6 motive pentru care tantrumul copilului tău este, de fapt, ceva bun

De în Familie 4 feb 2019

Dacă ai impresia că să faci față mofturilor copiilor este cea mai grea parte din a fi părinte, vei fi surprinsă să afli că tantrumul se întâmplă cu un bun motiv. Pe cât de ciudat ar părea, acel comportament haotic este de fapt benefic pentru dezvoltarea psihologică a copilului.

Dacă-ți schimbi atitudinea față de crizele copilului tău vei înțelege că astfel vă construiți o relație mai puternică.

1. Copilul tău învață cum să facă față situațiilor dezamăgitoare

Tantrumul se petrece adesea când un copil aude cuvântul „nu” de la părinți și chiar dacă nu vrei să-ți vezi copilul cum se comportă când primește un refuz, trebuie, totuși, să-i setezi anumite limite. El trebuie să înțeleagă faptul că viața nu merge întotdeauna așa cum ne dorim și cu cât mai repede înțelege un copil acest lucru cu atât mai ferit va fi de dezamăgiri. Acesta va simți ura și frica și le va permite ăs se manifeste, nu să se acumuleze în interiorul lui.

2. Copilul se simte în siguranță să-ți împărtășească emoțiile lui

Dacă copilul face tantrum chiar în fața ta, înseamnă că se simte suficient de în siguranță pentru a se simți astfel și a-și manifesta emoțiile în fața ta. Înțelege-l și ajută-l să plângă, lasă-l să-și manifeste furia, frica și frustrarea, deoarece nici copiii nici adulții nu aleg ce să simtă, iar copiii mici nu-și pot controla nici comportamentul când sunt supărați. Este foarte important ca în loc să-i spui să se calmeze sau să-l pedepsești să menții acea atmosferă de încredere și confort.

3. Tantrumul ajută un copil să scape de stres

Plânsul este modalitatea în care organismul scapă de stres, anxietate și dezamăgire, deci dacă tantrumul celui mic este acompaniat de lacrimi, el va scăpa de excesul de hormoni ai stresului care cauzează anxietatea. În plus, sentimentele neexprimate cauzează și probleme cu somnul, iar copiii care s-au putut exprima liber adorm mai ușor și dorm toată noaptea.

4. Copilul poate plânge fără a fi judecat

Pe măsură ce trece timpul, învățăm să ne controlăm mai bine emoțiile, deoarece ne permitem să plângem în anumite momente și chiar discutăm problemele noastre cu prietenii, familia și specialiștii. Pe de altă parte, crizele de isterie sunt sancționate de societate, iar adulții se simt stresați de acest lucru. Copiii sunt însă capabili să exprime ceea ce simt oricând înainte de a se simți prost din cauza societății.

5. Tantrumul face învățarea mai ușoară

Pe măsură ce un copil învață, acesta se confruntă cu probleme de care nu a mai dat și pe care nu știe cum să le rezolve. Exprimarea frustrărilor prin plâns este o reacție pozitivă ce îl ajută să treacă prin emoțiile negative și să scape de ele. În mod normal, când se termină plânsul, cel mic va reveni cu forțe noi în fața lumii.

6. Tantrumul formează un mecanism de apărare pe termen lung

Manevrarea emoțiilor este o abilitate ce trebuie învățată odată cu înaintarea în vârstă și cu timpul copiii realizează că a-și comunica furia și anxietatea prin cuvinte este un mod mai bun decât prin plâns și țipete. Însă pentru a ajunge la aceste cunoștințe și a învăța să ia decizia corectă, un copil trebuie să încerce și metodele mai puțin potrivite.

Desigur, a-ți consola copilul când plânge în public este un lucru dificil, dar nu ești nici primul nici ultimul părinte care trece prin așa ceva. Ține minte că tantrumul vine și trece, fiind doar o fază necesară în dezvoltarea copilului tău. 

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi