7 lucruri pe care trebuie să le eviți când te cerți cu partenerul

De în Dragoste & Sex 12 oct 2017

Este atât de ușor să rănești pe cineva cu un cuvând sau o acțiune, mai ales când vă certați, pentru că atunci ies toate frustrările la suprafață.

Resentimentele rezistă mai mult decât cearta în sine și ajung să distrugă o relație, iar pentru a evita probleme ulterioare este bine să nu neglijezi următoarele 7 aspecte.

1. Nu includeți alți membrii ai familiei în certurile voastre

Cearta voastră vă privește doar pe voi doi și prin includerea părinților riscați să transformați o simplă neînțelegere într-o catastrofă. Chiar dacă voi vă veți împăca, ceilalți membri ai familiei vor ține minte anumite lucruri, pe care le vor folosi împotriva ta sau a partenerului tău când vă este lumea mai dragă.

2. Evitați violența

Oamenii când se ceartă au tendința să-și arate latura cea mai rea, unii încercând să-și impună punctul de vedere, alții ca reacție la acțiunile sau vorbele celuilalt. Nu trebuie să vă permiteți să folosiți vreun fel de violență, indiferent cât sunteți de supărați. Durerea provocată de cel iubit face pe cineva să uite sentimentele pe care le-a avut.

3. Luați fiecare problemă pe rând

Dacă principala cauză a cerții este mormanul de vase nespălate atunci vorbiți doar despre asta. Nu-i aduce aminte de alte greșeli din trecut, pentru că riscați să transformați ceva minor într-un conflict major. În plus, dacă îi pui toate problemele odată pe tavă, va fi îndreptățit să se întrebe de ce continuă relația cu tine.  

4. Evitați subiectul divorț

Numai când spui cuvântul divorț, îl poți insulta pe celălalt sau agrava situația. O astfel de discuție prematură îl poate răni grav pe cel alături de care trăiești și cu cât mai des menționezi acest lucru cu atât mai repede va interveni între voi. Dacă vă iubiți, nu vorbiți niciodată despre despărțire.

5. Rămâneți la locul diputei până rezolvați totul

Dacă plecați de la locul faptei, problemele nu se vor rezolva de la sine, ci arată doar cât de inconfortabil este unul dintre voi alături de celălalt. De asemenea, trântitul ușilor, fugitul într-un colț și lăsarea nerezolvată a conflictului arată doar cât de imaturi sunteți amândoi. Este mai bine să așteți măcar tu ca el să-ți spună tot ce are pe suflet, apoi este treaba lui dacă alege să te lase cu ochii în soare. Mai bine așteptați amândoi să vă calmați, ca apoi să discutați liber.

6. Culcați-vă în același loc, în același timp

Dacă vă duceți separat la culcare, arătați că nu sunteți încă pregătiți să vă împăcați. Respectarea rutinei zilnice vă va face să vă simțiți la locul vostru. În plus, dacă la început veți adormi cu spatele unul la celălalt, în timpul nopții este posibil să vă luați în brațe în mod natural.

7. Nu vă certați niciodată în public

Trebuie să vă respectați și dacă vă permiteți să vă certați în public, atunci nu vă respectați nici pe voi nici pe cei din jurul vostru. Pe principiu „rufele murdare nu se spală în public” mai bine mergeți acasă pentru a discuta anumite lucruri.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi