt nevoia sa mearga si cu BMV si cu tramvaiul , in acelasi timp.....Noroc ca nu toate suntem credule si ii descoperim...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 mai