8 trucuri pentru a salva timp și nervi în bucătărie

De în Casa & Gradina 12 sep 2018

Din când în când, cu siguranță te lovești de diverse probleme când gătești, cum ar fi o bucată din coaja de ou, care a căzut în tigaie sau faptul că ai uitat să scoți carnea din congelator, dar există câteva trucuri care te ajută să treci peste orice.

Iată cum poți economisi timp, bani și cum îți poți ușura viața de gospodină.

1. Ouă prăjite perfecte

După ce ai spart oul în tigaia deja încinsă, taie o linie între gălbenuș și albuș, ca acesta din urmă să se răspândească uniform, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă căldura să-și facă treaba, ca să ai un ou făcut uniform, cu albuș gătit bine și gălbenuș delicios.

2. O altă rețetă de ouă

Pune în tigaie, pe lângă ouă, două linguri de apă și acoperă cu un capac. Lasă aburii formați să gătească ouăle și vei avea unele încă lichide.

3. Marinata perfectă

Experții bucătari recomandă marinarea peștelui și a cărnii în întregime, într-o pungă sigilată, pe care s-o agiți bine din când în când. Mai poți folosi o pungă normală, închisă la gură, în care să dai o gaură cu un pai și să tragi tot aerul afară, dar fii pe fază, ca să sigilezi rapid gaura.

4. Pui prăjit ca la KFC

Pentru a face crusta ca la KFC, adaugă alături de pesmet și fulgii de porumb pisați un pic de ovăz.

5. Cum să nu-ți alunece tocătorul

Ca să nu-ți mai alunece tocătorul când vrei să faci mâncare, bucătarii profesioniști recomandă să pui sub el un prosop ud, apoi să-ți înfășori mâna cu folie alimentară si să pui câte un astfel de inel rezultat sub fiecare colț.

6. Cartofi copți fără nici un pic de ulei

Fierbe cartofii și taie-i pătrățele, amestecă-i cu puțină făină, usturoi pisat, sare și piper, apoi bagă-i la cuptor, încins dinainte, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Budincă de ovăz fără fierbere

Pune ovăz într-un bol și toarnă lapte deasupra lui, bagă bolul la frigider peste noapte și a doua zi dimineața te vei putea bucura de o budincă cremoasă, rece și răcoritoare direct din frigider sau încălzită la cuptorul cu microunde.

8. Ce trebuie să ții minte despre cuțite

În primul rând, cu cât mai ascuțit este un cuțit cu atât mai în siguranță e de folosit, deoarece un cuțit tocit mai degrabă sfâșie decât să taie și unul bine ascuțit necesită mai puțină presiune. Pentru a preveni tocirea cuțitelor, nu folosi niciodată tocătoare de sticlă, nu tăia direct pe farfurie și nu încerca să tai sare, deoarece afectează lama.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi