10 atuuri ale femeilor în relaţia cu sexul opus

De în Dragoste & Sex 27 dec 2017

Se pare că frumusețea feminină este foarte subiectivă: unii bărbați preferă femeile corpolente pe când alții vor unele trecute prin inel, iar alții nici nu se uită la aspectul fizic, ceea ce a făcut cercetătorii să ajungă la concluzia că există multe lucruri subliminale pe care bărbații le observă.

De-a lungul timpului au fost efectuate mai multe studii în diverse țări, cu participarea a mii de femei și bărbați, iar cercetătorii au reușit să strângă foarte multe date privind ceea ce-i atrage pe bărbați la femei, iar unele dintre aceste lucruri sunt prezentate mai jos.

1. Vocea și modul de a vorbi

La început, cercetătorii au descoperit că bărbații preferă femeile care au o voce prin excelență feminină, cum ar fi Marilyn Monroe, care deținea vocea perfectă, spre deosebire de Kin Kardashian și Ellen Page, care sunt considerate mai neatractive din acest punct de vedere. Acest lucru derivă din faptul că vocile feminine sunt asociate cu tinerețea, care echivalează cu atracția, deoarece femeile mai în vârstă au, de cele mai multe ori, voci deformate. O altă cercetare a scos la iveală faptul că bărbații preferă femei care vorbesc în același fel ca și ei, adică accentuează anumite cuvinte și pronunță mai apăsat unele litere sau fac pauze în vorbire precum ei.

2. Înălțimea

De cele mai multe ori, bărbații preferă femei mai scunde decât ei, dar diferența să fie mai mică de 17-20 centimetri. Cu toate acestea, există destui bărbați care nu se încadrază în normele de înălțime standard și dacă cei foarte înalți își caută partenere mai mici de înălțime decât ei, cei scunzi se uită după femei cam de aceeași înălțime.

3. Vârsta

Vedem din ce în ce mai des cupluri cu diferențe mari de vârstă între parteneri, dar oricum ar fi, majoritatea cuplurilor sunt formate din bărbați mai mari decât femeile, deși există și excepții. Cercetătorii au descoperit că bărbații sub 20 de ani și cei peste 30 de ani preferă să aibă partenere sexuale între 24-25 ani, pentru că aceasta este vârsta cea mai probabilă ca ele să devină mame și nici nu contează dacă cei doi se gândesc la copii, deoarece totul ține doar de evoluție. Bărbații care au avut contacte sexuale cu femei cuprinse între 24-26 ani au avut mai mulți copii decât ceilalți. Bărbații care au mai mult de 30 ani și aleg femei mai mature sunt excepția de la regulă, deoarece la ei alegerea este mai mult psihologică decât bazată pe raționamente logice, în plus, criteriile de atracție sunt foarte subiective.

4. Culoarea ochilor

Cercetătorii din Norvegia susțin că bărbații preferă femei cu aceeași culoare de ochi ca și ei, pentru că viitorul copil va avea culoarea ochilor în concordanță. În acest mod, bărbații cu ochi albaștri preferă femeile cu ochi albaștri, pe când cei cu ochi verzi sau căprui le ignoră. Deși aceste preferințe par logice, de fapt, dacă ambii părinți au ochi albaștri, este foarte posibil ca un copil să se nască cu ochi de altă culoare.

5. Machiajul

Cercetări care datează din anul 2014 susțin că bărbații preferă femei care folosesc o cantitate moderată de machiaj. Ceea ce este destul de ciudat e că deși femeilor nu le pace să se macheze foarte mult, ele cred că bărbații le preferă acoperite de farduri. Astfel că femeile care se machiază strident s-ar putea să îi respingă pe bărbații eligibili.

6. Proporția dintre talie și șolduri

Doctorul Cary Fitzgerald, psiholog la South Carolina University din Beaufort, Statele Unite ale Americii, a efectuat un studiu alături de colegii ei și a ajuns la concluzia că bărbații rețin mai bine informațiile venite de la femei care au o proporție perfectă între coapse și talie, deoarece ele sunt considerate mai atrăgătoare. Este foarte ușor de calculat dacă te încadrezi în măsurile ideale, tot ceea ce trebuie să faci este să îți măsori circumferința taliei și a coapselor, apoi să o împarți pe cea a taliei la cea a coapselor. Potrivit specialiștilor, fotomodele precum Kate Moss și Kelly Brook sau actrițe ca Marylin Monroe și Jessica Alba au aceste proporții ideale, deși structua generală a corpului este total diferită.

7. Irisul

Dacă în cazul culorii ochilor lucrurile sunt foarte subiective, în ceea ce pivește forma irisului treburile sunt destul de clare. Mai exact, cercul de o nuanță mai închisă din jurul irisului, despre care cerectătorii afirmă că este un atribut considerat foarte atractiv, trebuie să fe cât mai accentuat.

8. Culoarea părului

Oameni de știință din Franța au realizat cercetări ca să vadă ce femei sunt invitate mai des la dans în cluburile de noapte și au ajuns la concluzia că cele blonde primesc mai multe invitații. Al doilea loc este ocupat de către brunete și cel mai puțin atrăgătoare din punct de vedere al culorii părului sunt considerate roșcatele. Cercetătorii au considerat că rezultatele nu țin neapărat de culoarea părului în sine ci de cât de bine se potrivește aceasta cu nuanța pielii. Așadar, culoarea tenului de la majoritatea roșcatelor a fost găsită cea mai puțin atrăgătoare din opt tipuri de culoare.

9. Lungimea picioarelor

Psihologul Leon Zeltzer a cercetat câteva forumuri online pentru a-și da seama ce lungime de picioare li se pare bărbaților a fi mai atrăgătoare. El a ajuns la concluzia că bărbații preferă femeile cu picioare cât mai lungi, lucru ce nu contrazice automat afirmația conform căreia unii preferă femeile scunde, deoarece totul ține de proporții și bărbații adoră picioarele lungi în comparație cu restul corpului unei femei. Deci singururl lucru care contează este contrastul cu restul părților corpului.

10. Curbura lombară

Curbura lombară este un alt standard universal de frumusețe care este adânc înrădăcinat în creierul masculin. În medie, unghiul dintre spate și fese ar trebui să fie undeva pe la 45.5 grade, întrucât această curbură este considerată a fi cea mai atrăgătoare parte. Acest lucru se datorează faptului că această curbură permite femeilor să nu sufere de dureri lombare în timpul sarcinii. Deși cele mai multe femei au dureri de spate, acelea care nu au un unghi potrivit suferă mai tare.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian