9 lucruri pe care nicio femeie nu le trece cu vederea la un bărbat

De în Dragoste & Sex 6 mar 2018

Janine Willis și Alexander Todorov, psihilogi la Universitatea Princeton, au realizat un studiu conform căruia ne trebuie doar 1/10 dintr-o secundă pentru a ne forma o părere despre cineva doar uitându-ne la fața lui.

De obicei, femeile analizează tot corpul cuiva, inclusiv tunsoarea și alte detalii, printre care următoarele aspecte.

1. Hainele

Când o femeie vede un bărbat pentru prima oară, ea îi evaluează acestuia hainele și se bazează pe 3 reguli:

  • Curățenia - Un pluovăr vechi, cu pete de cafea și blugi care n-au mai fost spălați de o veșnicie nu vor crea o impresie prea bună și nici nu-i vor da respectivuui șansa de a începe măcar o conversație.
  • Relevanța - Un bărbat în smoking aflat pe o bancă va arăta la fel de ciudat ca unul îmbrăcat în tricou la operă, în plus, a doua situația demonstrază că persoana în cauză nu are maniere elevate.
  • Simțul stilului - Femeile pot ierta ușor micile greșeli și sunt gata oricând să ajute un bărbat la nevoie, dar dacă acesta poartă ceva trăznit, cum ar fi trening cu pantofi eleganți, atunci el nu are nici o șansă.


În plus, cercetările arată că hainele pe care le purtăm ne afectează prestanța, felul de a gândi, nivelul hormonal și tensiunea.

2. Tunsoarea

Lung sau scurt, deschis la culoare sau închis, preferințele variază, dar cel mai important lucru este ca părul să fie curat și aranjat, adică pieptănat nu neapărat coafat, lucru pe care foarte mulți bărbați îl uită adesea. În schimb, unii bărbați, cum ar fi Vin Diesel și Dwayne „the Rock” Johnson sunt foarte exigenți cu felul în care le stă podoaba capilară și arată în continuare foarte masculin, fiind destul de apreciați printre femei.

3. Mersul și poziția corpului

Un mers energic, ambițios și plin de încredere atrage femeile ca un magnet, deoarce caracterizează un bărbat de succes, care se simte ca un șef și știe cum să facă față problemelor. În schimb, un bărbat care se uită mereu în jos, merge cocoșat și își târșie picioarele, arată precum un om cu probleme și dă senzația că nu este cea mai bună perioadă din viața lui, în care nu poate face fericită o femeie.

4. Corpul

Majoritatea femeilor se simt atrase de bărbați care au corpul ca un triunghi inversat, cu umeri lați, șolduri înguste și fără burtă. Un asemenea corp este indiciul că acel bărbat este puternic, dur și sănătos, că o poate proteja pe ea și pe viitorii lor copii. Această imagine contravine teoriei care spune că bărbații se îngrașă în timpul căsniciei, deoarece femeile încearcă să-i hrănească cât mai bine, ca ei să nu mai pară atrăgători în ochii altor femei. Cu toate acestea, cercetările arată că o căsnicie fericită duce la kilograme în plus atât pentru bărbați cât și pentru femei.

5. Pantofii

Bărbații n-ar trebui să subestimeze importanța pantofilor în imaginea lor generală. Femeile au destul timp cât să se uite cum trebuie și la încălțăminte. Pantofii murdari, rupți sau neîngrijiți arată ce fel de persoană este posesorul. Unii bărbați chiar au obiceiul de a nu purta șosete deloc, indiferent cu ce sunt încălțați, iar acest lucru arată ciudat.

6. Expresia facială

Femeile sunt atrase de diferite expresii faciale, deoarece fiecare vede în mod unic frumusețea. Ele devin specialiste în recunoaștere facială și observă buzele înguste, care indică un bărbat dur și ochii umbriți, care aparțin unui bărbat nesincer. În plus, micile riduri din jurul ochilor, arată cât este de amuzant cineva și plin de viață, deoarece acelea se creează în principiu, din cauza râsului. Femeile iubesc bărbații atenți, pentru că ei sunt mai masculini și hotărâți, dar pentru o relație serioasă sunt preferați cei care zâmbesc și au simțul umorului.

7. Accesoriile

Alegerea accesoriilor spune multe despre caracterul cuiva și un bărbat care este împodobit ca un pom de Crăciun iubește petrecerile și să fie în centrul atenției. Dacă un bărbat nu are nici un fel de accesorii sau poartă doar un ceas și eventual o cravată, acest lucru nu înseamnă că este plictisitor, ci doar că este mai moderat și nu-i place să atragă atenția asupra sa.

8. Mâinile

O altă parte a coprului masculin pe care o văd femeile sunt mâinile, ele evaluează cât sunt de curate, ce lungime au degetele și dacă unghiile sunt îngrijite. Unghiile roase indică un bărbat nervos, căruia îi lipsește încrederea în sine. Pe de altă parte, mâinile spun dacă un bărbat are multă muncă manuală de făcut și sugerează dacă el este disponibil sau nu, deoarece toate femeile verifică mai întâi inelarul, dacă există deja un inel nu mai e nevoie să analizeze celelalte aspecte.

9. Posteriorul

Sociologii cred că femeile analizează cel mai mult fundul unui bărbat, fiindcă fesele țepene sunt indiciul unei vieți active și a unui nivel ridicat de testosteron, în plus, arată foarte bine. Așadar, nu doar bărbații întorc capul după femei frumoase ci și invers.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian