9 lucruri ciudate pe trebuie să le faci dacă ai o pisică și urmează să devii mamă

De în Familie 8 mar 2019

Multe cupluri își dau pisica atunci când află că vor avea un copil, de frică să nu înghită păr cel mic sau chiar ca viitoarea mamă să nu contracteze anumite bacterii de la pisică, lucru ce i-ar putea da peste cap sarcina.

Pentru a preîntâmpina orice probleme, pisica trebuie în primul rând să fie cu vaccinurile și controalele la veterinar la zi, deparazitată intern și extern, iar mama să fie și ea, la rândul ei, sănătoasă. De asemenea, se pot lua o serie de măsuri preventive, care nu necesită alungarea pisicii, chiar din contră, doar obișnuirea ei cu noua situație.

Începe să adaptezi programul pisicii - Trezește-ți pisica în mijlocul nopții, ca să se obișnuiască să-i fie întrerupt somnul când va veni pe lume cel mic.

Rezistă tentației de a-i oferi mai multă atenție înainte de naștere - Altfel se va complace în situație și se va simți părăsită când se naște copilul.

Pune monede în borcane goale, pe lângă pătuțul copilului - Zgomotul va speria pisica și o va face să dea mai puține târcoale zonei.

Pune lucrurile copilului lângă cele ale pisicii pentru câteva zile - Astfel felina se va obișnui cu mirosul, dar ai grijă la obiectele ce trebuie dezinfectate sau care intră în contact direct cu pielea.

Folosește loțiunea de bebeluși pe tine - Acest obicei este tot ca pisica să se obișnuiască cu mirosul, dar evită să te dai pe față cu produse pentru posterior.

Cumpără un CD cu sunete de copil - Pune acest CD când pisica își ia masa, ca să se obișnuiască cu sunetele.

Împunge pisica - Pentru a o pregăti de perioada în care copilul va deveni curios și o va împunge cu degetul ca să vadă ce este acolo sau pur și simplu cum reacționează când îi testezi pragul de rezistență.

Joacă-te pe podea cu lucruri de copii - În acest fel, pisica va fi obișnuită din timp cu mișcările pe care le va face copilul și obiectele cu care se va juca.

Îngrijorează-te că poate nu se vor înțelege - Gândește-te la tot ceea ce s-ar putea întâmpla între copil și pisică dacă aceștia nu se vor înțelege, dar nu-ți pierde firea, deoarece dacă îți iei toate măsurile necesare, totul va fi bine.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 mai