10 semne mai puțin evidente că cineva încearcă să îți spargă casa

De în Casa & Gradina 11 sep 2018

Pentru a nu face parte din statisticile sumbre, mulți oameni încearcă să-și protejeze casele prin instalarea alrmelor și a camerelor de filmat sau a unor uși metalice cu mai multe încuietori, dar chiar și celor mai precauți le scapă, uneori, faptul că deja au intrat în atenția hoților, care așteaptă doar momentul potrivit pentru a acționa.

Iată câteva semne la care trebuie să fii mereu atentă, deoarece e mai bine să o iei din timp când vine vorba despre astfel de probleme.

1. Lipsește gunoiul

Hoții sunt atrași de o casă care are nu numai bijuterii și bani la vedere, dar și de cele ale căror gunoi conține hârtii cu informații importante precum numele, data de naștere, locul de muncă sau numărul pașaportului locatarilor. Aceste date sunt exact ceea ce au nevoie răufăcătorii pentru a-și atinge scopurile, deci ar trebui să rupi mereu în mici bucățele orice conține date confidențiale și dacă observi pe cineva care caută în gunoiul tău stai departe, deoarece uneori poate să nu fie un om al străzii.

2. Dispariția câinelui

Câinii care păzesc casele sau apartamentele reprezintă o piedică pentru hoți, motiv pentru care încearcă să scape mai din timp de ei și să-i ademenească afară când nu sunt stăpânii acasă. După două zile, spărgătorii, care nu se mai tem că vor fi mușcați, încearcă să intre în casă. Desigur, dispariția animalelor de companie nu este întotdeauna un semn că cineva te urmărește, dar trebui să fii atentă la această posibilitate.

3. Rezervorul gol

Pentru a împiedica proprietarii să vină mai devreme acasă, hoții obișnuiesc să le scoată benzina din rezervor. În cel mai rău caz, nu vei putea ajunge la o benzinărie și ei vor avea mai mult timp de cotrăbăit după lucrurile de valoare. De aceea, dacă ești absolut sigură că ieri aveai rezervorul plin și acum mergi aproape pe avarii, cere-i cuiva de încredere să se mai uite și spre apartamentul sau curtea ta până reușești să ajungi înapoi acasă.

4. Un om de serviciu nou

Dacă ai apelat la serviciile unei companii de curățenie și vin mereu aceeași oameni, atunci apariția cuiva nou ar trebui să te îngrijoreze măcar un pic, mai ales dacă reprezentanții companiei nu te-au anunțat. Această persoană nouă poate fi un hoț în recunoaștere și cel mai bun lucru pe care-l poți face este să suni la sediul companiei să întrebi.

5. Un geam spart

Unii infractori aruncă cu pietre în geamurile mașinilor pentru a verifica dacă sunt acasă proprietarii și dacă va porni alarma. Dacă nimeni nu verifică ce s-a întâmplat afară și nu apare nici poliția imediat, atunci ei trec la următorul pas. Dacă ești acasă și cineva sparge geamul de la orice mașină sau casă, atunci cheamă de îndată poliția.

6. Probleme cu lumina

Dacă locuiești la casă și ai pus în grădină lămpi cu senzor de mișcare sau aprindere solară, atunci verifică imediat ce s-a stricat vreuna dintre ele. Becurile deșurubate, dar nearse sunt un semn că cineva a încercat să se strecoare neobservat.

7. Reclame

Spărgătorii de case marchează apartamentele în care pot intra ușor prin lăsarea de clanță a unor reclame. Desigur, unele dintre acestea sunt inofensive, dar încearcă să le ridici cât mai repede de la apariția lor, iar dacă pleci pe termen mai lung, cere-i unui vecin în care ai încredere să le ia. În plus, o cutie poștală plină de scrisori, reclame și facturi este un alt semn că nu e nimeni acasă și ei pot acționa.

8. Semne ciudate

Șterge orice semn ciudat ți se pare că a apărut peste noapte pe ușă, pe tocul acesteia sau pe pereți, pe lanterne și lângă casă, deoarece una dintre metodele preferate ale hoților este să folosească un cod pentru a marca locurile accesibile.

9. Telefoane de la numere necunoscute

Pentru a afla la ce ore sunt proprietarii plecați, spărgătorii dau telefoane cu numere ascunse sau în orice caz necunoscute și dacă cineva răspunde închid imediat sau încearcă să facă o fraudă cerând bani într-un anume cont, pentru a rezolva o așa zisă problemă. Explică-le copiilor și bătrânilor casei că nu trebuie să dea informații străinilor despre ce sau cine este în casă și nu ignora dacă cineva te sună în mod repetat și închide fără să zică nimic. În aceste cazuri este mai bine să apelezi la poliție.

10. Încuietoare defectă

Stricarea clanței, a încuietorii sau zgârieturi pe perete sunt indicii că cineva a încercat deja să-ți intre în casă. Cheamă poliția imediat și schimbă încuietorile, apoi instalează o alarmă. Dacă te întorci acasă și găsești hoții la fața locului, nu încerca să-i sperii tu sau să-i prinzi, deoarece un om presat poate acționa nesăbuit, iar viața ta este mai importantă decât orice. Încearcă să pleci neobservată și să chemi organele competente.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep