8 lucruri care te vor face să vrei să trăiești în Germania

De în Calatorii 16 aug 2018

Când mergi în Germania prima oară rămâi uimită de priveliști, dar pe măsură ce stai mai mult acolo descoperi obiceiuri zilnice care fac viața oamenilor să fie mai confortabilă.

Iată câteva lucruri interesante care sunt perfect normale în Germania.

1. Parcarea

Femeile au locuri rezervate de parcare, plasate în zone mai avantajoase și nu este vorba doar despre galanterie ci despre cum previn nemții posibilele atacuri asupra femeilor, care sunt destul de frecvente mai ales în parcările subterane. Aceste locuri sunt puse mai aproape de ieșiri, ca femeile să poată fugi mai repede în caz de pericol.

2. Cicliști

Germania esta țara cicliștilor, care sunt peste tot. Aproape 96% dintre locuitorii acestei țări au o bicicletă, motiv pentru care înainte de a coborî din mașină trebuie să te asiguri că pe acolo nu trece vreun om pe bicicletă. De asemenea, să nu mergi pe pistele lor, pentru că altfel vei fi înjurată sau chiar lovită, deoarece poți avea norocul să te claxoneze, dar nu se chinuie prea mult să te ocolească.

3. Supermarket

Vei observa că toate prețurile din magazine sunt menționate și per kilogram, la 100 de grame sau per litru. Poți găsi această specificație chiar sub principalul preț, cel mare, per bucată, și este afișat pentru a ajuta clienții să se orienteze și să aleagă în cunoștință de cauză.

4. Preț per sticlă

Când cumperi o sticlă de apă sau suc, fii atentă la tot prețul, deoarece prețul sticlei în sine este (de obicei) menționat separat de cel al conținutului, atât pe eticheta de preț cât și pe bonul de casă, dar îți vei primi banii înapoi dacă aduci sticlele goale înapoi la magazin.

5. Programul de funcționare

Ca o regulă generală, toate magazinele închid la ora 20:00, iar unele mall-uri chiar de la ora 19:00, deoarece există o regulă ce urmărește respectarea programului de lucru al fiecărui angajat.

6. Câinii

Vei vedea peste tot prin Germania oameni cu câini: la metrou, în cafenele, prin parcuri și piețe publice, dar vei vedea și că din loc în loc există coșuri de gunoi speciale, dotate cu pungi pentru fecale.

7. Toalete

În timpul evenimentelor sunt instalate toalete publice speciale, pentru care nu mai trebuie să plătești, dar din păcate, acestea sunt doar pentru bărbați, întrucât sunt descoperite și reprezintă doar un fel de tomberoane mai mari, cu o gaură pentru drenaj.

8. Facilități pentru părinții cu bebeluși

Orice părinte se va bucura să afle că există toalete speciale, cu măsuță de schimb pentru bebeluși, care include și scutece gratuite, de unică folosință. Acestea se găsesc în aproape orice toaletă publică.

9. Semne speciale

Poze cu ușile toaletelor din Germania ajung pe toate rețelele de socializare, deoarece au semne foarte interesante, distinctive, care delimitează genul celor care pot intra și uneori devin adevărate capodopere.

10. Cartonașul roșu

Termenul de „Arschkarte” („arsch” = fund, „karte” = cartonaș) a apărut când încă nu existau televizoarele color și arbitrii au inventat o metodă interesantă ca oricine se uită la televizor să își dea seama ce cartonaș primește un jucător. Ei puneau cartonașul galben în buzunarul de la piept și pe cel roșu îl puneau în cel din spate, iar avantajul era că nici nu se mai încurcau între ele. Chiar și în ziua de azi nemții folosesc expresia „Arschkarte gezogen”, care înseamnă „a arăta cartonașul roșu (sau de fund)” și se folosește când cineva a făcut ceva foarte neplăcut.

11. Saune

În Germania, femeile și bărbații fac saună împreună, fără costume de baie, iar prosoapele se folosesc doar cu scopul de a păstra igiena când stai jos. În plus, și vestiarele comune sunt destul de des întâlnite.

12. Umor nemțesc

Se spune că este destul de greu să faci un neamț să râdă, dar ei au cele mai seci și totodată directe replici.

13. Oktoberfest

Oktoberfest este unul dintre cele mai faimoase festivaluri de bere, ce adună lume din toate țările, dar puțini sunt cei care știu că de fapt începe în Septembrie. Pentru a-ți planifica excursia mai bine intră pe site-ul oficial și vezi în ce oraș se ține și care sunt datele exacte.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct