Vezi ce țară civilizată are o tradiție primejdioasă

De în Calatorii 22 ian 2018

În ciuda faptului că sunt printre cele mai loiale animale domestice, caii sunt încă supuși unui număr mare de abuzuri și sunt exploatați la greu.

Caii sălbatici sunt ținta guvernului american, pentru că se vrea îmbunătățirea specimenelor de la fermele particulare, care cresc cai special pentru a-i introduce în concursuri epuizante, iar atunci când îmbătrânesc sau se îmbolnăvesc și nu mai produc profit îi eutanasiază sau mai rău. Există și ferme care cresc caii doar pentru a le vinde carnea în țările care încă produc mezeluri după rețete tradiționale.

Au existat totuși anumite îmbunătățiri anul trecut, odată ce primăria orașului Barcelona, din Spania, a interzis utilizarea cailor în concursuri de întreceri ale căruțelor, deși în această țară încă există un obicei vechi de 500 de ani, care presupune ca în timpul festivalului Las Luminarias, din San Bartolome de Pinares, în ajunul sărbătorii de Sfântul Anton, caii sunt forțați să treacă prin focuri aprinse în plină stradă.

Organizațiile care militează pentru drepturile animalelor au dus diverse campanii pentru interzicerea acestor manifestații, dar oamenii susțin că este o tradiție și că în acest proces, caii nu sunt vătămați. Cu toate acestea, pe internet au circulat câteva filmulețe în care se vedeau destul de clar cât de speriați sunt unii cai care merg sau aleargă prin fumul emanat de cercurile respective, ce degajă scântei care ajung pe trupul și așa încins al animalelor.

Practicile străvechi nu sunt niciodată o scuză bună pentru a pune în pericol animalele nevinovate, așadar, tradiția festivalului poate continua cu focul, dar fără a fi puse în primejdie viețile cailor, iar autorii petițiilor în acest sens sugerează că animalele pot continua să galopeze simbolic înainte, după sau pe lângă foc.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi